Отговори
# 285
  • София
При редовен цикъл изобщо не е божа работа.

Авторката да вземе да прочете какво е менструален цикъл, овулация и менструация... все неща, които се учат в училище...

# 286
Благодаря ви!Питах просто дали има такива случаи, добре знам какво е овулация и по изчисление моята се пада няколко дни преди месечния ми цикъл, НО исках да разбера дали има случаи, в които са забременели в последния ден на кървенето, смятам, че достатъчно ясно съм задала въпроса си.

# 287
  • София
Така като те чета, не си много наясно нито с овулацията нито с месечния цикъл.
Овулацията е част от месечния цикъл, който има три фази - фоликулна, овулаторна и лутеална. Та овулацията не е нито преди, нито след менструалния цикъл, тя е част етап от него и не е няколко дни преди да настъпи менструация (освен в случаи, в които лутеалната фаза е по-къса от 10 дни, но това е аномалия)
Ако цикълът (времето от първия ден на менструацията до деня преди следващата менструация) ти е кратък, а менструалното кървене е по-дълго (7 и повече дни) е възможно да забременееш и по време на кървенето. Ако обаче цикълът ти е по-дълъг, а менструацията къса, то няма как да забременееш по начина, за който питаш

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 20:47 от Nandin

# 288
Възможно е.

# 289
Направих го без деня, след като ми свърши, но е вече 10ден и не идва. Нямам нужда от злоба, а от съвет. Благодаря

# 290
Според мен вече можете да си направите тест.Повечето тестове отчитат от първия ден на закъснението.

# 291
Здравейте! Нова съм в тази група. Имам въпрос- възможно ли е да съм бременна ако той не е свършвал в мен и съм била около 6 дни след овулация

# 292
Абсолютно няма никакъв шанс

Здравейте! Нова съм в тази група. Имам въпрос- възможно ли е да съм бременна ако той не е свършвал в мен и съм била около 6 дни след овулация

# 293
Не е нещо необичайно да ти закъснява, нередовният цикъл не е нещо притеснително, без да е свързан с бременност.

# 294
Здравейте! Интересувам се какъв е шансът да съм забременяла от предякуална течност. С приятеля ми не правихме точно секс, само влизане и то не за дълго. Свърши доста време след като излезе. Но беше денят ми на овулация. Интересувам се според вас има ли някакъв шанс да съм забременяла. Благодаря ви!

# 295
Има реален шанс. Бъдете по-отговорни и ползвайте предпазни средства.

# 296
И от къв зор ги правите тези неща - само влизане и то за малко? Не можахте ли да си сложите един презерватив и да си направите и секса като хората? Сега хем риск, хем някакво измъчено изживяване...

# 297
Здравейте момичета помагайте! Все още не съм на тази възраст за дете. Та случката ми е следната. С приятеля ми го правихме 2/3 дни преди цикъла ми. Първоначално бяхме с презерватив, всичко точно, но проблема е че имахме работа спешно и нито се изпика или изкъпа, а избърса с мокри кърпи(знам че това е много рисковано). След 1 час се върнахме и го правихме отново, но без презерватив, но не е свършвал в мен. След 2/3 дена цикъла ми дойде. Та въпросът ми е дали мога да съм забременяла. Ще съм Ви много благодарна за отговорите и съветите!!

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 16:37 от Mamma

# 298
1. Не си бременна.
2. След като сте се прибрали можеше пък да се изкъпете или поне подмиете малко.
3. 3 дни преди цикъл не може да се забременее.
4. След като ти е дошло, няма как изобщо да става въпрос за бременност.

# 299
Благодаря Ви страшно много! Може би сама си набивам филма, че съм бременна и се притеснявам страшно много. Отново много Ви благодаря за мнението!

Общи условия

Активация на акаунт