Коледа 2019/2020

• 137 848
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 600
voltage13 и rovaru - правила съм  по ето тая рецепта, изрязвам , навивам на руло и връзвам на буркана  Wink

Направих сладки по тази рецепта. Станаха превъзходни! Благодаря, mama iasi!

# 601
oska, можеш ли да споделиш как  постигаш тези цветове с естествени оцветители?

# 602
Ненадейно ми се отдаде възможност и ей сега си купих 5кг. пудра захар от метро Wink !

От мн. години правя роял айсинг и винаги забравям пропорците , но знам от къде да ги намеря по принцип . Като го сторя , ще споделя с вас .
Правя айсинга максимално гъст , заради оцетителя розово-виолитов - сок от цвекло . Миналата година го варих на бавен огън , уж да се изпари и сгъсти , но май в крайна сметка използвах повече прясно изцеден .  После капя в гъстия айсинг .

Правя отделно айсинг с какао , като заменям малка част от захарта с какао + още извън мярката .

Жълтото е със смляна курукума , нея добавях към белия , вече приготвен айсинг .

Комбинацията от трите цвята и бялото правят различните нюанси . Примерно кафявото - правя го максимално тъмно и после с белия айсинг стават нюанси .

За зелено ми беше хрумнало сок от магданоз . Не се получи - беше някаква кашава течност . Но тази година мисля да пробвам със спирулина . Някъде прочетох , че можело да оцвети айсинга.

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 11:49 от oska

# 603
Благодаря за информацията, а бял шоколад пробвала ли си да оцветиш?

# 604
Благодаря за информацията, а бял шоколад пробвала ли си да оцветиш?

Mирa , аз наскоро се опитах да оцветя бял шоколад със сок от нар. Пресече се и се наложи да го изхвърля. Отделно стана ужасен цвят.

oska, ща чакам за рецептичката за айсинга, като се сетиш.
А с какъв накрайник ги рисуваш?

# 605
Цветен шоколад, не знам колко е хубав:
https://rschocolatier.com/chocolate/tsveten-shokolad-250gr/

# 606
О, много благодаря! Heart Срещала съм тази опаковка в страницата на една сладкарница. Ще пробвам обезателно.

# 607
  • Euskal Herria
Шоколадът се оцветява с бои на маслена основа. Цветни шоколади продават и в сладкарските магазини.
Примерно - "Сладката къща":
https://sladkatakushta.com/produkti/shokoladi-i-glazuri/shokoladi/shokoladi.html

# 608
горепосоченият шортбред е много добър. ще стане за фондан, нали?

# 609
  • München, Deutschland
Снимков отчет з аразмерите на Лабрексовите щоленчета.

Дебелина на фитила: 0,5 до 1см

Дебелина на цялата сладка сурова : 1-1,5см

Дължина: 2см

48 бройки в тавата на печката:

Готови на растат много нагоре, повече настрани:

Височина на готовите: 2см

Ширина на готовите: 3,5см

Обща бройка с 500г масло: точно! 250 бройки

Една доза е със 150г масло, т.е. от една доза стават 75 бройки, даже повече, отколкото мислех. 😃

# 610
chrissy, благодаря, полезно за всички, които ще ги правят за първи път 🙂

# 611
  • Варна и...духом на Босфора
Моля да ми кажете-тавата за меденки с олио и поръсваме с брашно,нали! И ако половината тесто остане в хладилника за утрешно правене няма проблем,нали?

# 612
  • София
Моля да ми кажете-тавата за меденки с олио и поръсваме с брашно,нали! И ако половината тесто остане в хладилника за утрешно правене няма проблем,нали?

Не се маже тавата, постави хартия за печене на дъното. Това, кеото си описала, се прави за кексове.

Няма проблем да остане в хладилника.

# 613
  • München, Deutschland
За да не си помисли някой, че 500 сладки са ужасно много - много на душманите Grinning:. Е, няколко (кхъ-кхъъъм, десетина... Rolling Eyes) трябваше да се дегустират...

# 614
  • София
Привет!
От мен днес - една голяма кутия с 2 дози меденки ще бъдат прибрани в хладилника и 1 седмица преди празниците ще бъдат слепени с домашно сладко.
Благодаря на Джемма за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт