Коледа 2019/2020

• 137 913
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 540
Всяка Коледа от няколко години насам приготваям джинджифилови сладки, ванилените кравайчета на Наталина, линцерите на Наталина и едни, според мен, незаслужено пренебрегвани сладки - анасоновите дукати - https://elija-cooking.blogspot.com/2013/02/blog-post_10.html. Но те са онзи вид сладки, в които или се влюбваш, или никога не повтаряш. При нас се случи първото. Правила съм и капучиновите звезди, и напуканите сладки...хубави са, но не са нашето "уау".
Миналата Коледа за пръв път ползвах фонданов принт за украса. Много лесно ми беше, лепих с вода върху фондана. Чудно се получиха, като за подаръци Simple Smile Тази година пак така ще ги направя. По-лесно ми е и по-красиви се получават, т.к. не съм добра в украсяването.

Ето и линцерите по рецепта на Наталина -

Другите сладки явно не са ми били много фотогенични и нямам снимки Smiley

Та тази година, освен рохлички, линцери, анасонови дукати и джинджифилови бисквити ще включа нещо ново за мен - минищолените на Лабрекс и RICCIARELLI. Ако измисля с какво да заменя марципана в капучиновите звезди може и тях да направя. Отчитам това, че не се харесаха вкъщи заради марципана. Не го обичаме особено.

# 541
Еха, Дикси! Страхотни сладости си сътворила! bouquet

# 542
  • München, Deutschland
На мен от една доза на Лабрекс ми излизаха 42-45 сладки. Оформени като на Добри както ги показа горе и както е по оригиналната рецепта. При мен: дебелина на фитилчетата - към 8мм (със сигурност <1см) и дължина м/у 3 и 4см, както се отрежат.

42 сладки по 3 фитилчета е всяка сладка са 126 фитилчета . Струва ми се много (за 250гр. брашно както е в рецептата) Rolling Eyes

Толкова ми излизат, 2 поредни години ги броя, +/-5 бройки максимум да е разликата, все 40 и нещо.

Arino,

Ето тези, от началото на темата:
Schoko-Nuss-Kugeln от nudel33
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=623232.msg … 57579#msg20357579

# 543
  • Варна

Та тази година, освен рохлички, линцери, анасонови дукати и джинджифилови бисквити ще включа нещо ново за мен - минищолените на Лабрекс и RICCIARELLI. Ако измисля с какво да заменя марципана в капучиновите звезди може и тях да направя. Отчитам това, че не се харесаха вкъщи заради марципана. Не го обичаме особено.

Аз също не харесвам марципан... Конкретно купешкият такъв - силният вкус на горчив бадем е много доминиращ и прекалено изкуствен за вкуса ми - имам усещането, че го докарват само от есенцията. Затова тази година замислям да си направя марципан - все пак това е бадемово брашно и захар. Дори смятам да експериментирам с печени бадеми - за по-интензивен и различен аромат.

# 544
G..B.. трябва ти едра сол, както при бретцелите на вкус е приятно, както бонбоните с лют кайенски пипер, поне на мен много ми харесва.
marcheva14, тази подходяща ли е?

# 545
  • София
marcheva14, тази подходяща ли е?

[/quote]
Разбира се , че е подходяща, но избери по-малките кристали, моята е малко по различна на вид, по еднакви са кристалите, но това какво значение има... никакво.

.........
..........Затова тази година замислям да си направя марципан - все пак това е бадемово брашно и захар. Дори смятам да експериментирам с печени бадеми - за по-интензивен и различен аромат.
Правила съм си сама бадемов марципан, но не става така гладък както се продава,  става зърнест, този който го ползвам е много добър, гладък е и не е на вкус изкуствен. Сега ти си знаеш, разбира се, но от печени бадеми няма да стане, става само от сурови.  Peace

# 546
Аз ще мина през блендер шепа морска едра сол. И ще ползвам за поръсване - по два три кристалчета на сладка.

# 547
marcheva14, имам черна изсушена бълг. боровинка. Мога ли да заместя червената с нея, в твоите сладки? Предварително благодаря и още веднъж, че те има!

# 548
От къде са купени черните бг боровинки?

# 549
От къде са купени черните бг боровинки?
Подарък са ми от близки. Набрани са от Петрохан и изсушени.

# 550
  • София
Аз ще мина през блендер шепа морска едра сол. И ще ползвам за поръсване - по два три кристалчета на сладка.
Разбира се, но внимавай да не я смелиш прекалено, че тя е много лесно чуплива, а и може по повечко кристалчета, нека да се усещат.
marcheva14, имам черна изсушена бълг. боровинка. Мога ли да заместя червената с нея, в твоите сладки? ............
Аз ти благодаря!  Hug
Що да не може, може , тези рецепти, които пускам са повечето от разните му  чуждестранни кулинарни сайтове, където съм абонирана, но пък те си нямат бълг. сушена боровинка,  Wink затова не са я ползвали. Всякакви сушени плодове нарязани на много ситно може да се добавят.

# 551
Разбира се, но внимавай да не я смелиш прекалено, че тя е много лесно чуплива, а и може по повечко кристалчета, нека да се усещат.
marcheva14, имам черна изсушена бълг. боровинка. Мога ли да заместя червената с нея, в твоите сладки? ............
Аз ти благодаря!  Hug
Що да не може, може , тези рецепти, които пускам са повечето от разните му  чуждестранни кулинарни сайтове, където съм абонирана, но пък те си нямат бълг. сушена боровинка,  Wink затова не са я ползвали. Всякакви сушени плодове нарязани на много ситно може да се добавят.
Сърдечно благодаря!

# 552
На мен също не ми допада вкуса на марципана, но харесвам капучиновите звезди. Опитайте да слепите с желе/сладко/от малини, с маскарпоне с бял шоколад или маскарпоне с дулсе де лече.

# 553
На мен също не ми допада вкуса на марципана, но харесвам капучиновите звезди. Опитайте да слепите с желе/сладко/от малини, с маскарпоне с бял шоколад или маскарпоне с дулсе де лече.
Да, може да взаимствам слепването от Алфахорес.

# 554
  • Bарна, морето, сините вълни

Портокалови бисквитки. Водих се по рецептата на koikoii. Но замених захарта с мед, а шоколада с орехи. Също добавих канела. https://sunshineskitchen.com/orange-chocolate-chip-cookies/

Общи условия

Активация на акаунт