Hercai/Вятърничав по ATV Тема 9

• 98 419
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Честно ,омръзна ми  от простотията на Миран  ! Въобще не заслужава Рейян  , да  стои до баба си ,да си го манипулира както му е приятно вече ,може би ....
Само крещи като изоглавен ,ще си скъса гласните струни ...Божеее,млад човек , образован , в кой век живее ?
Рейян макар и не  образована е къде ,къде по напред в живота  от него . напразни са усилията ѝ той да погледне малко по встрани  ...Жалко !
Повече подхожда  да  е син на Джихан , защото чуят ли нещо ,което  им оттърва ,веднага "запяват" . На Джихо му трябваше да чуе измислената  от Азизе история  , да види беса  на Миран  и веднага да стовари всички несполуки  на гърба на  Хазар ....
Какъв е греха на Насух бей !?!?!?!

София, такъв е животът. Миран има типичното мъжко поведение, за жалост. Обеща какво ли не на Рейян, а продължава да крещи и да заплашва.
За разлика от Рейян, която каквото и да се случи, казва "до теб съм, няма да те оставя".

Азизе удари дъното с това театро на гроба на сина си. Пълно нищожество. Ако досега предизвикваше омраза, сега вече само отвращение може да предизвиква.

Бележките до Азизе и писмото на Дилшах не са ли с еднакъв почерк?

Странно ми е какво помни Миран за майка си, след като тя е умряла на 20 години, всъщност малко преди да навърши 21. Едва ли го е родила на 15. Да е бил на не повече от 2-3 годинки. Спомените му са внушени от бабата.

За Насух предполагам, че за да предпази Хазар в казармата, не му е казал за женитбата на Дилшах. Мълчал е, не е попречил по никакъв начин.

И накрая да внеса нотка реализъм след еуфорията с целувката. Много интервюта с актьори съм гледала и чела, много пъти са обяснявали как са били заснети дадени любовни сцени. Всичко е въпрос на професионализъм. Дори за "релефа" имаше в едно интервю с актьор, щастливо женен и баща на 4 деца. "Тялото реагира, но в главата няма нищо". Не цитирам дословно, но мисля, че смисълът е ясен.

# 106
Привет по вечерно време! Hug
Тоя фрааг съвсем ми размести впечатленията от 19 епизод. Wink А той си е на Миран и Рейян, силни сблъсъци между тях в диалозите им. И много силна игра и на двамата. Миран на моменти трепереше от противоречията, които го разкъсват - и в тяло, и в глас. Страхотен е. Азизе е направо дявол в пола, но пък ясно показва как омразата може тотално да изкриви човешки характер.
За моста и целувката - утре на свежа глава. Тая целувка се отличава от предходните и по смисъл.Simple Smile
Спокойна нощ  Hug

# 107
  • Варна
Театрото на Азизе и на летището и на гроба беше тъпо ; за мен й развали образа. Мина на нивото на Султан и Гюна : ))) . И самото изпълнение на актрисата не ми хареса. Голямо нареждане на гробовете - уж винаги е била твърда и знаеща какво да прави - пък я показаха като жалко, хленчещо същество. А на летището - било я страх как губела Миран - тя Азизе Асланбей, която не се плаши от никой и от нищо? -Айде бе! Седи там и хленчи.

Миран да вземе да се ориентира - "баба му" ли е по-важна или Реян. Не може и вълка сит и агнето цяло. Да вземе да избира и да се ориентира ,че ме нервят с това постоянно лашкане.

# 108
Театрото на Азизе на гроба...ееее, няма как да падне по -ниско от това ,нищо човешко не ѝ е останало щом се подигра и с паметта на сина си ..за Дишлах е ясно ....

Ако не я страх за живота на Хазар и Азат и останалите  от семейството ѝ дали си струва само за Миран да стои в конака и то след всичко ,което ѝ стори  Миран под диктовката на Азизе ....
Не бих си похарчила любовта за такъв като Миран ..........

Баш ,ама баш токат му  отпра Зехра във фрага ,.......Аферим.... Наред е кръводаряване от Миран за Хазар .......

# 109
Ще се дава кръв за Хазар.
Ха, сега да видим кой на кого е син, баща, чичо, стринка и т.н. Simple Smile

Не му се нервирайте на Миран, че се лашка м/у Рейян и бабето. То затова се казва и филма "Вятърничав". От начало го обвинявах, че се подава на манипулациите на Азизе, но вече виждам, че хич не му е лесно при такова зомбиране в продължение на 25 години. Тоя дърт прилеп не се спря пред НИЩО!

# 110
Мери, направо ме провокира с тоя ПРИЛЕП. Mr. Green
Прилепът символизира същество, спънато в еволюцията си, неосъществена птица, същество - чудовище (такова има предвид и Фр. Гоя в графиката си "Сънят на разума ражда чудовища"). Свързва се с идеята за зле осъществен полет, несигурно подхвръкване, мрачно, ниско прелитане.Излиза, че при него природата се стреми към крилото, но намира само една мъхеста, отвратителна мембрана, която въпреки това изпълнява същата функция. Само че... крилото не прави птицата (символ на душата) и така прилепът си остава недоразвито същество. "Характерно за прилепа е, че светлината го заслепява, също както алчните и злобни хора не понасят погледа на другите."
Мноого удачно определение за Азизе.  Peace

# 111
И накрая да внеса нотка реализъм след еуфорията с целувката. Много интервюта с актьори съм гледала и чела, много пъти са обяснявали как са били заснети дадени любовни сцени. Всичко е въпрос на професионализъм. Дори за "релефа" имаше в едно интервю с актьор, щастливо женен и баща на 4 деца. "Тялото реагира, но в главата няма нищо". Не цитирам дословно, но мисля, че смисълът е ясен.

Точно за професионализма на Акън беше извода. И вярно, че след целувката в главата му нямаше нищо Simple Smile

ValentinaP, предполагам си чела че Юрий Батурин пък е казал, че се е влюбвал по малко във всичките си партньорки, с които е играл във филми. Хората са различни. Едни са по- влюбчиви, други по- малко. Моят извод за Акън е, че е от първите. И съм съгласна с това, което беше писала преди, че е по- добре Ебру и Акън да си останат просто колеги , отколкото да се стигне до изясняване и уреждане на личните им отношения. Аз се радвам на симпатията между тях и на това, че Акън е един пълнокръвен млад мъж с всички произтичащи от това последствия Simple Smile За съжаление все по-малко стават истинските мъже, особено в шоубизнеса. Предполагам, че като натрупа повече опит, Акън ще се справя по- добре с реакциите на тялото си.

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 00:24 от nedlen

# 112
Мери, направо ме провокира с тоя ПРИЛЕП. Mr. Green
Прилепът символизира същество, спънато в еволюцията си, неосъществена птица, същество - чудовище (такова има предвид и Фр. Гоя в графиката си "Сънят на разума ражда чудовища"). Свързва се с идеята за зле осъществен полет, несигурно подхвръкване, мрачно, ниско прелитане.Излиза, че при него природата се стреми към крилото, но намира само една мъхеста, отвратителна мембрана, която въпреки това изпълнява същата функция. Само че... крилото не прави птицата (символ на душата) и така прилепът си остава недоразвито същество. "Характерно за прилепа е, че светлината го заслепява, също както алчните и злобни хора не понасят погледа на другите."
Мноого удачно определение за Азизе.  Peace

Кате, много й приляга този псевдоним и на мен ми харесва и го използвам, но ФИЛИ й го лепна на Азизето!
То и Азизе е спъната в еволюцията, останала е в онези времена  отпреди 27 години.

# 113
Ето ви едно добре нацелувано момиче и извършителят на  действието Simple Smile

# 114
Здравейте, момичета Hug

Джем може ли да е толкова откачен? Grinning

И нашата принцеса-воин Heart Eyes

# 115
Добро утро на всички ви! Hug
Аз мисля, че се случват много неща с всяка нова серия - както в разбулване на тайните от миналото, така и в мъчителното преодоляване на това минало, особено за Миран и Рейян. В диалозите между двамата на преден план излиза повтореното няколко пъти от Рейян към Миран - не разрушавай, създавай, което е и единственият начин натискът на миналото да бъде преодолян и да бъдат щастливи. Прави впечатление и хармонията между картина и текст, което си е сценарен и режисьорски майсторлък. Peace
Скрит текст:
Миран видя две основни неща в епизода - лъжата на баба си и излиянията й над гробовете на Мехмет и Дилшах. И е между два огъня, както сам признава. Избра да остане с коня насаме. Конникът обичайно се свързва с героите и победителите. Но като всеки символ си има и обратна страна, още повече, че конят е хтоничен символ и се свързва с безсъзнателната психика. Конникът изразява в случая неспокойствието, страха, които човек изпитва пред силите, изплъзващи му се от контрол според психоанализата.
Срещата на моста (Миран беше го преминал, но се върна при вика на Рейян). Значенията на моста, независимо от особеностите му, се свеждат до две: тясно място за преминаване, преход между две противоречащи си душевни състояния; опасен характер на преминаването, пълно с изпитания. Във всички легенди това преминаване е свързано с тревожност заради избора, пред който човек е изправен. И заради необходимостта опасния избор да бъде направен. В Исляма този избор е възможност за достъп до рая, като се премине над ада. Тежка ситуация, която беше изиграна от Акън безупречно според мен - в думите му към Рейян, в треперенето на тяло и брадичката на лицето, в гласа, който излизаше несвойствен, разпокъсан като тонове, в очите му, опитващи се да прогледнат през мъглата от сълзи. Затова и инициативата за целувката логично беше на Рейян.
Целувката обикновено асоциираме с телесната връзка. Тя обаче не е само това, а и има различни целувки. Целувката с уста е пълно душевно и духовно сливане. В най-стари времена устата е източник на дъха, т.е. - на дишането (като физическо действие), на душата (като средище на чувства) и на духа (като божествено сливане). Такава целувка прави двамата неразделни и единствено душата - съпруга е достойна за нея. Така можем да сравним със спонтанната, кратка целувка - изненада на Миран и с онази, при която Рейян импулсивно постави ръка пред устните си, а Миран целуна - целувка-почит. Не му беше дошло времето. На моста обаче и двамата показват, че с душата си са целите в тая любов-спасение, въпреки противоречията и съмненията. А после под дървото в нощта Миран започна да разкрива душата си.
И накрая за песента, която звучи на моста. В нея женският глас повтаря като рефрен думите: "Седем свята пребродих..." 7 си е мистично число и навсякъде и всякога означава цялост, затова поговорката гласи: "Седем е трудно". Същото по смисъл повтаря и Миран. То е свързано със 7 етапа на осъзнаване: на желанията на тялото; на вълнението, усложнено с чувства и въображение; на интелекта, който подрежда и разсъждава; на интуицията; на одухотвореност и откъсване от материалния живот; на воля, която прави знанието да премине в действие; на съзнанието за живот, което направлява всяка дейност към спасение и памет за човека. Ми не са много героите, които безпроблемно изминават всички етапи и се стремят към цялост. Никак, ама никак не са елементарни Рейян и Миран в сценарния замисъл.

# 116
Katya_I, благодаря ти за този превъзходен анализ!

Защо си го поставила в скрит текст? Ако не си против и не те затруднява, редактирай си поста и го извади от скрития текст. Според мен този анализ трябва да се вижда. Невероятен е. Съдържателен и мистичен едновременно.

# 117
Кате, и аз благодаря много Flowers Rose
Всеки път очаквам с нетърпение анализите ти, а този го довърших със зяпнала уста BlushHeart Eyes

# 118
Привет  Hug Hug Hug

Благодарско за оставените следи bouquet

Джем може ли да е толкова откачен? Grinning

Може, може... Joy Joy Joy

Цитат

Страхотна е Реянчето всякак на кончето, но тази... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Фрагманчето не ме впечатли мене, готова съм да мрънкам  за другото  Laughing Laughing

# 119
Да, предсказуемо е фрагчето. Знаехме си, че Миран ще основния заподозрян. Те друго и не дадоха...
Хади, дано още един пуснат, ама...

Общи условия

Активация на акаунт