Сполучливи имитации на маркови парфюми - 31

• 104 376
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И оригинала не е траен, имах мостра. Толкова пари не виждам как някой може да даде за нулева трайност, ако ще и най-хубавия аромат да е.

# 106
Скрит текст:
Да дам отчет за Лалето 🌷 на Заг. Трайност около час.
Толкова, но пък е страшно хубав като аромат. Обаче над 200 лв за оригинала не ми се дават. Не знам дали и той е траен.
Смаяна съм. При мен трайността му е цял ден. /На Лалето на Заг имам предвид/. За мен този парфюм е от рода на "Тудей" на Ейвън, на "Гучи Ръш 2", от рода на "Тресел" на Ейвън, на "Гучи Блум" дори... /от същото "семейство" са/...И нито един от изброените не е с малка трайност, тъкмо напротив, поне за моя нос, де, а той /моя нос/ е претръпнал от мощни, ярки, силни и шлейфови аромати и по принцип малко неща са ми трайни на кожата...По принцип проблема с нетрайността се решава като се пръска и по косата и по дрехите, не само по веднъж на всяка от китките /образно казано Simple Smile/. Малцина са парфюмите, които са толкова мощни, че се нанасят с "намазване" или "влизане в парфюмен облак". Повечето съвременни парфюми, за да се закрепят за повече от 3-4 часа, искат нанасяне по начина, който описах - и по косата и по дрехите.

П.П. Абсолютно е неприемливо и непростимо за мен един парфюм да е нетраен. И, ако за имитация човек може да го приеме /криво - ляво/, то за оригинала е абсолютно неприемливо. Без значение какви витиевати "обяснения" са приготвили маркетолозите за целта...Това за мен е толкова неадекватно, като да ти продадат спукан пояс за плуване...  Правят ни на идиоти.

Последна редакция: сб, 02 ное 2019, 16:04 от solar_fields

# 107
kolevaangela много ме замисли. Бях решила да си взема Орхидеята във версията на Martin Lion, тъй като вчера го тествах и доста ми допадна като трайност, но сега малко ме притесни. Предполагам, че ще му дам шанс все пак, че удобният ми Рефан от две седмици зареждат Орхидеята и все я няма.

Иначе, от намалението на Аристея взех Пойзън гърл да не съм капо. Не познавам оригиналът, но този много ми допадна. Само информативно - добре ли е изимитиран? ☺

# 108
Да дам отчет за Лалето 🌷 на Заг. Трайност около час.
solar_fields +++1👍
И  на мен ми е супер странна тази “нетрайност”. При мен трае с три пръсвания цял ден. Купен от bazar.bg.

# 109
При мен Лалето също е със завидна трайност.От Олх от Вито съм го взела,както и всички други на Заг.

# 110
  • Burgas, Bulgaria
kolevaangela много ме замисли. Бях решила да си взема Орхидеята във версията на Martin Lion, тъй като вчера го тествах и доста ми допадна като трайност, но сега малко ме притесни. Предполагам, че ще му дам шанс все пак, че удобният ми Рефан от две седмици зареждат Орхидеята и все я няма.

Здравей, знаеш ли, аз днес му дадох шанс и открих, че разликите с оригинала не са непреодолими, все пак сумата от 13 лв не е непрежалима за едно ново запознанство. Joy  Разбрах, че носиш версията на Рефан, не съм я пробвала, ти как я намираш в сравнение с оригинала, от към близост и трайност имам впредвид? Имитация съм носила единствено на D@P и бях много, много доволна, но в Бургас в момента не са я заредили. За да подсиля аромата имам намерение да си поръчам и да съчетая с парфюмното масло на Черната орхидея от Гиза. Както писаха момичетата по - горе трябва да се впръсква в коса, в дрехи и навсякъде, проблема при мен е, че пръскам и по връхни дрехи по много и, че често меня настроения и парфюми, а трудно се перат тежки палта и кожени якета.  Hands V

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 14:02 от kolevaangela

# 111
kolevaangela, не познавам в детайли оригинала, само съм го пробвала 1-2 пъти на китка, та не мога да дам точно мнение по въпроса. Рефанска Орхидея съм ползвала последно преди 4 години може би и беше ок - трайна и присъствена. След това доста време  ях на версията на Заг, тя беше изключително трайна - над 12 часа ми издържаше. После реших да ползвам на Гиза, която си разредих в спирт (както правя с всеки един аромат от там и всички са изключително трайни), но явно нещо оплесках съотношението, защото не ми е траен. Сега реших да се върна пак на Рефан, защото магазинът на Заг не ми е удобно като локация.
Но като в заключение мога да кажа, че за моят нос, който не е изключително взискателен все пак, най-голяма разлика във версиите се усеща в началото. След това всички са ми идентични, просто може би времето за развитие на отделните компоненти от пирамидата е различно. Последното казвам с уговорката, че не съм ги сравнявала паралелно, говоря по спомени. Като цяло, всички са хванали характерното в парфюма и няма как да се сбърка, че е той. Ще ми е интересно мнението като ползвала оригинала.

Наскоро ми подариха Бърбъри Уикенд и по същия начин си мислех, че рефанският е много пипнат, докато не ги сравних паралелно. Но пък до сега любители на парфюма винаги са ми правили комплимент, когато съм с имитацията, та и тук характерното е уловено.

А за добаването на парфюмно масло от Гиза към друга имитация има ли някакво съотношение, че ми стана интересно?

# 112
  • Burgas, Bulgaria
kolevaangela,
А за добаването на парфюмно масло от Гиза към друга имитация има ли някакво съотношение, че ми стана интересно?

Здравей, написаното от теб е наистина вярно, и аз отдавна съм ползвала оригинала, ползвах го дкато не открих имитацията на D@P, а това беше много отдавна, и да наистина няма никакво значение как в детайли се развива всяка нота на аромата, важното според мен е да е разпознаваем и траен. Колкото до парфюмното масло на Гиза нямам намерение да го разреждам в никакво съотношение, идеята ми е да използвам спрей парфюма на Martin Lion, като преди това съм се "омазала" с парфюмното масло на Гиза, просто за да подсиля ефекта на аромата. Sparkling Heart

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 12:43 от kolevaangela

# 113
kolevaangela,

Здравей, написаното от теб е наистина вярно, и аз отдавна съм ползвала оригинала, ползвах го дкато на открих имитацията на D@P, а това беше много отдавна, и да наистина няма никакво значение как в детайли се развива всяка нота на аромата, важното според мен е да е разпознаваем и траен. Колкото до парфюмното масло на Гиза нямам намерение да го разреждам в никакво съотношение, идеята ми е да използвам спрей парфюма на Martin Lion, като преди това съм се "омазала" с парфюмното масло на Гиза, просто за да подсиля ефекта на аромата. Sparkling Heart

Ахаа, аз не съм разбрала значи Simple Smile По-назад май някой беше писал, че така ги смесва.
Само пропуснах да добавя, че моя приятелка ползва маслото на Гиза паралелно с оригинала и казва, че е много близко до него.
Все пак, ще се радвам да споделиш впечатления от версията на Martin Lion като я разносиш малко повече.

# 114
От две седмици ползвам Роксан Адикт. Уникален аромат. Силничък е, но е много траен. Любопитна съм много за оригинала.
Взех си да пробвам от същата серия още едно парфюмче, имитира Нина на Нина Ричи. Също е много хубав и траен. По-лек е, флорален.

# 115
  • Burgas, Bulgaria
От две седмици ползвам Роксан Адикт. Уникален аромат. Силничък е, но е много траен. Любопитна съм много за оригинала.
Взех си да пробвам от същата серия още едно парфюмче, имитира Нина на Нина Ричи. Също е много хубав и траен. По-лек е, флорален.
Здравей, ако имаш възможност пробвай Адикта на D@P, много добре е направен и наистина близък до оригинала! Cupid

# 116
Благодаря, ще го имам предвид. Изобщо тази серия е доста добра.

# 117
  • Бургас
Момичета, бях взела на майка ми обувката от ДнП и вече само нея ползва. Много я харесва, обаче вижда, че аз постоянно си поръчвам и ми вика, че иска да и взема 2-3 нови придобивки, подобни на обувката. Малко са ни различни вкусовете и съм в дилема. Моля ви, препоръчайте ми 2-3 ухания, които да и подаря, искам да я зарадвам много с избора:) Благодаря
Нели,хубави според кого:stuck_out_tongue_winking_eye:,тук сме толкова различни и харесваме много различни парфюми.Аз ще ти предложа няколко,които ми допадат на мен и такива,които не са мой тип за разнообразие,/не приличат обаче на Обувката за мен/,а и не е задължително да се харесва всичко,което се харесва на мен.Погледни Хипнотичната отрова на Ди Енд Пи,уникално въздействащ парфюм направен много добре и адски близък до истинския според моя нос.Друго предложение и топ парфюм за студените месеци е Скандал на Ди Енд Пи,който е по-хубав от оригинала за мен,Адикт,него го виж на Роксан и ДП,класика,която аз не можах да оценя,но на майка ти може да и допадне.Други предложения,Коко Мад Интенз на Рефан,Манифесто на Роксан,Елиън на Баргело,Черното Версаче на Парфен,Givenchy Very irresistible на Ди едн Пи/страхотен,плътен качествено направен парфюм,1-1 с оригиналното Живанши/,Мон Герлен на Аристеа,Пантерата на Картие на Парфен, Пойзън гърл на Заг,Elie Saab Le parfum на Гиза или ДП,Elie Saab Girl of now на Мартинез,Ботега на Заг/съвършени парфюми/,Велвет орхид на Дп и последно,че те затрупах Noir Pour Femme Tom Ford ford на Заг.Всички са прелестни нищо,че не са всички мой тип.Успех и дано твоята майчица си хареса нещо сред тях.А,да можеш да пробваш и с Интенз кафе на Мартинез,не знам как майка ти се разбира с розите обаче.Виж и Диор Джой на Мартинез,суупер добре издокаран.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 15:09 от Bright Crystal

# 118
  • Karlovo
Аз взех Поемата на Заг и го комбинирам с маслто на Гиза ,но и без маслото много ми харесва тази Поема . Другия ми нов любимез е Joi на Мартинез ,имам го и на Заг ,но Мартинез е по хубав .
Не знам защо трайността на Лалето е малко при някой. На мен изтрайва цял ден,даже една колежка пита кой е ,че цял ден не изветря.

# 119
  • Стара Загора
Днес в Лидл пробвах имитацията на Coco Mademoiselle, за която толкова пъти съм слушала, но все съм избягвала (и в оригинал). Обачее днес се влюбих. Носи ми усещане за Коледа, за светлинки, за блясък, за лукс.. чак не вярвам 😀 Ще си взема него или интенс версията от Рефан, за която Кристалчето каза, че е много добра.
Последната седмица носех Flowerbomb на Заг. Потвърждавам колко добре е направен. Наистина няма нужда от оригинал , 1:1 са!

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 18:41 от bonbonnika

Общи условия

Активация на акаунт