Коледа 2019/2020

  • 137 882
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 570
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 681
........

Някой знае ли рецепта на скаличките, които продават по сладкарниците?!?! Ужасно много ги обичам. Според мен са с някакви бисквити.
Ето това беше показано преди известно време тук от Бени  Wink
https://inthebeniskitchen.com/2019/11/12/%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%b … 1%87%d0%ba%d0%b8/

# 571
  • Мнения: 9 752
Fortuna, mama iasi, благодаря!
Може да ги пробвам!

# 572
  • Русе
  • Мнения: 6 172
Скрит текст:
Някой прави ли колачета за Коледа? Спомням си от дете, че се правеха "колачета" или "гевречета", които се даваха на мъжката част и "куклички" на женската част, всичките се раздаваха на Коледа. На външен вид наподобяват гевреци, но малко по-завъртяни Simple Smile  Издирвам рецепти ако ви се намират.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_27.html

# 573
  • Русе
  • Мнения: 6 172
...

Някой знае ли рецепта на скаличките, които продават по сладкарниците?!?! Ужасно много ги обичам. Според мен са с някакви бисквити.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/03/blog-post_23.html

# 574
  • Мнения: 7 974
...................................................
Имате ли пробвана рецепта за фъдж - меките карамелени бонбони от типа на Лакта/ Карамел Му?
Погледни тук дали ще ти свърши работа. Мисля, че няма да е проблем соевото мляко да бъде заменено с краве.
Още една рецепта

И още едни бонбони, които биха били интересни на някой.

# 575
  • Мнения: 1
От много години следя Вашите публикации. Не съм  писала и публикувала, но се възхищавам преди всичко на младите  мами, които са вдъхновени да кулинарстват. Благодаря за началото на прекрасната Коледна тема. Аз мисля, че  тук има място всяка дама, която споделя духа на уюта, аромата на домашно приготвено ястие и веселието на празника! Обещавам в най скоро време  и аз да ви предложа нещо от старите тетрадки!

# 576
  • София
  • Мнения: 3 665
Започнах сладкоправенето. Забърках  ванилени кравайчета 3 дози и предстоят меденки поне 2 дози. За тях знам със сигурност, че издържат. Планирам още браунис бисквити, лимоново-коксови сладки и мини щоленчетата на Лабрекс. Питането ми е кое от тях мога да направя сега, че да си облекча по-нататък времето?  Като традиционният щолен търпи много, предполагам и мини вариантът би следвало да може, но все пак който е правил по-горе споменатите, моля да сподели.

# 577
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 874
мини щоленчетата на лабрекс могат да търпят, но моето домочадие - не. Simple Smile
препоръчвам и шведските джинджифилови курабийки.
стават много бройки, търпят отлежаване.
стегнати, хубави бисквитки - задържат и печати.

# 578
  • Мнения: 965
...................................................
Имате ли пробвана рецепта за фъдж - меките карамелени бонбони от типа на Лакта/ Карамел Му?
Погледни тук дали ще ти свърши работа. Мисля, че няма да е проблем соевото мляко да бъде заменено с краве.
Още една рецепта

И още едни бонбони, които биха били интересни на някой.

Благодаря за рецептите Simple Smile Надявах се някой да се е пробвал вече, иначе и аз изчетох сума варианти.

Последните ми приличат малко на бригадейрото - много вкусно, ама аз така и не го докарах неразтичащо се... в индивидуални хартиени капсулки може и да става за почерпка обаче.

# 579
  • София
  • Мнения: 3 665
мини щоленчетата на лабрекс могат да търпят, но моето домочадие - не. Simple Smile
препоръчвам и шведските джинджифилови курабийки.
стават много бройки, търпят отлежаване.
стегнати, хубави бисквитки - задържат и печати.
Благодаря!

# 580
  • Мнения: 1 108
Някой беше показал принтове върху сладки, откъде се купуват и как се борави с тях?

# 581
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050
Тооо, правих тези преди 2 години.

1 пакет суха мая
250 мл хладка вода
1 ч л захар
1 ч л сол
400 г брашно
семена
40 г сода за хляб
 Маята се разтваря в 100 мл вода със захарта и 2 с. л. брашно да стане кашичка и оставяме да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавяме останалото количество вода, сол и замесваме тесто. Оставя се за 30 минути да втаса. Разделя се на 10 топчета и от всяко се оформя геврече или хлебче. Сипва се в тенджерка 1 литър вода и се оставя на котлона да заври, добавя се содата - разпенва се, изключва се котлона.

С решетъчна лъжица се пускат и изваждат едно по едно гевречетата. Нареждат се в тава върху хартия за печене и поръсваме семена - сусам, мак, ким или микс. Печем на 180 градуса около 18-20 минути.

# 582
  • Мнения: 2 855
Юхууууу, и аз започнах коледното сладкоправене Simple Smile Забърках двойна доза от тези, утре ще ги пека. Не знам дали ще са вкусни, но в вкъщи ухае страхотно Simple Smile

https://www.kulinarno-joana.com/2013/12/shvedski-djindjifilovi-b … viti-pepparkakor/

# 583
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 151
У нас пуйката много се тачи. Но тази година ще сме на банска капама в гърне. Останалото още е в обмисляне.

# 584
  • ES
  • Мнения: 2 192
Момичета, могат ли да се направят линцерови сладки с мас или маргарин, вместо с масло?

Общи условия

Активация на акаунт