НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 132

• 47 233
  • 841
  •   1
Отговори
# 90
  • пак там
Зехтин не обичам, и когато се налага, съгрешавам с олио. Просто ми е гаден и на вкус, и на мирис.

Ако имам възможност, подправям салатата със заквасена сметана.

Да, знам за олиото. Ама то пък на каква салата се налага да съгрешавам? Освен на печени чушки с лук и чесън... дето я ядем веднъж на три месеца. Останалото - със сметана.

# 91
Днес си доядох най-сетне изварата и карфиола, от утре мисля да мина на месо и яйца, пък колкото издържа. Имам свински ребра, врат, телешки стекове и пилешко - бутчета и филе. Ще видя кое кога и как да разпределя. Ако ми се "запреживя" критично между храненията - пастърма.

# 92
Може да добавиш и яйца към менюто  Peace

# 93
Може да добавиш и яйца към менюто  Peace

Яйца, да, и пъдпъдъчи си купих (обичам сурови), но повече от три жълтъка на ден не смея да ям, че май ме заболява жлъчката. Може и да си въобразявам, ще пробвам. По едно време ядях по 5-6 и май не ми се отрази добре.
Гледам са пуснали и телешки бульон в буркани. На космическа цена, но не ми се вари по 10 часа, нямам и подходяща тенджера. Замислям се за Multicooker и сигурно скоро ще накарам ММ да купим. На първо време ще изкарам и така.
Ще си купя и скумрия - не я обичам много, но е евтина и полезна алтернатива на сьомгата.

# 94
Три на ден са си съвсем ок. Не е нужно да се ядат огромни количества, ако се хапва и друго.

# 95
Момичета, по-нисковъглехидратните, които нямат проблем с инсулина, правите ли зареждания? Не говоря за освинване, а на ден с повече плодове или чисти захари, например (изключвам зърнени и картофи)?
Преди години, като тренирах по-усилено си позволявах след тренировка понякога желирани бонбони, чиста декстроза, малко боровинки и ми се отрази добре, с най-малко мазнини бях.

# 96
  • Отвъд алеята зад шкафа
Искам да попитам - гледам доста НВХ рецепти, които съдържат ВХ, поне на нивото на протеините. Да кажем печива с различни видове брашно - нахутено, ленено и т.н.  Колко често могат да се консумират подобни храни, дори и да се водят нисковъглехидратни? И друго - фибрите откъде могат да се набавят, без да има ВХ?

# 97
Колкото по-малко се консумират такива храни, толкова по-добре. Това са храни за удоволствие.

Фибри от зеленолистни зеленчуци и ядки (в ограничено количество), макар че фирбите не са съществени за човешкото хранене въпреки популярното схващане, че без тях е затруднено ходенето до тоалетна.

# 98
  • Пловдив
Ей, чудя се де се дянахте... Simple Smile

# 99
  • Отвъд алеята зад шкафа
А какво похапвате като снакс, ако много ви пригладнее? Имам предвид през деня на работа какво мога да си нося, което да замести солетите, бисквитите и прочие? Споделете някои хитрини! Някакво филе, варено яйце?

# 100
Аз лично нямам нужда от подхапване. Ако ми пригладнее, не е онзи хипогликемичен глад, при който трябва да ядеш непременно, така че ако нямам на разположение нещо за ядене, просто не ям.
Ако държиш да имаш все пак нещо под ръка - например варено яйце, някакъв колбас, шепа ядки, парче сирене, кофичка заквасена сметана.

# 101
или суров/печен кокосов чипс.

# 102
Когато е имало нужда се залъгвам с яйца, пастърма, сурови моркови или малко семки (внимателно, че са доста солени). Но целта ми сега е нищо да не "залъгвам". На работа (по 12 часа карам ден/нощ) ми се яде на психическа основа, предимно, от "търсене". Но има случаи, когато не мога да ям (естеството на работа не позволява регламентирани почивки) и карам на вода и кафе и не охладнявам.

# 103
А какво похапвате като снакс, ако много ви пригладнее? Имам предвид през деня на работа какво мога да си нося, което да замести солетите, бисквитите и прочие? Споделете някои хитрини! Някакво филе, варено яйце?
Варено яйце или шепа маслини, в редките случаи когато ми се прияде извън основните хранения. Но са много редки наистина, обикновено просто обядвам и вечерям и това ми е. Даже и кафето си ми е чисто, при някои бронираното кафе служи да не им се яде, там вече въпрос на вкус. Или малко парче някакво сирене, в случай че не избягваш млечни. Случвало се е на работа да си взема малко от кремообразната извара на Лидл и малко маслини, когато съм обядвала рано и знам че ще вечерям чак към 9, но и това не е винаги, то просто не ми се яде често.

# 104
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм много в началото в организмът ми изобщо не е свикнал.

Общи условия

Активация на акаунт