Отговори
# 315
Здравейте! Преди 2 дена с приятелят ми правихме секс, но след като свършихме се оказа, че презервативът е бил скъсан и той е свършил в мен. Половин час след това взех ескапел, но се притеснявам защото в този ден бях в овулация. Има ли шанс да забременея? И може ли да се забременее още по време на секса?

# 316
  • София
Всяко нещо, което осигурява защита от забременяване, дори и Ескапел, не я осигурява на 100%. Както пише и в листовката, колкото по-рано го изпиеш - толкова по-голям е шанса да подейства максимално. Щом си го изпила в рамките на няма и час, не би трябвало да има за какво да се тревожиш. В същия ред на мисли, няма как да заченеш на секундата. Не се тревожи излишно, следи си цикъла, ако е редовен и когато дойде време си направи и тест. Simple Smile

# 317
Всяко нещо, което осигурява защита от забременяване, дори и Ескапел, не я осигурява на 100%. Както пише и в листовката, колкото по-рано го изпиеш - толкова по-голям е шанса да подейства максимално. Щом си го изпила в рамките на няма и час, не би трябвало да има за какво да се тревожиш. В същия ред на мисли, няма как да заченеш на секундата. Не се тревожи излишно, следи си цикъла, ако е редовен и когато дойде време си направи и тест. Simple Smile

Добре, благодаря много за отговора!

# 318
  • Пловдив
Какво значи да се забременее още по време на секса?Grinning

# 319
Липса на информираност. С други думи невежество. Явно авторката не е запозната с това, че между акт и оплождане понякога има до няколко дни разлика, а от оплождане на яйцеклетка до инплантация в матката още 5, 6 дни. А пък от инплантация до положителен кръвен тест за бременност още 9 дни.

# 320
Липса на информираност. С други думи невежество. Явно авторката не е запозната с това, че между акт и оплождане понякога има до няколко дни разлика, а от оплождане на яйцеклетка до инплантация в матката още 5, 6 дни. А пък от инплантация до положителен кръвен тест за бременност още 9 дни.

Да, не съм запозната и поради тази причина задавам този въпрос. Grinning

# 321
Като си купиш някой нов уред нали четеш упътването преди да го ползваш? Ми и със секса е така - чети преди да го правиш.

# 322

Да, не съм запозната и поради тази причина задавам този въпрос. Grinning
Добре де, като не знаете дори и най-елементарното , относно това какви може да са последиците от секса и какво се случва....къде сте тръгнали да практикувате?!

Родители не сте ли имали да ви кажат поне най-важното, училището също ли сте го проспали?! Това са неща, за които съм сигурна, че се е учило по биология.

# 323
Възможно ли е да се зачене около три дни преди предполагаемата дата на която трябваше да ми дойде цикъла.
Цикъла ми по принцип не е много редовен. Случва се да дойде с ден два по-рано или по-късно . Но общо взето никога повече от три дни закъснение от предвиденото.
Не сме ползвали презервативи ,а метода на прекъснатия полов акт
 ,и повторихме два пъти.
Това го казвам понеже приятел ми сподели ,че при втория път е възможно да е останала семенна течност от първата еякулация .
Закъсня ми 5 дни , и уж ми дойде. Само ,че е доста по различно от обичайното .
Почти без никакви болки , и доста оскъдно като количество. Днес ми е трети ден и почти няма никаква кръв. Вчера също имаше доста слабо кървене .
Може би само първият ден беше малко повече. Не съм правила тест ,чудя се дали има смисъл.
Преди да ми дойде имах някакви странни симптоми който по принцип не са обичайни - нещо като горещи вълни , леко гадене , силен глад и необичайна сънливост. В момента усещам само повишения апетит и сънливост.
Опитах се да обясня максимално подробно и коректно , ако съм пропуснала нещо ще добавя.

# 324
Здравей , според мен не си бременна .
Сигурно няма жена на която да не и се е случвало нещо подобно . А и 2-3 дни преди цикъл , не мисля ,че може да се забременее . Все пак нека по-разбиращите да дадат мнение .

# 325
Възможно ли е да се зачене около три дни преди предполагаемата дата на която трябваше да ми дойде цикъла.

Не сме ползвали презервативи ,а метода на прекъснатия полов акт
 ,и повторихме два пъти.
Това го казвам понеже приятел ми сподели ,че при втория път е възможно да е останала семенна течност от първата еякулация .

Отговор "може" и "не може" тук няма, говори се за вероятности. По-долу ти давам един илюстративен пример (цъкай на всяка картинка).
https://www.zanzu.de/bg/semeino-planirane-i-bremennost/zabremenj … period-na-zhenata

А иначе добре са ти казали - при "пазене" не бива да се повтаря без измиване и хубаво изпишкване (не ти, осеменителят).  Което освен несигурен метод го прави и непригоден за повтаряне, защото трябва да се изчака.

# 326
Всичко е възможно, макар и малко вероятно. Цветната бременност е характерна с оскъдно кървене. На твое място бих направила тест

# 327
Всичко е възможно, макар и малко вероятно. Цветната бременност е характерна с оскъдно кървене. На твое място бих направила тест
Чудех се дали има смисъл ,понеже ми се струва малко вероятно да е бременност.
Но пък това кървене , въобще не мога да го нарека цикъл и не е нормално за мен. По принцип цикъла ми е обилен поне първите два дена . При всеки случай считам ,че има нещо нередно просто не знаех дали е възможно да е бременност или някакъв друг проблем.

# 328
  • Пловдив
Цветна бременност няма. Бременност с кървене е проблемна бременност. За спокойствие можеш да си направиш тест, макар че едва ли си бременна.

# 329
Т.нар. цветна бременност е кървене по време на бременност и въобще не е безобидно. Ако имаш и най-малкото съмнение, защо да няма смисъл от теста?

Общи условия

Активация на акаунт