Hercai/Вятърничав по ATV Тема 9

• 98 493
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
Цитат
Първи сезон ,ако може да се каже сезон беше 12 еп само Та те започнаха само историята Сега я развиват и затова ни се струва, че действието върви мудно и едва, едва .
Peace
Така е. Като се прибави и декора на каменния град, като че ли се случват едни и същи неща в едно затворено пространство, в което сякаш времето е спряло в два момента, белязани от двата гряха (пожара и убийството на Дилшах и Мехмет). Този епизод обаче беше силен с психологията на разпада на двете патриархални семейства. Властта на Насух и Азизе, основаваща се на фалшивата чест, се взриви и ... всеки се сблъска с истината за себе си. Даже Ярен и Гьонул изглеждаха жертви със споделените си болки. Защото моделът на възпитание на родителите им е копиран от старите - това признава Насух, Джихан, а Султан си е подобие на Азизе. Това е средата, в която се мъчи да пробие любовта на Миран и Реян и си е мъка... Заприлича на изсъхналата роза, от която стърчат две преплетени кафяви пръчки.
По време на песента "Уморих се живот"(страхотна като мелодия, текст и изпълнение) показват: Султан, Елиф и Азизе; Зехра, Хазар и Джихан; Насух, Реян и Миран. И: "Грешки правих, живот/не удряй лицето ми с тях..." "Разкайвам се живот/ с разпити не ме мъчи/ и присъдата смъртна да изпълниш/ езикът ми не ще замълчи" - на преден план Миран с двете снимки. В тия две снимки е живият корен, за който говори преди това старият Юсуф.
Сцените с Миран и Реян и на мен не ми достигнаха, но пък бяха заредени с копнежа на Миран и тъгата на Реян. Интересното е, че всеки иска да бъде разбран, но не излиза от собствената си истина. Засега. Laughing
Накрая, мисля, че Насух е убил и двамата - Мехмет и Дилшах, както и че знае чий син е Миран. Загадка ми е новият герой Филипос. Коя ли е жената на снимката от стената? Освен това, струва ми се, че старият златар ще излъже Реян за поръчителя на пръстена. Следяха ги, според мен, хората на Азизе и нищо чудно викът на майстора и промяната във Филипос да са предизвикани от човек на Азизе.
Приятна вечер  Hug 

# 496
То за това Порше много не го купуват...,  както казал дедито от стария виц /" Абе момче, таз кола хубава ли е, щото гледам много много не я карат... /

# 497
  • На изток от рая...
Прави сте, момичета. Винаги като изгледам серията и се ядосвам, че пак нищо не се разкри, че пак Азизе си разиграва коня и си взема моментната "победа". Нясно съм, че трудно се запълват почти 3 часа екранно време всяка седмица.

Тази песен беше толкова на място в серията - текст, музика, емоции на героите... много, много ми хареса.

Не се наемам вече да гадая... кой, какво, кога. Оказа се, че сама вече бъркам какво са ни покзали сценаристите и какво гадаят феновете. Много загадки, много чудесии. Наитина бях убедена, че Азизе каза, че Мехмет е син на Елиф и Насух, но се оказа, че съм халюцинирала или прекалено съм се вкарала във филма. Единственото, което каза при разговора с Есма е, че отмъщението ще свърши когато ПАК един Шадолу убие друг Шадолу, явно от там тръгна моята заблуда.
Като гледам Насух как цял живот мрази Рейян само защото не е негова кръв, не мога да си представя, че ще знае, че Миран е негова кръв и то от любимия му син и ще остави нещата така, както са сега... Аз предполагам, че Дилшах е застанала пред дулото, за да не може Мехмет да убие Хазар, а Насух е убил Мехмет.

Много ще му е тежко на Миран да разбере истината. От сега мога да си представя каква болка ще бъде това - целият ти живот до сега да е бил една лъжа. Тази, която уж ти е била всичко, да се окаже, че всъщност ти е отнела всичко. Този, който са те научили да мразиш до смърт, да се окаже бащата, за когото винаги си копнял. Чакам да видя този момент изигран от Акън. Може го момчето, спор няма.

Много се надявам да не "убият" Зехра, колкото и да ме дразни в последните серии. Рейян и особено малкото Гюлче не заслужават това...

# 498
Благодаря за превода на български език!
Katya_I, благодаря за много интересния анализ на серията. Всичко, което говореха героите носеше дълбок смисъл и силни емоции. Изключение правят обитателите на кухнята Шадоулу, но там пък имаше добри попадения. Като сравнението със семейство Кенеди и "русата стоножка Ярен". А Хандан колко хареса чая, в който беше плюла Ханифе, че си поръча вече да и го правят по същия начин. Joy Това и е гарантирано от Ханифе след обидите и заплахите, които и отправи.
Аз и преди съм споделяла, че възприемам сцените от сериала, като телевизионен театър. И почти всички герои ми са интересни  и приковават вниманието ми. Гледам и други сериали, но не ми въздействат по същия начин.

Освен това, струва ми се, че старият златар ще излъже Реян за поръчителя на пръстена. Следяха ги, според мен, хората на Азизе и нищо чудно викът на майстора и промяната във Филипос да са предизвикани от човек на Азизе.

Вазможно е да е човек на Насух. Той също разбра, че Рейян разследва за пръстена. И сигурно Насух е уредил това да излъжат Хазар, че бижутерът е умрял.

На някой ако му е ниско кръвното, малко да му го повдигна Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 19:46 от nedlen

# 499

Много ще му е тежко на Миран да разбере истината. От сега мога да си представя каква болка ще бъде това - целият ти живот до сега да е бил една лъжа. Тази, която уж ти е била всичко, да се окаже, че всъщност ти е отнела всичко. Този, който са те научили да мразиш до смърт, да се окаже бащата, за когото винаги си копнял. Чакам да видя този момент изигран от Акън. Може го момчето, спор няма.

Много се надявам да не "убият" Зехра, колкото и да ме дразни в последните серии. Рейян и особено малкото Гюлче не заслужават това...

Права сте , много ще му е тежко , много
Акън , че ще го изиграе - ЩЕ
Ето за това му трябва на Миран едно детенце( показаха момиченце) Да се хване силно в бъдещето , в новия живот  за да може да преживее миналото Има и безусловната любов на Рейан и ще има впоследствие и любовта на баща  си  Хазар , че и на Насух  Фъро , Гюнюл ,  Есма и Елиф така и така го обичат

Не знам защо , но мисля , че този който ги следи от болницата и после при бижутера , е от хората на този ,който отвлече Рейан и пише бележките  Беше пак с качулка , а в колата не приличаше да е Мамут на Азизето
Обаче във фрага дадоха Мамут , може впоследствие да е отишъл - след дъжд качулка

# 500
Изгледах 23 епизод, като цяло ми хареса, имаше интересни диалози. Останах с чувството, че младите се съюзяват с/у старите и сами ще разкрият тайните от миналото.
Зехра не мога да я подмина и да не спомена изключителния й егоизъм. Не казва истината на Хазар, защото ще й се разкрият лъжите. Въпреки, че той наклевети Миран /и затова се терзае непрекъснато, а у нея не виждам никакво разкаяние/, тя продължава да иска да заминат. Кофти й стана като разбра, че Азизе знае за това, че Рейян не е дъщеря на Хазар. Много потайна го раздава Зехра, ама май доста хора й знаят тайните.
Не ми харесва, че продължават да дават Рейян все намусена, тросната, сърдита, непрекъснато обвиняваща и натякваща едно и също. Като развалена плоча стърже еднотипно и дано старецът я излъже за поръчителя на пръстена, та да се кротне малко и да почне по-добре да се държи с Миран.
Както е тръгнала работата, има голяма вероятност и Нигяр да забременее преди Рейян Simple Smile. Къде изчезна и сина й, войника?

# 501
Добро утро Hug
Цитат
Възможно е да е човек на Насух. Той също разбра, че Рейян разследва за пръстена. И сигурно Насух е уредил това да излъжат Хазар, че бижутерът е умрял.
Да, възможно е.  Peace Аз реших, че е от хората на Азизе, защото Миран пристигна с кола в селото на Мелике и след тръгването им се забеляза и следящата ги отзад кола. А и Азизе ги следи непрекъснато. Но и Насух вероятно е разбрал къде е Реян, въпреки че Хазар не му обясни подробно. Резултатът ще е един и същи - Реян ще бъде вкарана в нов вид съмнения. А и след изригването на Елиф от фрагмана тезата: "Баща ми никога не е лъгал" ... ще иде на кино.  Laughing Дано не ни оставят на тоя момент да почиваме един месец. Wink
За Зехра хич не ми се пишеше. Ама е показателно, как след първата лъжа, лесно се стига до втората, а нататък ... няма спиране.
Успешен ден  bouquet

# 502
  • Плевен / София
Скрит текст:
Неди, много топъл глас има Ебрушка Kissing Heart

От мен малко хуморески...

https://twitter.com/Askofficial_fan/status/1200888651745546240
и епизода

Вятърничав - еп.23 Бг.субтитри
https://ok.ru/video/1338825837252
https://my.mail.ru/mail/evavili/video/21/395.html
https://cloud.mail.ru/public/5E51/4KyRTJVTX
https://www.vbox7.com/play:25dd9de993
и в групата "Любими сериали с превод ®"
https://vk.com/club113691288

Благодаря HeartHeartHeart

# 503
Здравейте!

Ахмет Ташанлар е написал по повод изказване на Джан Яман:

"Няма знания за актьорското майсторство, но има някои мисли по тази тема, защото в моята мила страна всеки счита себе си за актьор"  

Ето я пикантната част от интервюто, която е повод за тази реакция.

Скрит текст:
Вопрос: Конечно, этот успех связан с тем, что вы были вместе/ стали парой с Демет

Джан Яман: Мы начали встречаться с 20 серии. Если бы Демет была снобом, мы бы не сошлись. К примеру, с моей партнершей по сериалу "Кто из нас не любил?" (Hangimiz sevmedik) Селен Сойдер, у нас из-за этого были проблемы. Вот и попробуй, переживая такие проблемы на съёмках, показать любовь в кадре. Нужно, чтобы у пары, исполняющей главные роли, было высокое либидо.
Я всегда об этом говорю. Актёры делятся на две категории: те, у кого есть либидо, и те, у кого его нет... И каст должен подбираться по этим критериям.
Посмотри на проекты, которые в последние годы не заинтересовали зрителей : это партнёры, у которых не было такой связи. Если у зрителей не возникает вопрос: "Правда ли они вместе в реальной жизни?", то ничего не получится. С Демет у нас все было на максимуме.

Именно это выражение Джана Ямана вызвало много критики в свой адрес

«Актёры делятся на две категории: те, у кого есть либидо, и те, у кого его нет...»

# 504
Аз нямам претенции към актьорите и режисьора.. Хората се стараят колкото могат... Но за мен"изтърканата плоча" е начинът, по който сценаристите представят нещата... Все Миран гони Рейян... Е, как вече не разбраха от толкова серии, че това безкрайно вече е омръзнало.. .Не знам за другите, но поне за мен е така... Няма лошо, че развиват действието бавно и полека /иначе сериалът ще свърши/, но пък що да не се използват и други похвати и варианти в това да събират главните герои заедно и сценаристите да  предизвикват интересни и неочаквани срещи
 и сблъсъци в хубавия смисъл на думата между Миран и Рейян... Според мен нямат нужното въображение и преценка, че в един момент досаждат с едни и същи, повтарящи се до болка действия на Миран по отношение на Рейян... Тя все бяга и му натяква едно и също, той все я гони и се опитва да й обяснява, че е невинен... Ами, аман пък вече... Няма ли кой да им даде  една по-различна алтернатива за заедност на главните герои, та дори и в момент на криза на отношенията помежду им?!........

# 505
Здравейте!

"Няма знания за актьорското майсторство, но има някои мисли по тази тема, защото в моята мила страна всеки счита себе си за актьор"  

Ето я пикантната част от интервюто, която е повод за тази реакция.

Скрит текст:
Вопрос: Конечно, этот успех связан с тем, что вы были вместе/ стали парой с Демет

Джан Яман: Мы начали встречаться с 20 серии. Если бы Демет была снобом, мы бы не сошлись. К примеру, с моей партнершей по сериалу "Кто из нас не любил?" (Hangimiz sevmedik) Селен Сойдер, у нас из-за этого были проблемы. Вот и попробуй, переживая такие проблемы на съёмках, показать любовь в кадре. Нужно, чтобы у пары, исполняющей главные роли, было высокое либидо.
Я всегда об этом говорю. Актёры делятся на две категории: те, у кого есть либидо, и те, у кого его нет... И каст должен подбираться по этим критериям.
Посмотри на проекты, которые в последние годы не заинтересовали зрителей : это партнёры, у которых не было такой связи. Если у зрителей не возникает вопрос: "Правда ли они вместе в реальной жизни?", то ничего не получится. С Демет у нас все было на максимуме.

Именно это выражение Джана Ямана вызвало много критики в свой адрес

«Актёры делятся на две категории: те, у кого есть либидо, и те, у кого его нет...»
Харесвах го в "Пълнолуние", но откакто снимаха с Демет /която много харесвам и сега, много ми е мила и симпатична/, ми стана много противен.

# 506
Айй Джан либидото хептен удари дъното вече Grinning

Мури, съгласна съм с теб. Да, макар и бавно, разкриват се тайни. Да, има последователност, разгръщат образите. Но тези повторения хич не са ми ОК. Сега гледам задкадровото от 24 серия, 
с поршето... Даноо поне и продължението се повтори Stuck Out Tongue Winking Eye
Много се ядосвам с Рейян и многострадалната й физиономия нонстоп, натякванията... Сега, стана ми ясно, че нарочно се държи по-серт, за да не се поддаде на сърцето, което й казва, че Миран е невинен. Това добре, но как пък все един и същ лайтмотив - ти чу ли баща ми, видя ли баща ми... Бактън бе!

# 507
  • ... да усещаш мириса на море ...

Поводът за реакцията е фалшив туит на някаква медия, според който Яман се бил изказал за Халук Билгинер, който взе наскоро награда ЕМИ. В момента този туит (фалшивия) не е наличен.

# 508
Таре, затова пък интервюто на Джан за Селен Сойдер и Демет е истинско.
Общо взето, започна едно всеобщо изказване от известни личности по адрес на Джанчо. Много на сериозно се взе момчето, наистина Grinning Демет сигурно се пишмани вече, че от 20 серия му е била гадже Head Band

# 509
  • ... да усещаш мириса на море ...
Да, знам за интервюто. То беше шанс, да оправи положението в което изпадна, но вместо това сътвори нови "скандали". Идеята ми беше, че и неговите изцепки са достатъчни, за да му приписват и други Peace
Но пък хубавото е, че покрай интервюто, някои са научили що е това сноб и либидо Joy. Днес видях в електроното издание на един вестник, че обясняват думата сноб. Сигурно за либидо ги е досрамяло  Wink

Общи условия

Активация на акаунт