Коледа 2019/2020

• 139 440
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 755
Прекрасни вкусотии, мерси че споделяте!
Може ли рецептата за Кисинджър сладки, не я намерих на първа страница, благодаря.

# 1 756
  • Русе
Момичета, давам рецептата веднага!
Шоколадови сладки
https://harryandlexy.com/vkusnichko/lakomstva/biskviti-i-sladki/ … okoladovi-sladki/
По записки от миналата година, малко съм добавила от мен - 1 яйце в тестото и 100-тина грама разтопен шоколад в глазурата. В рецептата има едни допълнителни 25 гр. масло, които също добавих в глазурата.

Кисинджър сладки
Рецептата видях преди 2-3 години тук във форума, пост 431.
https://www.bg-mamma.com/?topic=947792.420

# 1 757
  • София
Прекрасни вкусотии, мерси че споделяте!
Може ли рецептата за Кисинджър сладки, не я намерих на първа страница, благодаря.

https://www.bg-mamma.com/?topic=947792.420

Пост 431

# 1 758
  • България-Варна
Предполагам, че имаш предвид кръглите с парченца ядка в центъра? Това са т.нар. Кисинджър сладки  Simple Smile
Продукти:
 150 гр брашно, 150 гр смлени лешници или бадеми ( на мен с лешници са ми по-ароматни и вкусни), 150 гр захар, 1ч.л. бакпулвер, 1ч.л. канела, щипка сол, 1 яйце, 100 гр студено масло, нарязано на филийки, бурканче хубаво кайсиево сладко, смлени лешници или бадеми за овалване, 150гр. шоколадов кувертюр за овалване.
 Приготвяне:
брашното, бакпулвера, смлените ядки, канелата, захарта и солта се смесват в купа, прави се кладенче и вътре се чуква яйцето, филийките масло се слагат отстрани и се омесва набързо гладко тесто. Не бива да се меси дълго. Разточва се на кора около 2-3мм тънка и се изрязват кръгли сладки. Пекат се на 180 гр за около 7-10 мин. Не бива да стават много тънки. Кайсиевият конфитюр се затопля леко в микровълновата и сладките се слепват с конфитюра две по две. Шоколада се разтопява на водна баня, слепените сладки се потапят само по ръба в шоколад и след това се овалват в ядките.
Невероятно вкусни са и всяка една минута време отделена за приготвянето им си заслужава. Аз ги изпичам сравнително рано преди Коледа и няколко дни преди празника ги слепвам и украсявам.

# 1 759
  • България-Варна
Намерих рецептата във стари теми за Коледа.

# 1 760
  • München, Deutschland
Sve*, и двете ти последни рецепти влизат в тазгодишния ми списък. 😃

Ще правя и:
-  тригълничетата с ядки (Panforte Ecken), които им дадох рецептата по-рано
- шоколадово-портокаловите зебра бисквитки (винаги първи свършват, заедно с горните)
- шоко-нус-кугелн на нудел33, също редовен присъстващ у нас

От стандартните правех досега ванилови кравайчета и линцери, но пред предишните изредени, тези изостават, та се чудя.

АКК правехме няколко години, ама ни писна, щолени си взимам 1-2 малки готови, миналата година прекалено сухи станаха моите и не ми харесаха... Обмислям Jule de Noel, нещо подобно беше изписването, т.е. коледно пънче...

# 1 761
Хи, хи, Crissy, и аз сложих рецептите на sve в тазгодишния списък. Миналата година не успях да стигна до едни фантастично изглеждащи маслени бисквитки със сушени боровинки, както и едни поръсени с кристалчета сол. Тази годин мисля, че от тях ще започна. И масленките пълни с крем, разбира се. Днес от Лидъл взех филирани бадеми, лешниково брашно( малко е едро за брашно, ама нейсе), няколко вида крокан,  шоколадов кувертюр. От декошоп ще поръчам по килограм шоколадови капки, бял и млечен - рисува се чудесно с тях, аз ги слагам в затворена торбичка, пускам ги за малко в микровълновата, след това откъсвам връхче от торбичката и нанасям.
Задължително ще се снабдя  и с шамфъстък .

# 1 762
  • София
Миналата година  правих бадемовите рогчета ...........ми............ не съм много възхитена, не са лоша бискита, но има и още по-добри. Ето ги

# 1 763
  • Варна
Mikkey Септемврийките ти ми звучат много вкусно, та ще бъдат част от Декемврийските ни вкусотии, благодаря за рецептата Hug

Снабдих се с марципан от Лидл, та ще се пробвам и с голям щолен тази година. По традиция ще направя и едни коледни меденки с много аромати, които са любими на семейството.
Ето как изглеждаха ( снимката е от времето, когато си умирах да снимам Simple Smile )

# 1 764
И аз благодаря за рецептата за Септемврийките, изпробвани днес и добавени към Коледния списък, но със забележка-задължително две дози.

# 1 765
  • Варна и...духом на Босфора
Към мамите в Германия
Hasselnusskerne gemahlen naturbelassen може ли да се ползва като лешниково брашно,в торти,за сладки,бисквити?
Купих си глазури,марципан и Lebkuchen подправката
Макар,че в Лидъл лилавата на Belbake също е много сполучлива.

# 1 766
  • София
Това са много ситно смляни лешници, но не толкова фино като брашно. Зависи от рецептата според мен, но в повечето случаи би трябвало да стане. Аз например макароните вместо с брашно, ги правя с така смлени бадеми. Но между различните марки има разлика, някои са пи фини, други не чак толкова.

# 1 767
Същото лешниково "брашно" го има и в Лидъл тук в БГ. Не е съвсем фино, но ако не е за прецизни сладки като макарони, би трябвало да може да се ползва. И аз взех две опаковки, като му дойде времето ще мисля в какво да го вложа. Иначе се оглеждам за бадемово ,засега в Лидъл няма. Не ми се взима от Бахарика за 60 лева килограма. Ако някой разбере за наличност в Лидъл, Метро, нека пише.
Тъй като тези дни покрай задушница все нещо се прави и поднася, не знам дали е обсъждано качеството на бутертестото на Лидъл. Чудесен продукт, с много добри вкусови качества. Работи се много леко с него, да и малко захар с канела го превръща в чудесни сладки, макар че аз предпочитам варианта със сирена. Правих едни със синьо сирене и едни с чедър, станаха фантастични, а трудът който се влага за направата им е нищожен. Не съм ровила за коледни сладки с бутертесто, ако открия нещо, това ще е тестото което ще използвам.

# 1 768
  • Русе
Смлени лешници и аз закупих от Лидл. Досега не бях попадала на такива. Смятам да ги използвам при рохличките, като заменя смлените бадеми.  Може да направя и Husarenkrapfen, сладки Ангелски очи с лешниково брашно, както е по рецепта.
Скрит текст:

# 1 769
  • Шумен
Здравейте момичета, до миналата Коледа не бях пекла коледни сладки. Хареса ми, тази година от рано се замислих за сладкоправенето Blush
Вече се запасих с по- голяма част от продуктите  за набелязаните рецепти Simple Smile
Иска ми се да си помогна с част от рецептите. Но осъзнавам, колко много не знам по въпроса, кои теста мога да замеся и замразя (ще пека от началото на декември). Има ли продукти, които променят вкуса си след замразяване? И още един важен за мен въпрос, колко време ( часове) преди печенето вадите тестата от фризера?

Общи условия

Активация на акаунт