Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 2

• 22 139
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
Момичета ,някоя наясно ли е ,ако от сега изляза в болничен до края ,дали ще се отрази на майчинството ми ? Преди имаше закон,който гласеше да се връщат доходите от последните 12-24 месеца ,а сега приятелка ми каза ,че отпаднало и нямало значение,взимаш си минимална работна заплата ?

# 166
Привет! Simple Smile Добре дошли на новите мампета! Simple Smile
И аз да ви помрънкям малко Simple Smile Днес за първи път гърдите ме боляха ама цяяял ден ,толкова напрегнати не съм ги усещала до сега и сякаш слабините ми се разстягат.Булвално така го усещам.

Тази вечер ММ беше направил вечерята,тооолкова вкусна.Както ми беше някакво лошо,не можах да устоя и си хапнах добре Simple Smile
Ние вече започнахме да караме мандарини и за мое учудване като още в началото са много вкусни и май си изядох около 2 кг за целия ден.Много добре ми става от тях.Може да опитате против гаденето .Онзи ден си правих и портокалов фреш,също ми се отрази добре.И без това трябва да ядем оранжеви плодове и зеленчуци,така съм чела.

От утре съм 8 г.с. + 0 дни.Вепе си ги броя спрямо снимката на бебето,а не според цикъла.Разликата е 5 дни,но някак ми е хубаво че влизам в 3ти месец и нямам търпение и той да минава бързо,бързо.На преглед няма да отида на 12ти,а чак на 19.,Дано до тогава няма проблем и като отида вече да ме запишат за ЖК.

# 167
Момичета ,някоя наясно ли е ,ако от сега изляза в болничен до края ,дали ще се отрази на майчинството ми ? Преди имаше закон,който гласеше да се връщат доходите от последните 12-24 месеца ,а сега приятелка ми каза ,че отпаднало и нямало значение,взимаш си минимална работна заплата ?

Няма такова нещо, гледа се доходът за последните две години назад.

# 168
Има един сайт кik info  в google  е на първо място като напишеш калкулатор майчинство и със данните от ной може всеки да си сметне ако не възнамерява някакви промени да прави какво майчинство ще получава.

# 169
Здравейте, момичета!
 С огромно вълнение най-накрая се присъединявам и аз към вас, чета ви още от предишната тема, но исках да изчакам прегледа от днес. Последната ми менструация е от 04.09 и по приложение терминът ми е 10.06, може и да го преизчислят, защото попринцип съм с нередовен и по-дълъг цикъл. За първи път бях на преглед в 5 г.с., когато се видя точица и днес отидох на преглед за сърчице... и чухме, но се оказаха две! ❤❤
 Все още не мога да повярвам, чувствам се едновременно щастлива и притеснена. Аз съм на 28г., от София и това ми е втора бременност - имаме момченце на годинка и един месец. С предишната бременност трябваше да лежа от 7мия месец и се надявам сега всичко да е наред.
 Както с предишната бременност, така и сега като цяло се чувствам добре - не ми се гади, имам голям апетит, спи ми се повече и се изморявам лесно и са ми много чувствителни зърната, направо ме болят.
 От опит ще ви кажа да си почивате и да се пазите максимално, също не четете прекалено много - всяка бременност е различна и всеки случай също, важното е да имате доверие в лекаря си и да се настроите максимално позитивно.

Пожелавам на себе си и на всички вас лека бременност с успешен финал! 🍀

Относно наскоро коментирани неща:
- Бодежите в матката и при мен ги има и е нормално, от разтягането са.
- Сърцебиенето - нормално е да се повиши пулсът с 10-20 удара, но ако е много виско и се случва често, не е ок.
- За стрии - с предната бременност от 4тия месец започнах да се мажа с масло от какао  кокос и карите, последния месец съм се мазала по 2-3 пъти на ден, понякога и със зехтин - нямам нито една стрия.
-За майчинството - Първата година е 90% от среднодневния брутен или осигурителен доход за последните 24 месеца, втората година е 380лв за всички. Ако излизате болничен най-изгодно е да излезете и повече да не се връщате на работа, мисля че имахме право на 135 дни болничен.
.. и за още неща се бях сетила да пиша, но вълнението днес ми е в повече и забравих.. пък и стана много дълго 😆

# 170
Добро утро на всички мамчета! Как сте днес, момичета?
Xiara, сега ще ти разкажа при мен какво се случи и се надявам това да те успокои. Тъй като имам предразположеност към образуване на тромби, а бременността сама по себе си също предразполага допълнително, та още от положителния тест поставям едни инжекции за разреждане на кръвта. Всичко беше наред. В 7 г.с. чухме сърчицето и всичко беше много вълнуващо. Един ден след прегледа и сърчицето си лягам и вечерта се събудих от болка в кръста. Реших, че нещо ме е заболял бъбрек и трябва да отида до тоалетната. В момента, в който седнах в леглото, усетих как подгизвам и като станах да светна лампата, тръгна чак фо пода. Оказа се кръвоизлив. Много се изплаших. ММ се паникьоса и звъннахме на спешна помощ. Откараха ме в АГ отделение и ме прегледаха. Нямаше разкритие, чухме, че бебчето е наред, живичко и с пулс. Сложиха ме на системи и ми биеха инжекции. Стоях 5 дни в болницата за задържане. Но, слава Богу, попаднах на лекари, които си разбираха от работата и реагираха адекватно на ситуацията. Та, след целият този дълъг разказ (надявам се да не съм отегчила някоя мама) исках да ти кажа, че освен, че ме болеше корема, от стрес всичките ми симптоми бяха се изпарили. Когато се успокоих след изписването, всичко си се върна.
Да поздравя с добре дошла и Butterfly! Честити сърчица! Много се развълнувах, когато прочетох, че са двечки! Пожелавам ти лека бременност и пухкав двоен финал! Heart

# 171
Аз и кафе и прясно мляко пия. Не пия чак толкова много като количество и не мисля, че е голям проблем. Иначе моите дънки даже са ми големи. Да отбележа и аз, че съм без никъв симптом, нищо ми няма. Очаквах, че поне ще съм раздразнителна и крива, както съм покрай цикъл, ама уви не. Чувствам се прекрасно 😀😁.

Да ти кажа аз кафе си пия. Навсякъде чета, че до 200 мл. кофеин на ден е ОК, та пия едно слабо кафе сутрин и следобед на билкови чайове. Относно млякото - ако е пастьоризирано е ОК. Даже трябва да се увеличи приема на калций. Аз преди да забременея пиех само кокосово или бадемово, сега смених и на краве.

Относно moodswings, иска ми се да можех да кажа същото. За сега имах 3 ситуации, в които исках да набия горкия ми мъж без повод, а веднъж почти се разревах една сутрин, защото не си намерих любимото яке Joy кукувица, не ми се мисли нататък как ще е. Лека бременност на всички!

# 172
Добро утро , на мен тази нощ ми беше някакъв ад , изобщо не съм спала , адското безсъние , спя 1 час 2 часа будна ,беше ужасно потих се тресеше ме после ми беше топло. Беше ужасно гадно. И с тези оргазми по време на сън мокри сънища ли са не знам какво е изобщо не ги искам, получавам контракции и ужасна болка , която след малко отминава. Надявам се всичко да е наред с бебето обаче ужасно се измъчих

# 173
И аз не спях добре тази нощ,  не знам защо - само кошмари и напрежение без да има причина.. Но и ММ беше така,  така че явно от времето нещо.

Butterfly,  мазилото за стрии (смес от кокос,  карите и тн)  ти ли си го правиш или го купуваш готово?  Ако го купуваш,  може ли линк или инфо как изглежда и къде може да се намери

# 174
Влизам да дам отчет. Joy
Бях на преглед сутринта, бебчето е вече 32мм. Расте! Отговаря на 10с. и 1д. По приложение ми го дава 9с. и 5д. Мяташе ръчички и крачета. Вече се вижда съвсем отчетливо. Сега следва да се запиша на ЖК и БХС на 21ви Ноември.
Много е вълнуващо всеки път! Heart Eyes

# 175
Браво, Мистик. Ти почти си минала 1вия триместър. Направо завиждам Flushed искам да се събудя и да съм в 12та седмица и всички гадости да са разминали. Страх ме е да пийна вода сутрин, положението не е розово Confounded

# 176
Здрaвейте мaми, моят cтомaх cтaвa вcе по зле . Тaзи cутрин cе cъбудих c диaрия ,c извинение нaорaво водa, a кaк къркори проcто не е иcтинa. Чудех cе дAлли дa вземa пробиотик ,преди ми е помaгaл.

# 177
Браво, Мистик. Ти почти си минала 1вия триместър. Направо завиждам Flushed искам да се събудя и да съм в 12та седмица и всички гадости да са разминали. Страх ме е да пийна вода сутрин, положението не е розово Confounded
И на мен ми се вижда далече още тази 12 седмица. То не знам 12 ли, 13 ли чакаме..
И на мен 2 дена ми е добре, после пак ме почва въртележката, както наричам аз това особено състояние..
Лошо си ми е по цял ден, ту главоболие, ту гадене. Абе, едно супер странно състояние, което сигурна съм само вие тук може да разберете.. АГ каза, че повръщане до 5 пъти на ден е окей, при повече може да се пие нещо. При мен слава Богу се случва рядко, но постоянно ми се иска да положа глава някъде...
Много бавно ми минава времето..

# 178
Охх разбирам те и аз съм така. Още повече, че съм болнични тази седмица и ме хващат лудите вкъщи. Все пак се надявам, че към 12-13 седмица вече ще са значително по-добре нещата.

# 179
Мистик, страхотни новини! Бебчето много е пораснало! Heart Може овулацията да ти е била по-раничко. И аз чакам четвъртък и наистина това време едва се влачи.
Иначе нещо и на мен днес пак ми се гади и от вчера ме боли и глава. Два дена бях супер, днес кофти. Въртележката е и за мен.
Момичета, ако броите лунарни месеци, третият свършва 12 седмица, а ако броите календарни - 13-та. Аз май предпочитам календарните.

Общи условия

Активация на акаунт