Коледа 2019/2020

• 139 592
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 440
И аз вече обмислям десертите за НГ-колебая се още , кое точно да "спретна"...1."Коледното пънче "от блога на Люси;2.Торта "Милфьой" на Ирма ;3. "Торта със зърнена закуска , лешници и шоколадова глазура" на Илиана Балканска.
Само "пънчето" още не съм правила , иначе другите са ни любими , а и лесни.

# 1 441
Тъй като vici75 писа , че ще се мести във Великденската...Simple Smile
да се включа с последните( може би )
Denyil, може ли рецептата на сладките от втората снимка - извитите рогчета?

# 1 442
  • Sofia
И аз за Нова Година се глася на едно пънче (като гледам заформя се парад на пънчетата  Laughing) и се колебая между него и кокосовия ми чийзкейк, който ни е любим и жесток... и така клоня към него май, май...  Crazy
Сведох ги до две и ще гледам да си останем с едно сладко, че.... байгън ми идва вече и ще намалявам захарта където ми попадне.
Ето и тук сладостите ми от Коледа и Бъдни вечер, за който не ги е видял в съседната стая.  Wink

Скрит текст:
Постен тиквеник, но богат на аромати Simple Smile

Баклавата ми с прекрасен вкус на масло и още нещо...

Сладкиш с Панетоне и крем-карамелен крем - тенденциозен в последни 3 години и любим - вкусен и топлъл, и студен, и толкова портокалов...

# 1 443
Denyil, може ли рецептата на сладките от втората снимка - извитите рогчета?
[/quote]Това са "ванилените кравайчета" на Нат.http://natalyna.blogspot.com/2015/12/10.html

# 1 444
Морена, би ли споделила рецептата на кокосовия чийзкейк?

# 1 445
  • Sofia
Морена, би ли споделила рецептата на кокосовия чийзкейк?
Ама разбира се, заповядай (снимката е линк към рецептата)!  Hug

# 1 446
Това пънче се каня да го направя от известно време и му дойде времето. Комбинирах няколко рецепти, гледах няколко клипа и се получи превъзходно.
Заповядайте рецептата:
https://megisbakery.blogspot.com/2019/12/chokoladovo-koledno-pance.html

# 1 447
Морена, сега разгледах рецептата и имам няколко въпроса.
Пишеш, че кокосовите стърготини се запържват. Как точно? С маслото или без? Това се повтаря и с кокосовите стърготини за глазурата, където не е изброено маслото, а за блата е споменато, но после като добавка към вече запържените стърготини.

# 1 448
  • Sofia
Морена, сега разгледах рецептата и имам няколко въпроса.
Пишеш, че кокосовите стърготини се запържват. Как точно? С маслото или без? ...
Благодаря за питането... не успявам да редактирам публикацията в блога, за да поправя това... не се пържи, запича се на сух тиган.  
П.П. Успях, поправих го.  newsm44

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 19:25 от Morena

# 1 449
Здравейте, в търсене съм на рецепти за шоколадови бонбони, по-скоро пълнежи за бонбони. Искам да направя няколко вида за Нова Година. Едните мисля да са шоколадовите с бишкоти и орехи. Иначе, вкъщи имам фъстъчено масло, десертни череши и кокосови стърготини. Обаче не ми идва идея кое с какво да разбъркам, така че да станат кремчета за пълнеж 🙄 Приемам всякакви идеи 😁

# 1 450
  • София
Здравейте, в търсене съм на рецепти за шоколадови бонбони, по-скоро пълнежи за бонбони. Искам да направя няколко вида за Нова Година. Едните мисля да са шоколадовите с бишкоти и орехи. Иначе, вкъщи имам фъстъчено масло, десертни череши и кокосови стърготини. Обаче не ми идва идея кое с какво да разбъркам, така че да станат кремчета за пълнеж 🙄 Приемам всякакви идеи 😁
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%BE% … D0%BE%D0%BD%D0%B8

# 1 451
  • Асеновград
Изварата на Лидл е страхотна! Ние с ММ винаги си имаме в хладилника, цеолгодишно я зареждаме, и си я ядем като обикновенна извара, много ни е вкусна, кремообразна е, преди на опаковката пишеше сладкарска, но явно някои са мислели че е подсладена и смениха опаковката, и сега пише кремообразна! Като енергийни стойности е същата като обикновенната извара, дори е по-добра от някои, но спортуващите много я купуват за набавяне на протеин, на мен ми напомня на цедено мляко като вкус и консистенция! И за сладкиши и разядки естествено е много добра! Аз много я обичам и с намачкан банан, става като здравословен йогурт! Препоръчвам я с две ръце, опаковката е 4-5 лв за 1кг!

# 1 452
Благодаря, Марчева. Веднага си харесах рецептата за целувки от Перуджа. И тази с лютия пипер е интересна и би се харесала. Само може би ще заменя сините сливи с десертните череши за да влязат в употреба 😁

# 1 453
  • В светлината на слънцето
И аз умувам над сладките за НГ. Едното е ясно - бисквитена торта с нутела и маскарпоне по изрична молба от сина ми, напомняна сигурно по 20 пъти дневно от поне месец. Така че мърдане няма. За баклавата се колебая. По традиция правя баклава за НГ, не за Коледа. Но ми се иска този път да е по-различна. Ще импровизирам и с плънката, и със заливката, пък да видим.
И понеже коментирате пънчета, ето нашето миналогодишно за бялата ни Коледа.

# 1 454
Аз уж бях решила да правя гръцката баклава на Марчева, но като гледам как стойностите на кантара хвърчат нагоре тези дни, ще се откажа. Освен това в наше село няма шам фъстък, та, ще я пробвам друг път. Само половин доза бонбони ще направя, имаме още от коледните сладки, баница задължително ще направя (ние сме малко хора, няма да приготвям много неща, за да успеем да ги изядем).
За Коледа правих щолен по рецептата на Марчева. Но този вариант на оформяне не ми харесва (тестото се разстила, върху него се разстила плънката от сушени плодове, ядки и марципан и се навива). Аз ли нещо не разбрах или не направих както трябва , но плънката е накуп по средата (иначе е разпределена равномерно). Повече ми харесва плънката да е размесена в тестото. Аз обичам щолен и догодина пак ще направя, но по начина, който правих досега. От щолена ще ми остане, мисля да го натроша и да го ползвам за основа на чийзкейк. Как мислите, дали ще стане? 🤔 И в крема дали да сложа тиква или да го направя неутрален?🤔

Общи условия

Активация на акаунт