Забранената ябълка/ Доктор Чудо/ Скъпо минало/ Онур Туна и Севда Ергинджи Тема 24

• 48 558
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
добър вечер
 д.ч. -мерси за линковете ,снимките - това празненство на артистите , да не предвещава края на снимките? - тъкмо  отношението на танжу към али  започна да ми харесва /макар и в епизода вчера / до колкото го  разбрах / в моменти беше бесен на али заради казаната истина на младата  пациентка

# 541
  • Варна
Flowers Cherry Blossom Coffee Flowers Cherry Blossom Nature Sunny

Рано , рано са пуснали превод на бг на Ябълката - 57 серия Hands Clap
Благодарности на момичетата! HeartHug

ДЧ
С този рейтинг няма как да отиват към край на снимките Wink

# 542
Добро утро! Hug Hug Hug

Боби Hug,благодаря за инфото!

ЗЯ
ето и линковете за гледане
Забранената ябълка 57 еп. - бг. суб.
https://ok.ru/video/1359099202110
https://my.mail.ru/mail/evavili/video/13/390.html
https://vk.com/club113691288?z=video-113691288_456241024%2F743de … l_wall_-113691288

СМ
Снощи епизодът беше дълъг!Новата СЦ се беше постарала!Разкриха се някои неща!Момичетата се запознаха с майка си!Ипек и Дерен я приеха,но Чилем все още е сърдита!Целият свят и е крив!Имала е трудно детство в приюта!Може би и защото убиха любимия й! Peace

Ипек и Синан май и двамата са хлътнали.... Laughing

Синан дочу разговорът м/у Ипек и Азра на брега и разбра,че са убили баща му! PeaceПо-късно тя си призна в колата!

ЧД
още снимки от събирането

и танците  Wink
https://vk.com/onur_tuna?z=video-164262731_456239494%2Fca80c1143 … l_wall_-164262731

Приятна събота! Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 08:51 от Zlatina3

# 543
добро утро  от мен /със слънчица  за дъждовния ден/

боби, мерси /значи ще продължи да ме радва  изпълнението на али и компания  /

# 544
  • Варна
Злати  : )
Да видим после и рейтингите, че ми е интересно какво става : )

Кмаро : )
Ще ни радват надявам се и аз : ) ДЧ
Хубав сериал им се получава.

И тази година ще има голяма пауза от 3 седмици за сериалите.
Така че , който е изостанал с гледането ще може да навакса Wink

# 545
Привет! Hug

Кмаро Hug

Боби Hug,рейтингът този петък става интересен в челото на класацията... СМ продължава да пада...

Тотал
1   ARKA SOKAKLAR   KANAL D   29-11-2019   20:40:22   24:16:06   DIZILER   9.14   20.6
2   HERCAI   ATV   29-11-2019   20:19:37   24:17:05   DIZILER   8.23   18.62
3   FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER   FOX   29-11-2019   19:00:04   20:00:03   HABER PROGRAMLARI   6.07   16.3
4   ARKA SOKAKLAR (OZET)   KANAL D   29-11-2019   20:01:16   20:40:11   DIZILER   5.74   13.96
5   ESRA EROL'DA   ATV   29-11-2019   16:30:28   18:43:29   GERCEK YASAMLAR   5.71   21.06
6   MUGE ANLI ILE TATLI SERT   ATV   29-11-2019   09:59:33   12:59:58   GERCEK YASAMLAR   5.61   35.14

23   SEVGILI GECMIS   STAR TV   29-11-2019   20:34:06   24:17:15   DIZILER   2.83   6.4

АВ
1   FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER   FOX   29-11-2019   19:00:04   20:00:03   HABER PROGRAMLARI   6.55   21.23
2   MASTERCHEF TURKIYE   TV8   29-11-2019   21:12:50   24:28:03   EGLENCE PROGRAMLARI   5.68   14.78
3   GULDUR GULDUR SHOW   SHOW TV   29-11-2019   20:46:19   23:28:57   EGLENCE PROGRAMLARI   5.52   13.52
4   PAYITAHT ABDULHAMID   TRT 1   29-11-2019   20:54:40   24:18:05   DIZILER   5.25   13.13
5   ARKA SOKAKLAR   KANAL D   29-11-2019   20:40:22   24:16:06   DIZILER   4.94   12.36
6   FERHAT ILE SIRIN   FOX   29-11-2019   20:00:13   22:22:23   DIZILER   4.3   11.12

8   HERCAI   ATV   29-11-2019   20:19:37   24:17:05   DIZILER   3.45   8.7

17   SEVGILI GECMIS   STAR TV   29-11-2019   20:34:06   24:17:15   DIZILER   2.66   6.69

АВС1
1   FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER   FOX   29-11-2019   19:00:04   20:00:03   HABER PROGRAMLARI   6.97   20.12
2   HERCAI   ATV   29-11-2019   20:19:37   24:17:05   DIZILER   6.54   14.78
3   ARKA SOKAKLAR   KANAL D   29-11-2019   20:40:22   24:16:06   DIZILER   6.34   14.16
4   MASTERCHEF TURKIYE   TV8   29-11-2019   21:12:50   24:28:03   EGLENCE PROGRAMLARI   6.07   14.04

22   SEVGILI GECMIS   STAR TV   29-11-2019   20:34:06   24:17:15   DIZILER   2.77   6.22

▪Total:
1. Опасные улицы [KANAL D] - 9.14⬆(+1.72)
2. Ветреный [ATV] - 8.23⬇(-0.43)
11. Клятва [KANAL 7] - 4.26 ⬆ (+0.62)
15. Ферхат и Ширин [FOX TV] - 3.99⬇(-0.55)
20. Право на престол Абдульхамид [TRT1] - 3.47↔
23. Любимое прошлое [STAR TV] - 2.83⬇(-0.39)

▪AB:
4. Право на престол Абдульхамид [TRT1] - 5.25⬆(+0.79)
5. Опасные улицы [KANAL D] - 4.94⬆(+1.73)
6. Ферхат и Ширин [FOX TV] - 4.30⬇(-1.29)
8. Ветреный [ATV] - 3.45⬇(-1.41)
17. Любимое прошлое [STAR TV] - 2.66⬇(-0.22)
20. Клятва [KANAL 7] - 2.20 ⬆ (+0.51)

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 10:15 от Zlatina3

# 546
  • Варна
Не е добре за СМ рейтинга . . .
Ама и Вятърничавия в АБ колко е нисък   : ))))
Ферхат и Шерин и те не са в много розово положение.

ДЧ
Женския каст от сериала + Танер : ))) Кукли с букли : ))) Сменили са тоалетите след ресторанта.

Много са ми симпатични
Йозге Йоздер – Къвълджъм - има много аристократично излъчване
Синем Юнсал – Назлъ - много  е миловидна

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 10:55 от BVAR

# 547
  • София
Здравейте, момичета! Purple Heart

След последната серия на Доктор-Чудо, която изгледах снощи по късни доби, вече окончателно си казвам, че съм влюбена както в сериала, така и в целия каст. Heart Eyes И съм изключително благодарна, че продължава рейтингът да расте. Стискам палци появата на турския доктор Хаус да не разбута твърдото положение на сериала ни. Thinking

Прочетох мненията ви за може би най-важното в серията - Ферман и изборът му между Белиз и Назлъ. Аз ще се опитам също набързо да споделя как виждам нещата сама за себе си. Pensive Ферман постъпи така, както от самото начало на сериала го представят - праволинеен и действащ първо с ума, не със сърцето си. Единствените "слабости", които виждаме в характера му, са свързани всъщност с Белиз и именно затова при нея реагира най-крайно - от пълно благоговение до искрен яд. За първи път на Ферман му се наложи да се изправи действително пред избора разум срещу сърце, и отново надделя разумът. Това обаче е прелюдия към друго, което започва лека-полека да се случва - привързаността му към Али. Там вече най-вероятно ще надделее сърцето, защото, колкото и да го отрича, Ферман все повече се привързва към Али. И още във фрагмана за следващия епизод виждаме предпоставките за такъв избор - как ще постъпи, когато вижда, че нападат Али. Мисля, че това ще е и повратната точка у Ферман, когато миналото му напълно ще го връхлети. И си мисля, че ще сподели именно с Али какво е преживял - може би не веднага, може би не напълно, но най-близкият му човек ще стане именно Али. И, както Али "помогна" на Ачелия с Демир, така, предполагам, ще помогне и на Ферман с Белиз по-нататък. Но първо ще помогне на самия Ферман, който пък, на свой ред, ще стане "батко" за Али. Нямам търпение за развръзката в отношенията на тези двамата! Blue Heart

Относно "химията" между Ферман и Белиз, то такава не е планирана, според мен, поне на този етап. Много добра актьорска игра и на Онур, и на Хазал, които показват прекрасно характерите и на двамата герои. Ферман, както казах, показва чувствителността и ранимостта си именно пред Белиз. И си казва "тя е новият ми живот - каквото е ставало преди, съм го забравил, живея за тук и сега", но, колкото и да се старае, миналото в един момент ще го застигне. При Белиз е точно обратното - тя живее с и за миналото, от което не може да се отърси. Затова е хладна пред Ферман и все очаква да бъде предадена, включително и от него. Просто виждаме сблъсъка на две гледни точки и фактът, че, както и да избереш да живееш, миналото е неизменна част от теб - нито можеш да го забравиш напълно, но и нито можеш да живееш само с него и да го оставиш да провали настоящето и бъдещето ти. Искрено се надявам сценаристите да развият и Ферман, и Белиз като отделни герои, а после и преобразяването им като двойка, на базата на самоосъзнаването им поотделно. Hands V

Мога още наистина много да пиша, но, каквото и да кажа, пак ще е малко. Освен медицинските случаи, които винаги са много интересни, и освен страхотния актьорски състав, който постоянно ме очарова и изненадва, сериалът ми стана именно толкова любим заради сблъсъците и съпоставянето на характери. И с това, че дава възможността тези характери да се разгърнат постепенно пред зрителя, който пък се преоткрива в някои от тях. Дори и Танжу претърпя своеобразен катарзис, който, предполагам, ще се задълбочи още повече, когато и неговото минало започне да излиза полека-лека на повърхността. (Али лекичко загатна с уж буквалното, но и преносно значение на "тази усмивка не е истинска", когато Танжу се усмихваше пред малката пациентка.) Очаквам развръзка и с Къвълджъм - мисля, че не линията Ферман-Белиз държат сценаристите като резервна, а именно Къвълджъм и връзката й с бащата на Белиз. А защо не и Танжу да е замесен там по някакъв начин. Thinking Дано сериалът да се задържи още дълго, че постепенно да се разкрият доста "тайни". Даже не искам да отварям темата и за Адил - там пък колко тайни могат да излязат... И като сложим и родителите на Али, които също неизменно ще се появят по някое време... (Сега ми хрумва, че може би баща му, който се е отказал от него навремето, ще се появи като пациент на Али. Thinking) Абе... ужасно съм разточителна, но сериалът ми харесва толкова много, какво да направя... Pensive Heart

Много са прекрасни всички: Two Hearts

# 548
  • София
Привет!
ДЧ
Тинче, благодаря за направения от теб чудесен анализ за чудесния сериал "Доктор Чудо" .
Нямам думи с които да изкажа възторга си от прочетеното. БРАВО! Вярно, точно  и запомнящо се  описание  на всичко случващото се  и впечатляващата прогноза /дано те послушат сценаристите/ за следващите епизоди. Великолепна и истинска характеристика на всички образи и на артистите, които ги сътворяват. Очаквам винаги с интерес написаното от теб, защото ме кара да се замислям и много пъти да повтарям епизодите.
Още от чудните артисти:

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 15:58 от Nina NN

# 549
  • София
Нинка, Flowers Tulip ужасно приятно ми стана от това, което прочетох, наистина. Всички в тази тема (а и във всяка тема, в която съм писала и от която имам впечатления) са много точни в своите анализи и изразяват своите гледни точки ясно - къде с по-малко, къде с повече думи. И аз лично съм съгласна с всяко мнение, независимо дали съвпада изцяло с моето, или не. Защото всяко мнение е подплатено с логика и солидна аргументация така, че зад него виждам причина и обяснение. За което благодаря на всички пишещи в темата. Kissing Heart
Аз съм доста нередовна, но, когато мога, ще се опитвам да пускам повечко анализи, Нинка. Радвам се да чета и твоите постове. Винаги е приятно да общуваш с възпитани хора, а още повече, ако и те споделят интересите ти, и се получава още по-вълнуваща дискусия. Kiss

От мен, за лека нощ - три много хубави снимки (макар и с не много добро качество) на ФерБел: Two Hearts Two Hearts Two Hearts

И едно много хубаво гифче. Истински и неподправени ФерБел: Blue Heart

# 550
Добро утро! Hug Hug Hug

Честит ни последен месец на годината! Wink madnoel Nature Snowman

Тинче Hug,поздравления и от мен за поста,снимките и гифчето! newsm10 Ако имаш време направи и клипче!Знам колко си правила за други сериали,особено за ''Аси''! Wink Peace

Боби Hug bouquet Нина Hug bouquet

СМ
Преводът все още не е пуснат за гледане! Peace

зад кадър...явно  Джахиде ще се омъжи за Джихан за да не навреди на дъщерите й...

ЧД

ЗЯ

Несрин освен в ЗЯ ще участва в нов сериал на Netflix...
инфо тук-https://kino-teka.com/news/tureckie/5622-v-kakom-zhe-novom-seria … -dzhavadzade.html

Приятна неделя на всички! Hug Hug Hug

# 551
  • Варна
wavey

Привет момичета!

Хубави анализи Hands Clap Тинче!

За мен Ферман не е чак толкова благороден , чист и невинен : )))
Малко незряло постъпи при този "избор" - Белиз - Назлъ - не съм сигурна ,че точно разума му подейства тогава.
Момента е много сложен за преценка, защото не че Назлъ не заслужава защита, но Ферман подходи от гледна точка на това ,че тя му е ученичка и някак иска да защити и това , в което той е влагал усилия.
Евала на Назлъ ,че не се възползва от ситуацията. Много е тънка тук границата. Че има вина заради нейните действия - има. В крайна сметка не винаги е имало такива уреди, а и да е имала уред можеше да се случи да се развали т.е. тя трябва тази манипулация да може да я прави без уред. Разбира се има и други обстоятелства, които затрудняваха - беше тъмно и не се виждаше добре. Може би беше и твърде самоуверена.

Много добре обаче показаха този момент как Ферман се колебае какво да направи - как гледа Белиз, гледа Назлъ.
И преди това думите на Назлъ за пациента - също много силен момент дадоха.
Изобщо това да може да поставиш другите преди себе си винаги те прави по-голям човек и по-ценен.

Белиз също мисля ,че ще преживее действието на Ферман. Знае как седят нещата и си дава сметка. Просто й трябва време. Да може да приемеш избора  на другия даже й да не ти харесва и да не го обвиняваш също показва една зряла личност.
Тя за това излезе , за да не му наговори лоши неща  в момента.

Остави ми обаче един горчив вкус повдението на Ферман.  Не мисля , че беше най-правилното.

Flowers Cherry Blossom

# 552
  • София
Злати, Боби! Heartbeat Heartbeat

Злати, отдавна не правя клипчета. По времето на "Аси" в началото започнах с преводи на най-интересните моменти между Аси и Демир, защото това бяха и първите ми стъпки в ученето на турския. После от време на време правех някакви клипчета и на музика. Но след това спрях. Имала съм моменти да се мъча и с фотошоп, но, за съжаление, не ми се удава - Дидето е брилянтна там, направо се размазвам от удоволствие като видя някое нейно произведение. Heart Eyes Единственото, което все още правя, е да пиша. Sweat Smile

Боби, със сигурност има нещо в миналото на Ферман, което го спъва и за което се обвинява. Дали има директна вина, предстои (надявам се) да видим. Спомена и пред Адил, че, като негов учител, Адил винаги го е спасявал - значи и там има нещо. Но има и неща, които самият Адил и никой друг не знае. Все още ми се е запечатал моментът, в който Ферман плаче на крайбрежната, седнал на предния капак на колата си. Pensive Нямам търпение възелът около него постепенно да започва да се разплита. И пак се потварям, че най-истинско ще е ако Али му помогне в това отношение. Hands Raised Hands

Добавям една прясна-прясна снимка на Онур, от сета на Доктор-Чудо: Innocent

# 553
Здравейте дружки в неделя Hug Heart Eyes
И аз като Боби си мисля , че Ферман не е идеален .В него има и доза егоизъм, и голямо самочувствие ,и повече увереност , и малко студенина даже  .И аз мисля  ,че точно Али ще му помогне да се отпусне .Не знам дали си спомняте , но още в началото на сериала писах ,че и Ферман ще дойде на диванчето в дома на Али Grinning  . Но той не подходи с разум в избора между любимата жена и любимата си ученичка ,а точно със сърцето си .Избра Назлъ точно защото тя пак мислеше за пациента , докато Белиз само се вайкаше. В Назлъ има една смесица на уязвимост и сила  ,на която той не може да устои .
Мисля ,че Белиз се засегна повече от това ,че пак не и разказа за тайната си , а предпочете да замълчи въпреки ,че я губеше .И аз очаквам най -после  да ни разкажат тайната му .
Що се отнася до СМ много се съмнявам да продължат след НГ .Жалко , защото новата СЦ има амбиции и кастът е на ниво .
Знаете ли кои седмици няма да има сериали ?

# 554
  • София
Тази снимка май е нова - с част от каста на Доктор-Чудо: Yum Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт