Забранената ябълка/ Доктор Чудо/ Скъпо минало/ Онур Туна и Севда Ергинджи Тема 24

• 48 556
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Фили Hug Тинче Hug
Фили, в другите теми писаха 3 седмици от януари.

Поправих си емотикона, че от телефона съм натиснала съседния ... Sweat

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 19:56 от BVAR

# 556
Здравейте, дружки! doh

Тази седмица ви позарязах, че задачите са ме подгонили, но ви чета редовно и ви благодаря за всичко споделено!

„Доктор Чудо“

И аз току що изгледах епизода и още съм под впечатленията от него. Направо страхотен, много вълнуващ и пак си поплаках на няколко пъти. Браво на екипа за това, че в сериал с медицинска тематика успява да вложи толкова житейска мъдрост и топлота, че не можеш да гледаш, без да се развълнуваш.

Отново ни показаха интересни медицински случаи и ни бръкнаха в душите с историите на пациентите. Вълнуваща и поучителна беше историята за силата на усмивката, както и тази на учителя, който без малко да стане инвалид и да не е в състояние да се грижи за дъщеричките си заради неконтролирано приемане на лекарства. Въобще в този сериал всеки медицински случай ни кара да се замислим и ни дава някаква поука.

Много интересни неща  сте споделили за ситуацията с Ферман, Назлъ и Белиз в 12 серия и много ми харесва, че дори преди да гледам серията успях да видя различни гледни точки. Специални благодарности на Тинчето Hug и Нина Hug за постовете.  Аз харесвам актрисата, която играе ролята Белиз, не съм  я гледала досега и нямах очаквания, но истината е че героинята й на моменти не ми допада. Не че не я харесвам, напротив, но ми идва твърде инертна, егоистична и инфантилна и в този ред на мисли – неподходяща за Ферман. Тя си е една глезла, която е получила всичко наготово в живота и сега, когато се очаква нещо от нея, няма капацитет да се справи с предизвикателствата на живота. И връзката й с Ферман е една такава никаква. Студена и безлична.

Ето затова не трябва да има любовни връзки на работно място, защото рано или късно се стига до конфликти и необходимост да се правят тежки избори.

Ферман е лекар, той преди всичко трябва да мисли за пациентите си и за лекарите, които са му поверени да обучава. В такива случаи човек трябва да постъпи по съвест, а не да взема нечия страна.

Назлъ не е виновна, че болница „Берхят“ е в лошо финансово състояние и е изгубила всичките си източници на инвестиции, благодарение на управлението на Белиз и Кавалджъм.  Защо тя трябва да плаща такава висока цена? Белиз сама призна пред Ферман, че болницата е в такова състояние заради нейната неопитност и защото тя самата не се е справила след смъртта на баща си. И паник атаката й в колата си беше леко манипулативна. Болницата отдавна има проблеми, но Ферман чак сега научи за това, дори я попита защо не е споделила.  Всъщност Белиз скри от него за проблемите и направи коалиция с жената, която досега смяташе за свой враг и ореваваше света как не може да я търпи близо до себе си. Ама сега Ферман трябва да я спасява като жертва кариерата на една перспективна млада лекарка, която със зъби и нокти се е борила години наред, за да стане лекар и не е получила всичко наготово като нея. А Ферман е благороден и много широко скроен във връзката си с Белиз. Прости й това, че в прав текст му каза, че досега не му е имала достатъчно доверие. Прости й всичките пъти, когато той лично я помоли за помощ на съвета заради своите пациенти, а тя го предаде. А и след решението на комисията по случая с Назлъ и Гюнеш тя никак не изглеждаше разочарована и загрижена за бъдещето на болницата и нахилена като зелка си чакаше предложението за брак. Всъщност аз не разбрах болницата беше ли наказана изобщо. За Белиз най-важно е личното й благополучие, останалото е суета. Да не забравяме, че  тази проверка от министерството до голяма степен се дължи точно на нейното поведение и на желанието й да се надскача с мащехата си по повод на онази статия в списанието. Иначе като жена се поставих на мястото на Белиз и ми стана жал за нея, когато Ферман й каза истината и че ако се наложи, пак би постъпил така. Да видим как ще отиграят тази сложна ситуация и ще оцелее ли връзката им.

Че и Ферман си има своите демони от миналото, които го преследват, че си има тайни, които с никого не споделя и има доста трески за дялане, е безспорен факт. Аз също смятам, че е крайно време да ни разкрият тези тайни, но не заради Белиз. Между другото, като съм я почнала, да кажа и нещо друго за нея. Проблемът на Белиз е, че Кавълджъм е развалила семейството на родителите й. Дори я обвинява за смъртта на майка си, която починала от мъка след развода. Това наистина е тежко за едно дете и оставя рани в душата. Но ми е странно, че една интелигентна и зряла жена обвинява само и единствено Кавълджъм, но не и баща си за изгубеното си семейство. Като че ли той не е участвал в това.

Назлъ възхити Ферман с това, че мислеше за пациента си дори в момента, когато се решаваше съдбата й като лекар. Това е истинско доказателство за нейния професионализъм и отдаденост на лекарската професия и щеше да е непростима грешка, ако Ферман не беше опитал да й помогне. Всъщност, ако Белиз не му беше любима, дилемата му нямаше да е толкова голяма. А колко му хареса на Ферман, че Назлъ не се възползва от дадената й възможност да хвърли вината на болницата, направо не е истина. Много си отиват тези двамата, де да можеше да ни покажат любовна линия между тях…

„Скъпо минало“

Понеже изпуснах епизода онлайн и нямах търпение да чакам превода през седмицата, изгледах направо онлайн озвучката. Много ми хареса серията. Напрегната, динамична и вълнуваща. Много неща се случиха и най-важното, разкриха се много тайни. Харесва ми, че няма да увъртат и Джахиде и Синан бързичко разбраха тайната на момичетата и сега ще играят в един отбор. Рейтингът обаче е доста зле и не се знае докога сериала ще оцелее. Не знам на турските зрители кое точно не им е по вкуса. Явно не им харесва историята на съвременни, смели и независими жени, равностойни на мъжете. Но каквото-такова, от нас нищо не зависи. Ще гледаме, докато го предлагат.

„Забранената ябълка“

Интересно ми е и се надявам утре да успея да гледам. Без превод обаче ще е мъка.
Несрин почва нов интернет сериал, дано да си тръгне от нашия скоро, че от интригите й ми писна.

Фили Hug, относно въпроса ти кога ще е паузата на сериалите, не знам точно, че тази седмица нищо не съм чела, но миналата година ако не се лъжа беше през първите седмици на януари. Помня, че имаше серии по Коледа и Нова година, когато не можем да гледаме, а после почивахме. Някои по три седмици, други по-малко. Беше свързано нещо с предоговаряне на договорите на тв каналите с рекламодателите. Демек, пак за пари иде реч.

Видях, че вече Боби Hug ти е отговорила,но няма да трия.

Приятна вечер, дружки и ме извинете за многословието!

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 20:58 от * Дъга

# 557
В групите във фейсбука писаха, че "Скъпо минало" ще приключи с 8 - ми епизод.
Toni Helmy
Модератор · 15 часа

#sevgiligecmis
"Любимо минало" прави Финал с 8 -ми епизод 😢😢😢

# 558
Добро утро! Hug Hug Hug

Дъга Hug,за чудесния пост! newsm10

Боби HugТинче HugФили Hug

Тигаса Hug,за инфото!

Относно почиването преди беше по една седмица след Нова година!Но миналата както е писала Дъга Hug имаше преподписване на договорите за рекламите и се удължи! Peace

Днес е денят на ЗЯ! Party

СМ
Проверих,но още не е пуснат превода на руски ез.! Peace Не знам дали ще има финал!Смениха СЦ,появи се инфо и за режисьора!Или те ще правят финала ще видим! Thinking
Скрит текст:
✅🆕 Горячие сериальные новости!🔥👇🏻

▪ В команде сериала «Любимое прошлое» произошли большие изменения!⚡Сменились режиссер и сценарист нашего проекта!😱👇🏻

🔻 Новым режиссером стал Осман Кая, известный нам по работе над проектами: #ВеликийСыщикФилинта, #Делилер.🎥 А сценарий начиная с 6ой серии пишет талантливая сценаристка: Гюль Абус Семерджи, известная по проектам: #ЧерныйХлеб, #ОбиженныеЦветы, #ЛюбовьиМави, #ЛюбовьЗаставляетПлакать! 📝

🗣 В тур. СМИ ходит слух о закрытии проекта!😬 Пока официальных новостей не было. Что думаете?💭 Сможет ли новая команда исправить положение сериала?

ЧД

Скрит текст:
Днес заминаваме при дъщерята!Налага се да помагаме за две седмици!

Приятен ден и успешна седмица! Hug Hug Hug

# 559
Добро утро Момичета,  Злати, Дъгичка, Фили, Тигаса, Боби:Flowers Hibiscus:Flowers BouquetFlowers Hibiscus

Два дни не можах да пиша, че трябваше в един момент да изпълня и бабешките си задължения.
                        Благодоря много за прекрасните анализи в ДЧ на Дъгичка, Тинчето и Нина, толкова изчерпателни
                        сте ги написали, че аз не мога да добавя почти нищо. Само искам да споделя с вас, че ако бях на
                        мястото на д-р Ферман аз също щях да избера да подкрепя  д-р Назлъ, просто според мен така е
                        по-справедливо. Колко различни са Белиз и Назлъ, едната не злепостави болницата, мислеше за
                         пациента, макар в този момент да беше в тежко положение. Докато другата само подсмърчаше и
                        се вайкаше, от което няма полза, а не беше ли верно, че в началото на сериала тя не подкрепи
                        любимия си човек. Според мен Ферман застана на страната на един истински лекар и човек.
                        С този си избор той показа, че е много добър професионалист, а по отношение на това, че не е
                        идеален, ами не е , струва ми се, че  е с високо самочувствие, на моменти е малко арогантен и
                        студен, разбира се не с Белиз, а с другите от екипа.
                        СМ ще ми е мъчно за Севдичка, ако финализират сериала, дано новия режисьор и СЦ да направят
                        историята малко по-интересна, че да се хареса на комшуто, въпреки, че при тях не се знае нищо.
                        ЗЯ , дано Несрин си тръгне, че ми писна да й гледам физиономията, иначе отдавна гледаме
                        друг сериал след Алихан и Зейнеп, но днес е нашия ден за кино, така, че до довечера.

Желая ви един спокоен ден, до скоро Момичета.Joy

# 560
Аз не съм писала от доста време Hushed
 Благодаря, че поддържате темата Flowers Hibiscus

Останах си само със ЗЯ аз, за повече няма време. Струва ми се, че му идва времето и на него за финал. Миналата седмица почти нямаше коментари за епизода в темата, което ме насочва към тези мисли. Обикновено като прочета коментарите към епизода и все едно съм го изгледала. Сега нищо не знам от последния епизод. Пуснах с руските субтитри- греда. Нищо не разбирам, а и като че ли , нямаше нещо интересно...

Радвам се на успеха на Онур. Жалко за Севда. Пожелавам ѝ следващия проект да е по-благополучен.

# 561
Здравейте дружки Hug
Злати , Танче , Марси Heart Heart Heart
СМ - Мисля ,че щом са сменили екипа нама да го занулят сериала на 8 епизод .И силно се надявам ,че новите режисьор и СЦ ще подобрят работата , но както всички знаем доста често тур.зрител е непредсказуем .Възможно е и да са продали сериала в Кан и да искат поне 15-20 епизода да снимат . Т.е заради Севда се надявам на повече серии и завършена история , защото по-добре смислени 15 - 20  епизода отколкото 50 пълнежи , нали ?
ЗЯ - Определено няма да го спрат , имат хубав рейтинг , но аз вече отгоре - отгоре го гледам , но заради Еда се радвам ,че се справят така добре на фона на много по класни сериали , които са назад .
ЧД - дано задържат първото място , последните серии станаха доста интересни ( имаше преди това няколко епизода , които не бяха чак толкова висока класа  ) А и в четвъртък има футболни мачове и по принцип (заедно със сряда )е тежък ден .

Отдавна не сме си припомняли ЗейАл , а тук е и новата любимка на публиката Ебру като Хира ( за съжаление откачен персонаж в ЗЯ ) , която още от Истанбулската невеста много  харесвам .

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 13:57 от Phillipine

# 562
Привет! Hug

Таня HugМарсия HugФили Hug

ЗЯ
промото от продуцентската компания MEDYAPIM

Седмичният рейтинг
1. #MucizeDoktor 16,79
2. #KuruluşOsman 14,93
3. #BirZamanlarÇukurova 11,53
4. #Çukur 10,2
5. #ArkaSokaklar 9,14
6. #EDHO 8,64
7. #KuzeyYıldızıİlkAşk 8,53
8. #Hercai 8,23
9. #YasakElma 7,4
10. #Savaşçı 7,27

========

СМ
пуснали са превода със субтитри....
Любимое прошлое 6 серия
https://turkru.tv/lyubimoe-proshloe-6-seriya.html

ЧД

=============================

ЗЯ
хаштага....#senkimsin- кой си ти или ти кой си

линк за гледане
https://www.kolaytv.com/fox-tv-canli-10

Приятно гледане! Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 17:09 от Zlatina3

# 563
  • Варна
Привет момичета!
Марси - вярно ,че се загуби някъде  : )

Ами май повечето ни завъртя някакво шеметно ежедневие. Всеки писа , че има по нещо ангажиращо и не остава време. Аз съм назад с всичко, но то няма да избяга. Само с Вуслат останах в час, че ми доставя удоволствие. Другите нещо .... ми намаля интереса, че правят глупости : ))))

Много се надявам да дадат шанс на сериала на Севда. Дано новия екип направи нещо.

Злати Hands Plus1

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 21:12 от BVAR

# 564
Привет! doh

И аз съм тук, но отсега нещо ми забива.
Пробвах всички линкове, дано се оправи.

Приятно гледане и безпроблемен нет!

# 565
  • Варна
Как се нещата? Че аз сега сядам - то реклами  вървят : ))))

# 566
Здравейте! Отдавна, много отдавна не съм се включвала в темата. Много ми харесваше двойката ЗейАл. След това продължих да следя темата и ето отново се включих. Съжалявам за "Скъпо минало". Очаквах, че ще се развие.
Сега гледам ЗЯ, изведнъж изгледах всичко, което бях изпуснала. Искам най-много да видя Халит и Ендер как ще се закопаят и "глупавата" Йълдъз ще успее.

# 567
  • Варна
Ивман : )))
натам са тръгнали : )

Ахааа - Кая и Ендер са се оженили ли?

# 568
Този сериал трябва да се нарече " 100 сватби и 100 развода". Сега историята се повтаря. Ендер и Кая трябва да се оженят, но те са влюбени в други и т.н.

# 569
  • Варна
Кая нещо обясняваше на Лейля, че заради Ийгит са се оженили, нямало чувства и т.н.
И тя го пита - и сега си женен мъж, така ли?

Може и да не съм разбрала  : ))))

Общи условия

Активация на акаунт