Астрология - 16 тема

• 37 517
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Няма как чрез някоя натална карта да се предскаже толкова мащабно събитие като вирусна пандемия в целия свят. Не се тръгва от малкото към глобалното, а в обратната посока. И ефектът за всеки е различен. Някои хора дори умеят да спечелят по време на криза, а други потъват в плаващи пясъци.

Ако говорим за мунданни прогнози, хората се интересуват дали ще има условия за икономическа криза или може да се очаква подобряване на стандарта на живот, дали ще има болести и епидемии, застрашаващи живота на нацията/нациите като цяло, дали ще има бунтове, войни и размирици, глад и стоков дефицит, хиперинфлация или държавен преврат, промяна в строя и управлението. Това са все процеси, които попадат в обхвата на мунданната астрология, и астролози от античността са правили такива предсказания. Също така да се направи прогноза за предстоящите метеорологични условия, на тази база и за реколтата, дали може да се очакват по-сериозни природни бедствия. Някои астролози се мъчат да предсказват земетресения, но ако сме обективни, ще видим, че земетресения има ежедневно по целия свят.

# 526
Аз си мислех, че ще има вирус, но в компютрите и глобалната мрежа,поради дълго задържалия се полуквадрат Уран/Нептун.

# 527
По минорен аспект между две външни планети такива неща трудно могат да се предскажат.

# 528
Задържал се ок. 1,5 г ? Мисля,че може ,когато се "задълбае" в прогнозирането. Считам,че тази история е започнала лятото на 2019 г. Но, сега вече е лесно да се видят нещата, т.е лесно е да се обяснят постфактум. Дори и минорен аспект ,продължил повече време вече е създал ситуация.

# 529
В мунданната астрология се работи с други планетни цикли, които се считат за по-важни. Това са Голяма, Средна и Малка Мутация. И тук цикълът започва със съвпад на две външни планети, не минорен аспект. Те се разглеждат заедно с ингресиите за съответната държава. Аспектите между две транссатурнови планети също са вид цикли, но са вторични, особено ако говорим за минорен аспект. И колкото е по-разтърсващо и глобално едно събитие, толкова по-рядко срещана конфигурация трябва да има в небето, която, ако се наблюдава в ретроспекция, се е повтаряла в историята в годините на тежки икономически кризи и епидемии.

# 530
  • София
Когато работят тежките транзити , ние НЯМАМЕ контрол върху тях и НИЩО не можем да променим. Но резултатът идва ВИНАГИ  по-късно ,независимо дали е позитивен или негативен. Това се отнася особено за транзитите на Сатурн и Плутон и то когато имат тежък съвпад, както се случи тази година на 12.01.
Не видях никакъв резултат... През целия транзит на Сатурн през 6Д чаках да мине в 7Д и да ме възнагради за усиления ми труд, който положих в работата, наистина се постарах, а какво стана? Почти съм без работа...

# 531
Всички сме така или поне повечето от нас.
12 години инвестирах в професия, която съсипаха с алчност, тарикатлъци на дребно и неадекватни мерки още преди да пламне тази епидемия.

# 532
Когато работят тежките транзити , ние НЯМАМЕ контрол върху тях и НИЩО не можем да променим. Но резултатът идва ВИНАГИ  по-късно ,независимо дали е позитивен или негативен. Това се отнася особено за транзитите на Сатурн и Плутон и то когато имат тежък съвпад, както се случи тази година на 12.01.
Не видях никакъв резултат... През целия транзит на Сатурн през 6Д чаках да мине в 7Д и да ме възнагради за усиления ми труд, който положих в работата, наистина се постарах, а какво стана? Почти съм без работа...

При мен Сатурн в шести дом ме направи структурирана и организирана в ежедневието. И старателна в работата. Някак не го свързвам с възнаграждения и успехи в този дом.

# 533
  • SF
Аз си мислех, че ще има вирус, но в компютрите и глобалната мрежа,поради дълго задържалия се полуквадрат Уран/Нептун.

Точно това щях да напиша и аз. Вирус, който да срине множество компютри и да объркат бизнеса и всичко, което зависи от тях. Говореше се за предстояща световна криза и ето я. За съжаление атаката не е от хакери.

# 534
Току що попаднах на статия, че за миналото денонощие за пръв път в Италия има спад на жертвите. Дали индийците няма да се окажат прави, че след 24 март ще има затишие Heartpulse

# 535
В тази връзка, може ли астрологията да ни помогне да отговорим на въпроса, дали вируса е тръгнал наистина случайно, от не добре опечен прилеп на грил от пазара в Ухан или твърде конспиративната теория за изпуснат или умишлено пуснат от нечия лаборатория?
(Визирам само астрологията, моля без лични мнения)

# 536
Новолуннире желания месец за месец ли трябва да бъдат?

# 537
  • в 1001-та нощ
Да, съобразени със знака и дома, в който са.

# 538
Статията е на английски

Мунданната астрология е въпрос на разгръщане и взаимодействие на цикли
Цитат
Мунданната или световна астрология, може да се нарече също и астросоциология, защото анализира обществените процеси и нагласи, тяхното развитие във времето. Общата специфика и характеристика на някакъв период от време. Посредством астрологията се анализират етапи, затова и едно от нещата, които разглеждаме е периодиката на някакъв принцип, олицетворение на който са цикли от най-различно естество. Тези цикли подлежат на развитие и разгръщане във времето, в зависимост от периода на тяхната индивидуална продължителност. Всеки един от тях е пласт, представлява отделна тема, а тяхната съвкупност оформя цялата картина към даден момент.
Методи за анализ в мунданната астрология са планетарните цикли, сезонните карти, затъмненията и лунациите, астрокартографията, геодезичните карти.
Рождените хороскопи на държави също се използват в мунданната астрология, където по подобие на индивидуалният хороскоп, но в по-голям мащаб, може да се анализира хороскопа на дадена държава. Аз лично съм скептична към подобни карти по отношение на прогнози. Относително е кой момент може да се приеме за „рожден“.

Важно е да се отбележи, че като йерархично ниво, мунданните астрологични анализи са водещи, дори и когато става въпрос за прогнози на лично ниво, индивидуални. Общите, глобални процеси, условия и обстоятелства поставят рамката на индивидуалното.

Астрологични цикли

Астрологичните цикли отразяват цикличността в природата.
Денонощният, при който Земята се върти около оста си. Месечният - фазите на Луната, който представлява различно разположение на Луната спрямо Слънцето от гледна точка на Земята. Годишният изразява и включва смяната на годишните сезони за този период от време,  преходът на Слънцето през целия зодиак и завръщането му на една и съща позиция, за който се случва и пълното завъртане на Земята около Слънцето.
Цикълът на всяка една планета. Нейният сидеричен период.
За Слънцето продължителността на този цикъл е една година. За Луна - 28 дни. Меркурий - 88 дни, Венера - 224,5 дни, Марс - 1 година и 322 дни, Юпитер - 12 години, Сатурн - 29,5 години, Уран - 84 години, Нептун - 166 години, Плутон - 248 години.
Сарос цикъл - слънчевите и лунни затъмнения. Продължителността на един сарос цикъл е 18 години, 11 дни и 8 часа
Синодичен цикъл - позицията на Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон спрямо Слънцето. Цикълът стартира при вътрешните планети - Меркурий и Венера с долен съвпад, при който те са ретроградни и в съвпад със Слънцето, а при останалите със съвпад на ... със Слънцето. Кулминацията на синодичният цикъл при Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон е опозицията им със Слънцето. При личните Меркурий и Венера  - техния горен съвпад. Средната продължителност на синодичният цикъл на Меркурий е 116 дни,  на Венера - 584 дни, Марс - 780 дни, Юпитер - 399 дни,  Сатурн - 378 дни, Уран - 370 дни, Нептун - 367 дни, Плутон - 367 дни.
Планетен синодичен цикъл - обект на този цикъл е стартирането на цикъл между различните планети, което е олицетворение на нов етап спрямо символиката на техния съюз. Такива са Плутон - Уран, Плутон - Нептун, Сатурн - Нептун, Плутон - Сатурн, Сатурн - Уран, Юпитер - Плутон, Юпитер - Нептун, Юпитер - Сатурн, Сатурн - Марс, Сатурн - Венера, Сатурн - Меркурий, Юпитер - Марс, Юпитер - Венера ...

От мунданна гледна точка има развитие, разгръщане на процес, цикъл както е с лунните фази, само че в по-голям времеви диапазон. В зависимост от планетите участници в цикъла. В такъв смисъл, колкото планетите се намират по далеч от Слънцето, толкова техните цикли касаят по-глобални процеси в развитие, рамка, което евентуално може да рефлектира на индивидуалното. 1988 е започнал цикълът Сатурн - Уран в Стрелец. 1993  този на Уран и Нептун в Козирог. Съвсем не е задължително започването на планетен цикъл между тези планети, да е свързан пряко със събитие, което се е случило на някого лично именно през тези години. Понастоящем разгръщането на тези планетни цикли  е в етап квадратура и полуквадрат, което може да е индикация само за това каква е някаква част от пъзела на актуалната глобална конюнктура с някаква символика. В развитие. Тази част е обусловена от метафорично казано закваската, т.е. от това кога двете планети стартират своя цикъл.
Друг пример в тази насока е Световната финансова и дългова криза от 2008,  която е предшествана от началото на един друг планетен цикъл, който носи финансова символика, този между Юпитер и Плутон в Стрелец.

2008 - 2010 е кулминацията на цикъла Сатурн - Уран и на други планетни цикли по оста Дева - Риби. Стартира Уран - Юпитер в първия градус на Овен. През този период е актуална и квадратура между Плутон и Сатурн, цикъл започнал през 1982 г във Везни. Следствие на финансовата криза, автомобилни гиганти фалират.
На индивидуално ниво през 2008 - 2010 - в някаква област, това може да е довело до отваряне на нова глава, някакъв тип преориентация, която е свързана с взаимооотношения, взаимодействие със средата . Следствие на което са се отворили нови хоризонти.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 09:49 от starinthenightsky

# 539
Здравейте, моля ви за съдействие. Може ли да ми препоръчате добър астролог в София? Направиха натална карта на сина ми и ми казаха, че е много лоша с индикации за ранна смърт, загуба на родители и т нат. Много съм притиснена и искам да отида при някой, който може да ми разясни малко по-подробно нещата и да внесе малко светлина.

Общи условия

Активация на акаунт