Дългото чакане след трансфер - Тема 78

• 39 999
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз нямам автоимунно заболяване, но винаги съм имала кортикостероид след трансфер

# 451
Ден 6-ти след трансфера. Имам телесна температура 37,4 градуса, леки болки и се чувствам напрегната. Надявам се температурата да е от прогестерона, а не да е признак на нещо друго. В понеделник мисля да си направя кръвен тест нищо, че доктора каза след 21 дни тест и преглед.

# 452
  • София/Севлиево
А кои медикаменти са кортикостероиди?Мисля,че не са ми изписвани досега,но не съм сигурна,т.к.не знам кои спадат към тази група?

# 453
  • София
А кои медикаменти са кортикостероиди?Мисля,че не са ми изписвани досега,но не съм сигурна,т.к.не знам кои спадат към тази група?
Медрол, метилпреднизолон, дехидрокортизон това изписват обикновено

# 454
Имам 3 трансфера и трите пъти съм пила Медрол, 2х1.

# 455
Аз бях на 2х1 Медрол от пункцията до трансфера, и след трансфера по 1 на ден. Теорията е да се понижи имунитета, за да не отхвърли ембриона евентуално. Аз съм в Гърция и ми казаха че помагал и при завишени НК клетки. Във Австралия пък в някаква клиника разработили такъв протокол, пак за високи НК клетки, който също се базира на кортикостероиди, въпреки че не беше посочена точната схема на сайта. Пишеше само че имали доста добра успеваемост. Ама за момента всичко си е само теории, както и вливането на интралипид и имуноглобулини.
   Единствено съм сигурна че лекарите назначават всички медикаменти с цел да помогнат, а не просто така за да ни натъпчат с хапченца.

# 456
здравейте.   искам да попитам какви са симтомите за извън маточна бременост и  настъпва ли МЦ?

# 457
здравейте.   искам да попитам какви са симтомите за извън маточна бременост и  настъпва ли МЦ?

Аз бях извънматочно.Закъсня ми 20 дена и после "ми дойде".На моменти само зацапваше,ва моменти-обилно.Издържах 45 дена без да ми спира и чак тогава ходих на лекар.Дано да не е това,което си мислиш.

# 458
Lunatichka92

снощи бях със силни болки и кръвоизлив. почти не съм спала. изпих една дозина хапчета и успях да заспя. когато станах на сутринта имах съсирек много голям. / по4ти една шепа/  а сега кръвта ми е уранжева и много ускъдна.

# 459
А на лекар ходи ли днес? Кога си правила последното ЧХГ?
Ако имаш такива съмнения незабавно трябва да потърсиш лекарска помощ.

# 460
жълтурчо
 аз правя опитите си в Швеция. тук не искат да чуят и за кравен тест преди да си имала полужителен <пиклив> такъв. преди 2 дни на сутринта бях по спешност там заради розаво зацапване . погледнахаме ме с ултразвук и казаха 4е вси4ко е нормално. готова съм 100% за бременост . всичко се било оформило. първия ми неуспешен опит имах 10 дена цикъл. сега ми е втория и на 2ри ден по4ти приключих с цикъла ми. но гардите ми са по същия на4ин твърди и болезнени.

# 461
Аз не съм пила никога кортикост.

# 462
Lunatichka92

снощи бях със силни болки и кръвоизлив. почти не съм спала. изпих една дозина хапчета и успях да заспя. когато станах на сутринта имах съсирек много голям. / по4ти една шепа/  а сега кръвта ми е уранжева и много ускъдна.
Силните болки наистина са признак за извънматочна.Утре или отиди на лекар,или намери къде да пуснеш кръвен тест.Съсиреците са нормални и след самата процедура.Но утре задължително вземи някакви мерки.

# 463
Budilubi или аз нещо не прочитам правилно или не знам. Пишеш, че имаш съмнения за извънматочна, а в същото време преди 2 дни са ти казали, че всичко е ок и са те гледали с ултразвук...
И въпреки всичко с този кръвоизлив, който си имала сутринта си си направо за спешното.
Преди 3 месеца, когато загубих бебето беше същото....

# 464
Budilubi или аз нещо не прочитам правилно или не знам. Пишеш, че имаш съмнения за извънматочна, а в същото време преди 2 дни са ти казали, че всичко е ок и са те гледали с ултразвук...
И въпреки всичко с този кръвоизлив, който си имала сутринта си си направо за спешното.
Преди 3 месеца, когато загубих бебето беше същото....
.
И мен ме гледаха на ехограф,но в се видя ембриона в тръбата.И беше 2см.ЧХГ-то беше 446

Общи условия

Активация на акаунт