Коледа 2019/2020

• 139 432
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 770
  • München, Deutschland
Деси, ти ако печеш от началото на декември, няма защо да замразяваш, тези сладки обикновено издържат поне до февруари, вероятно с много малко изключения.

# 1 771
  • Шумен
Няма сила, която да убеди домашните си че не е рано да започна от ноември със сладките. Щели да са стари, развалени, нямало да ги ядат и т.н.
Миналата година попаднах на тази тема в края на ноември и пак ММ мрънка колко рано било за Коледа. И усилено омиташе всичко изпечено и за празника почти нищо нямаше Simple Smile
Сега се разбрахме да меся и във фризера, това породи въпросите ми

# 1 772
  • София
Е, то само на меденките им трябват 2,3 седмици за да омекнат хубаво, а и рохличките стават определено по-хубави с престояването. И на мен ми се чудят външни хора, като разберат, но не сме се затрили за толкова години, а малкият основно си ги яде и имаме поне до средата на януари.

# 1 773
  • München, Deutschland
И меденките, и линцерите, иначе не попива добре конфитюрът, хапваш и бисквитката е хрупкава, а конфитюрът тече или поне може да капне. Ние поне ги харесваме като минат няколко дни, защото и ароматите от сладкото/конфитюра се поемат равномерно.

# 1 774
Почти всички теста на маслена основа могат да се замразяват добре увити в свежо домакинско фолио. Един ден преди да печеш ги местиш от фризера в хладилника.
Тестото за меденките може да престои в хладилника поне седмица. Няма нужда да се замразява. Като престои поема по-добре ароматите.

# 1 775
А може ли линцерите да се слепят на другия ден примерно? Искам да направя за проба няколко вида сладки, за да преценя кои точно да направя за Коледа.
Миналата година правих рохличките на Наталина и напуканите шоколадови сладки на Джемма. Страхотни се получиха и ще ги направя пак.
Мисля да направя и линцери, алфахорес, сицилианските коледни бисквити. И още някакви съм си набелязала, но не знам дали ще ги правя.
Имам една кутия кондензирано мляко от Лидл. Дали ще стане за бисквитите алфахорес или трябва да взема от показаното в темата кондензирано мляко от Метро?

# 1 776
  • София
А може ли линцерите да се слепят на другия ден примерно? Искам да направя за проба няколко вида сладки, за да преценя кои точно да направя за Коледа.
Миналата година правих рохличките на Наталина и напуканите шоколадови сладки на Джемма. Страхотни се получиха и ще ги направя пак.
Мисля да направя и линцери, алфахорес, сицилианските коледни бисквити. И още някакви съм си набелязала, но не знам дали ще ги правя.
Имам една кутия кондензирано мляко от Лидл. Дали ще стане за бисквитите алфахорес или трябва да взема от показаното в темата кондензирано мляко от Метро?
Не е задължително линцерите да се слепят веднага, напротив, може и след 5 дни да им турнеш сладкото.
Конденз. мляко от Лидл е с една идея по рядко от това Дулсе де Лече, но не е проблем да се ползва, най-много да протече оттук -оттам

# 1 777
споделете за добра цена на масло, ако видите. в била немското го намаляват много от време на време, но... сега баш не.

# 1 778
  • In transit
Точно в момента е на промоция маслото в Била. Днес го взех на 2.65лв.

# 1 779
arino , не виждам къде си , ако си в София - във Фантастико до сряда
Скрит текст:

# 1 780
Ани(АНИ), линцерите може да слепиш веднага щом изстинат. Но за хапване за най-хубави след 2-3 дни.

Купих и аз лешниково брашно от Лидл. Ще пробвам някои сладки с него.
Поръчах от "Дреболии" печати (че не бяха останали за мен в Лидл) и резци за линцери.

# 1 781
  • София
Моят мъж ходи до Фантастико, но масло е нямало от промоционалното. Трябва и аз да заредя поне 2-3. Явно от Лидл. Дано има и смлени лешници. Въпреки, че нещата не ми се получиха миналата година линцеровите сладки, но пак ще опитам.

# 1 782

не става според мен, рядко е. трябва да го свариш.

# 1 783
Аз заредих от маслото в Била. Хубаво, лошо - направо си е без пари. Намерих бадемово брашно :

Три и нещо за 80 грама.  Взех от него и мисля с брашната да съм приключила. Остава декошоп с техния фантастичен шоколад и малко шмфъстък и началото на декември почвам. Единия чи син може би няма да се прибере, така че трябва да имам готовност за колет.

# 1 784
Същото лешниково "брашно" го има и в Лидъл тук в БГ. Не е съвсем фино, но ако не е за прецизни сладки като макарони, би трябвало да може да се ползва. И аз взех две опаковки, като му дойде времето ще мисля в какво да го вложа. Иначе се оглеждам за бадемово ,засега в Лидъл няма. Не ми се взима от Бахарика за 60 лева килограма. Ако някой разбере за наличност в Лидъл, Метро, нека пише.
Тъй като тези дни покрай задушница все нещо се прави и поднася, не знам дали е обсъждано качеството на бутертестото на Лидъл. Чудесен продукт, с много добри вкусови качества. Работи се много леко с него, да и малко захар с канела го превръща в чудесни сладки, макар че аз предпочитам варианта със сирена. Правих едни със синьо сирене и едни с чедър, станаха фантастични, а трудът който се влага за направата им е нищожен. Не съм ровила за коледни сладки с бутертесто, ако открия нещо, това ще е тестото което ще използвам.

Заинтригува ме, моля сподели подробности Yum

Общи условия

Активация на акаунт