Есента при нас дойде с октомврийче на ръце 2019 - Тема 1

• 19 790
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
  • Белгия
Да, и на мен ми казаха, че след раждането жената е супер плодовита и много лесно се забременявало. Посъветваха ме да се въздържам докато гинеколога ми изпише противозачатъчни. Но ние вече се обичахме два пъти, с презервативи. Сега съм 20-ина дни след секциото, чувствам се супер. След шестата седмица имам 9 безплатни посещения по здравна каса при физиотерапевт, който би трябвало да ми помогне да „прибера остатъка от корема” или да си „стегна мускулите, както преди бремеността”.
А аз да кажа, че около две седмици преди да родя ми се беше появила linea nigra, и още си седи! Някой да знае, това дали ще ми остане за спомен, или с времето ще изчезне?

# 91
Здравейте,
Записваме се в новата тема с октомврийското ни бебче Мая - родена на 21.10.2019, 3540 гр, 50 см.
Кърмим се още от болницата, но може би още ми се регулира кърмата и понякога давам добавка.
Не съм излизала от изписването и се чудя с новото затопляне дали е подходящо да излизаме постепенно, на 2 седмици е малката.

# 92
  • Наблизо
Да, и на мен ми казаха, че след раждането жената е супер плодовита и много лесно се забременявало. Посъветваха ме да се въздържам докато гинеколога ми изпише противозачатъчни. Но ние вече се обичахме два пъти, с презервативи. Сега съм 20-ина дни след секциото, чувствам се супер. След шестата седмица имам 9 безплатни посещения по здравна каса при физиотерапевт, който би трябвало да ми помогне да „прибера остатъка от корема” или да си „стегна мускулите, както преди бремеността”.
А аз да кажа, че около две седмици преди да родя ми се беше появила linea nigra, и още си седи! Някой да знае, това дали ще ми остане за спомен, или с времето ще изчезне?
И на мен така ми казаха за плодовитостта,а в темата за въпроси за бременността тук ми се изсмяха.Аз още не съм родила,но на училището за бременни имахме специално време да говорим и за тях и след раждането задължително трябва да отида бързо,преди да ми дойде евентуалната менструация,за да преценим какво да взимам.

# 93
Likewind, и моят статус на коремче е същият...преди да забременея си имах малко, а сега ми се люлее отгоре като тесто за мекици, а иначе почти съм си върнала килограмите от преди раждането (+1)....
Само с еластични гащи няма ли как да се прибере? Много ме мързи да спортувам...

Белегът от секциото с какво го мажете?!

А как е сексът след раждане...аз не съм правила от август месец....мисля, че отново съм девствена хаха

# 94
Likewind, и моят статус на коремче е същият...преди да забременея си имах малко, а сега ми се люлее отгоре като тесто за мекици, а иначе почти съм си върнала килограмите от преди раждането (+1)....
Само с еластични гащи няма ли как да се прибере? Много ме мързи да спортувам...

Белегът от секциото с какво го мажете?!

А как е сексът след раждане...аз не съм правила от август месец....мисля, че отново съм девствена хаха

За корема и аз имам в момента . Сравнително малък е, но като се има на предвид , че преди беше плосък ми е Трън сега в очите . Кога мислите да започнете с тренировките? На мен доктора ми каза 3 месеца след секциото , ама ми се струва много . Искам вече да започвам , че да заприличам отново на себе си.

Белега с нищо няма да го мажа. И без това е малък , пък и там долу няма да се вижда особено много . А и ще ми напомня от къде е, ще го свързвам с бебка.

Секса снощи го пробвах... 23 дни след секцио и няколко месеца пъ последния път... изтърпях има няма 5 Мин . Доста боли и не знам дали искам да повторя Хахахха . Ще трябва да се престраша май 😁

# 95
Охх и при нас започнаха колики от три дни..... гърчи се, мрънка, предимно вечер.....корема му къркори, пръцка....дано не стане по зле
Ние използваме био гая и lefax,но много се запича,използвахе и инфакол но и от него се запича,незнам какво може да му давам хем да помага за колииките хем да не се запича.Ако някой има предложение.

# 96
Според мен тези със секцио са по смели в секса и по бързо се престрашават,аз като знам колко време не можех да си седна на д-то...пък и с това постоянно ревящо бебе нямам никакво настроение..инфакола и нас ни запича но пък и ни успокоява,но аз не го давам постоянно въпреки че ми казаха че действал с натрупване...

# 97
Хаха и аз мисля, че травмата от нормално раждане е по- голямо, що се отнася за секс. Даже не мога и да си помисля, че някой ще бърка отдолу и ще пипа. Представям си как, ми се разкъсва нещо и се разтваря Grinning приятелка ми даде съвет / за нормално родилите/, задължително да си вземем лубрикант.

А иначе като говорим са девтавеноат, ние не сме правили секс от..... Януари тази година Grinning. А дано за Януари 2020 да се случат нещата. Тъкмо ще бъде интересно отново, защото всичко е забравено. Хаха

# 98
Леле момичета, като ви слушам всички сме с еднакви болежки.
Моят бебок по цял ден спи, все едно няма бебе, а през нощта е купон😱😱😱. Тази вечер се събуди в 12 и до сега няма сън, яде, ака, мрънка, но отказва да спи, направо откачам🤯, пет часа как издържа, незнам.
На 46 дни е и вчера за първи път имаше страшни колики, няма такова пищене, аз не му давам нищо, а слагам топло на корема, но вчера нищо не помогна, имаше един бонос, след това спа пет часа, чувствах се преродена с толкова много сън.
По отношение на секса при мен е мираж от 6тия месец на бремеността, лохите ми от няколко дни ги няма, но има гадна миризма и не мога да мисля за секс докато не изчезне. Поразпитах и казаха, че е от шевовете на матката(секцио съм) като се резорбират ще спре, дано!
Корема ми е пихтиест, не голям, но изкача над дънките и това над шева като втори корем и аз го имам, но с всеки ден намаля, така че, споко!
Искам да тренирам, но постоянно ми се спи😞
Чудо, моят хубавец май заспа, така че и аз ще дремна, въпреки че след 30мин му се пада да яде, дано се успи🙏🏻🙏🏻🙏🏻

# 99
Хахаха секса е мираж явно, за почти всички. И ние не сме правили от юни. Мъжа ми все пита, дали можело вече. Аг каза, да мине месец. Е, още не е, само 22 дни са и той брой дните вече... 😂 ама аз не знам дали изобщо бих имала желание. Мързи ме, не ми се занимава, изморена съм от неспането.
Такава тъмна линия и аз още имам, дразни ме и искам да се махна. Въпреки, че съм свалила почти всичко (остават ми 4кг), корема ми е топно такъв, както казвате- мек и грозен...не знам кога ще го оправя.
А относно секса, тъй като наостина лесно се забременява ,от тук нататък, как мислите да се пазите?

# 100
  • Белгия
Секс при нас имаше до 1 седмица преди да родя.
Аз преди бремеността бях с хапче около 6 години. Сега най-вероятно пак ще искам хапче. Ние пътуваме доста и ми е по-спокойно да планирам, ако знам точно кога трябва да ми дойде.
И аз искам да започвам тренировки! За рождения ми ден получих един ваучер за два месеца в един супер як нов фитнес тук, с някаква капсулна терапия (май така се казва?), и НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ! Чакам зелена светлина и се почва!

# 101
Ние правихме секс до последно преди да родя, но аз толкова исках да подпомогна раждането последните дни, че карах ММ всяка вечер и чак му станах досадна. Grinning Та той сега си почива малко. Иначе и аз имам гадна миризма долу, заради конците от епизиотомията, които още не са паднали, но и лохии си имам още. Като спрат ще отида на преглед и чак тогава ще възобновим.Heart
Аз да ви питам след падането на пъпния остатък имаше ли кръв по пъпа на вашите бебета. На нашата й падна преди около седмица и още като я преобувам има засъхнала кръв по малко. Всеки път промивам със спирт и на следващата смяна пак има малко кръв. До кога е нормално?

# 102
На малката също и беше така пъпа , за около 2 седмици и нещо подпря да кърви. Слагам спирт и сулфатиацол след баня . От два дни вече няма кръв. Дали трябва да продължавам да слагам спирт и пудра как мислите?

# 103
Ние до сега сме се пазили с хапче и кондоми,с хапчетата нещо не можах да се разбера хем уж бях с много леки,в периода в който ги взимах се чувствах мн потисната и нямах никакво желание за секс,с кондомите също има дразнимост към латекса,мислех да си сложа спирала но ми казаха че там е 50/50 може да бъде отхвърлена...

# 104
Добре, не ми е много ясно, при условие, че цикъла не ми е дошъл и не се знае кога ще дойде (понеже кърмя), как ще забременея???

Общи условия

Активация на акаунт