Любители на кучета - 99

• 22 964
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Как гледа изпод вежди....Дух,бая си загазила Simple Smile хахаха

Ахаха да, нощната миграция е един от начините по които ми го връща. Blush
За температурата си говорим и аз тук се забавлявам в ММ, които дори с 38.5 е духовит както винаги.
Аз: да гася ли лампата?
Той: гаси, тя не влияе на температурата ми.

# 541
  • гр.Варна
Деспи как е Еро.?

# 542
  • София
Деспи, и аз да питам за Ерос Simple Smile

Я да ви покажа една снимка на Балу като малък. Ще познаете ли как си отмъсти за това посегателство върху личността му? Simple Smile

# 543
Деспи, дано не е нищо сериозно. Много сладък гигант е Ерос.

Дух, тази госпожица гледа като човек направо.Smiley

След малко тръгвам за работа и цял ден ще го мисля Арчи. Мъчно ми е... надявам се бързо да свикне.
Учим го да си върши нуждите върху пеленка, но засега без особен успех. Ако може да споделите как научихте вашите сладури на хигиенни навици?

Хубава и успешна седмица!

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 09:07 от Анонимен

# 544
  • София
Много е малък, за да очаквате резултати. По принцип кученцата до поне 2 месеца трябва да са при майка си (независимо колко сте се влюбили в тях, и аз бях влюбена в моята Бела от момента, в който я видях на няколко дни), в най-добрия случай 3 месеца. Така кученцето се социализира и се научава да играе със себеподобните си, няма я емоционалната травма, която се получава, когато се отдели едно толкова малко бебе от майка му и братчетата/сестричетата му, кученцето по-лесно свиква с новите си стопани и вече е във възраст, в която приучаването на хигиенни навици е възможно. Горе-долу до три месеца кученцето не може да стиска изобщо - става от сън и пишка, хапва и пишка, играе и пишка. Където го свари нуждата, там я върши общо взето.
Моля да не го приемате като обвинение, просто обяснявам защо куче не се взима толкова малко.

# 545
Деспи и аз се нареждам и чакам да кажеш как е Ерос.

Духче бая си я разсърдила тази хубавица Джина 🤪 Ама така де, как тъй ще миришеш на друго куче 😜

# 546
  • Bарна, морето, сините вълни
Благодаря ви, момичета. Изпълних съвета на Плами и му направих топъл бульон снощи и заспа в краката ни на леглото. Днес определено е добре. Закача се, играе, не е така умърлушен.

# 547
  • гр.Варна
Деспи радвам се ,че е по добре днес ,но го следи за температура пак.Ако вдигне отново на лекар задължително.

# 548
  • София
Здравейте момичета и момчета(момчето с черния лабрадор зачезна съвсем).
Радвам се за Ерос,че е по-добре.Малката буболечка Арчи е много сладък,тепърва започва забавата.
Дух,Джина гледа като сърдито старче,какво си й причинила ?

Аз идвам с оплакване,Бет е объхливила въпреки каишката и препарата на врата дето капах.Вчера я пръсках с разтвор и после я пощих,направо се изкривих ,тя не иска да стои,на мен ми е трудно да се сгъвам с този корем вече. Покрай блока ни е пълно с котки и явно е лепнала бълхите като се разхождаме,добре че Фея няма,че с тази много пластова козина не ми се мисли.Препоръчайте нещо от което сте доволни да ги изтрепем,че и мен са ме наяли.

# 549
  • Bарна, морето, сините вълни
Тази година на няколко пъти се пълнихме с бълхи. До болка познато ми е. Всички бяхме наядени, включително и малката.
Последно пръскахме с Микротех, закупено от агроаптека, изчистихме се от бълхите, но е добре няколко пъти да се пръска.

# 550
  • София
В нас напръсках вече с един препарат комбиниран за бълхи ,хлебарки и т.н ,мисля Айкън се казваше ,но се чудя и за Бети какъв препарат да взема,щом с каишка и накапана зад врата мисля фронтлайн беше пак има гадини.

# 551
  • София
Аз съм доволна от каишките Скалибор.
Една любопитна статия как се изчисляват кучешките години в човешки Simple Smile
https://www.vesti.bg/lyubopitno/nova-formula-izchisliava-vyzrast … ki-godini-6102335

# 552
Деспи, радвам се за Еро, но както е казала и Плами, следете за температура. По нослето най-лесно се познава - сухо и топло. Добре е все пак и една консултация с вет да направиш, може и без него да отидеш.

Слънчогледка, предвид твоето състояние бих ти препоръчала за бълхите Биокил. С него можеш да напръскаш и животинките, и стаите.

# 553
Хахаха какво, нищо не съм й направила... Само я мъкна на тренировка при Еми, а тя ги бойкотира.

"Значти ТИ си една такава гадна жена, която ме кара да ходя на разни места и да се занимавам с разни кучета (дето постоянно искат да ме ближат под опашката и ушаците) И човеци! (те нищо не искат да ми ближат, само ме притесняват), ТЪПЧЕ ме насила с някакви малки хапчици, изчезна ми от живота и полезрението с някакво банално оправдание като "РАБОТА" и на всичко отгоре, даже след гадните капки, които ми капеш и онова мокро нещо, с което уреждаш среща на лапите ми след разходка, ТА СЛЕД ВСИЧКО ТОВА ТИ СИ РАЗХОЖДАЛА ЧУЖДО КУЧЕ?!
Край! От днес никакви команди повече няма да изпълнявам! Никакви. Сядай си сама (егати)"

# 554
  • Rock & Roll feeling ...
Тази година на няколко пъти се пълнихме с бълхи. До болка познато ми е. Всички бяхме наядени, включително и малката.
Последно пръскахме с Микротех, закупено от агроаптека, изчистихме се от бълхите, но е добре няколко пъти да се пръска.
Това е голяма напаст. Не мога да препоръчам с какво да обезпаразитиш средата, но за третирането на кучето мога да дам съвет.
Скрит текст:
Ако нямаш вземи т.н. гребенче за бълхи. При опаразитено куче, много лесно се вадят. Аз имам и подготвени памучета със спирт. Взимам бълхата от гребенчето с напоеното памуче, тя се напива веднагически,припада Joy  после направо в тоалетната и пускам водата - за всеки случай. Blush Когато решиш кучето, може да забележиш,дали има яйца на бълхи - все едно е поръсено с черен пипер - в корена на козината,когато се разгърне и най-вече по зъбците на гребенчето се забелязват "прашинки" . Така можеш да прецениш степента на опаразитяване. 
Срещу бълхи освен изчистването с гребен, действа и къпането - давят се, каквото не е извадено.  Но аз направо третирам с фронтлайн. Той има най-голямо покривно действие от капките и съм изпитано доволна, та го препоръчвам с чиста съвест. За всеки случай аз продължавам да минавам с гребенчето и след слагането на препарата,просто да съм уверена,че няма гадове
И при нас има бездомни котки и от време на време има някакъв бум на бълхи, но много треперя да не хване, защото веднъж имаше тения от тази, която се хваща от  бълхи, а и дерматита просто ни е почти сигурен от ухапванията Grin

Да попитам, обличате ли кучовците си като застудее ? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт