Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 441
Темата е много сериозна, искам да помогна на моя приятелка. Преди седмица с плач ми съобщи, че някаква възрастна жена от нейното село постоянно говори срещу нея и майка й. От разговор на разговор разбрах, че всъщност старата клюкарка е скарана от години с майка й и си имат стара вражда.
Тази разправяла наляво надясно, че приятелката ми е боклук, прибирала се посред нощ, уличница, отрепка била. Действието се развива в средно голямо българско село. Опитах се да я утеша и искам да й помогна, но не знам как. Онази клюкарка явно им има зъб и си отмъщава като разпространява на хората, които живеят там, лъжи. И явно по-възрасните хора вярват на всичко. Говорила е, че приятелката ми е наркоманка, а това е направо смешно. Има една татуировка на цялата ръка и явно създава впечатление, че е някаква страшна, но всъщност не е така. А онази е стара учителка и явно хората й вярват. Успяла е да настрои много хора срещу приятелката ми и майка й. Дори някаква друга възрастна жена я била спряла и й се скарала, защо обиждала и говорила зад гърба на хората, а моята приятелка дори и не знае за какво
става въпрос. Когато си чакала автобуса някаква друга жена от там и се заканвала и й казвала : Ей боклук, скрий се някъде. Момичето дори не подозира, какво е направило, че получава такова отношение.
Тя не общува много с хората от селото, защото всеки ден пътува от селото до града, в който работи.  Как се процедира в такива случаи, момичето е разстроено. Не е много общително, нито е толкова смела да тръгне да се защитава. Ядосвам се, че старата селска клюкарка била много разговорлива и на всеки човек от там, не пропускала да очерня името на момичето. А то дори го е страх да се защити. Казах й да отиде в полицията и да подаде жалба, да подаде също в прокуратурата сигнал.
Не зная как ще процедира, но съм много ядосана, че по по-малките населени места, хората могат да съсипят доброто име на някой човек!

# 1
 • Varna
 • Мнения: 18 275
Завежда дело за клевета. Да се срещне с адвокат най добре.
Тези неща с приказките зад гърба остана в миналото. Има си закони, момичето да потърси помощ.

# 2
 • Мнения: 50
Да не се влияе, това е успешното, но самочувствие се изгражда много отдавна, преди да си станал възрастен човек.

# 3
 • София
 • Мнения: 10 285
Операта "Селска чест"
ММ се канеше да се кара със съселянин на свекър ми, който говорел по негов адрес нещо си. Само че аз кротко му обясних, че всеки има право да говори, ако не е отявлена клевета, и че желанието на ММ да се разправя не е добра идея и ще се обърне срещу него.
Няма начин насила да накараш хората да те обичат

# 4
 • Мнения: 63
Пълно е с такива дребни душици за съжаление. Просто въпросната клюкарка няма с какво да навреди на приятелката ти и затова говори врели некипели, жалко е за хората, които й се връзват, това говори много за тях какви са. Така са хората без работа и със скучен живот, да не им обръща внимание.

# 5
 • София
 • Мнения: 734
Моя приятелка е подавала сигнал в райнното срещу хора, които отправят обиди, устни заплахи и закани. То си е вид психически тормоз. Знам, че полицаи са отишли на адрес и са говорили със съответните дърти вещици ( пак жени са били), но това става в София. По малките села изобщо не знам как би могло да е. И не смятам, че момичето е виновно, че няма самочувствие. На никого няма да му е приятно да го обиждат без причина непознати по улиците и спирките.

# 6
 • Мнения: 2 041
Операта "Селска чест"
ММ се канеше да се кара със съселянин на свекър ми, който говорел по негов адрес нещо си. Само че аз кротко му обясних, че всеки има право да говори, ако не е отявлена клевета, и че желанието на ММ да се разправя не е добра идея и ще се обърне срещу него.
Няма начин насила да накараш хората да те обичат

В случая не става въпрос някой някого да обича, а се разпространява клеветническа информация. Не съм съгласна такива хора да се оставят ненаказани да вършат долните си деяния. И аз съм за даване на съд на  клюкарката. Или поне наклеветеното момиче публично да й обяви, че ще я даде на съд. Да видим, дали ще продължава пъкленото си дело тази женица?

# 7
 • Мнения: 63
Да, но става трудно доказването, най-много да отиде районния, който може би познава всички в селото и нищото няма да се случи, иначе и аз съм твърдо за да понесат някакви последици.

# 8
 • Мнения: 2 041
Защо да е трудно доказването? Нали тази нещастница говори пред някого, те са свидетели. И да докаже, че информацията й е вярна. Поне така си мисля, че трябва да бъде. Не наклеветената да доказва, че не е "такава", а клюкарката да докаже, че момичето е "такова".

И районният полицай да отиде да я сплаши пак е нещо. Ако има малко мозък ще се замисли.

# 9
 • Мнения: 7 501
Защото ще каже не съм аз, така чух да говорят.Трябва поне един да свидетелства, че е чул от нея и поне за разпространение, ако не за измисляне да я стегнат.който не е живял в малко селище не знае мащаба на такива  клюки. Казват ,извинете но като пръднеш сутрин, до вечерта ще чуеш, че си се насрал.Така работи клюката.Явно момичето не  е нахално да ги срази, кой ти каза ,ще те съдя,   и всякакви озъбвания.Ще се свият  под водата веднага.
Пълно е , една тук разправя за сина ми ,че си има жена с две деца ,но от мен не смее да я доведе, страшна съм значи.А той се вясва отпуските  и живее на майна си райна.И че отишъл у брат ми ,но още не се е върнал ,месеци минаха , изчезнал бил.И още глупости, че строим къща , дори ме пита готова ли е ,викам обзавеждаме  я. Нищо не строим.И още и още...Тази клюкарка в друга насока бие, но принципът е един.
А , и майстори имахме,  изклюкала ,че имаме много пари и вдигнаха цената по уговорката,  седят и си искат повече пари.Може да ги отпрати човек ,но   са от  едни дето утре може да направят голяма беля, плашили са ме друг път и платихме да съм спокойна.Та  и вреди реални , не само  етични носят.В голям трад  не се познават хората и някак бавно се разнася, и то ако си публична личност.

# 10
 • Мнения: 441
Омразата е голяма. Клюкарката казала на трето лице, че моята приятелка е обидила пред нея друго момиче. А това не е вярно, приятелката ми никога не е говорила за трети лица пред клюкарката. Онази си е измислила сценарии, в който разказва, че моята приятелка завиждала на едно момиче и я нарекла к - -  - а, разказала го е пред няколко човека. Всички са се настроили срещу моята приятелка, без да е виновна за нищо. По-малка е от мен, не контактува с местните там, според мен се страхува да се защити. Всички там се познават и се притеснява нещата да не станат по-зле.

Сега тези слухове така и ще си останат, че момичето плюе по други и ги обижда, без наистина една дума да е казала!

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 19:11 от 10001

# 11
 • Paris, France
 • Мнения: 5 002
Аз не бих се оплаквала никъде. Клюкарите се кефят, че толкова са наранили някого, че чак се е вдигнал да се оплаква. С такива човек трябва да е ухилен, да отговаря вежливо, но лаконично и по възможност не по същество. Друг вариант е отвреме на време да говори много, като картечница, без да се интересува дали отсрещния слуша, дали му е интересно, дали го касае и пак да е за нещо далечно и глупаво за отсрещния.

Ако околните са нормални хора няма да си врат носа в кой кого обидил. Ако са и те селски клюкари няма смисъл да им се вързва.

# 12
 • Мнения: 441
Много ми става жал за нея, не го заслужава.
Тя страда и се чувства зле.
И аз първоначално не мислех, че е станало кой знае какво, но явно обидите на другите и очернянето й много са я стресирали.
Възрастни хора насаждат омраза към нея, съвсем несправедливо.
Разбирам, че когато някой има зъб на твой близък и реши да трови живота на всички от семейството - няма спасение, но не може така просто да се оставят нещата.

# 13
 • В. Търново
 • Мнения: 6 322
Според мен се клюкари за " слабаците", които не могат да се защитят. И ще ги мачкат.
Чак тема за приятелката, вместо на оная да й скръцнете със зъби.
21 век???
Айде, бе.
17 години съм живяла в малко градче- знам какво е много добре. И аз съм си патила.
Да вирва главата, и хич да не й пука.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 9 066
Санким в големия град, в “колектива”, по новому - екип, не е същото. Не знам на хората кога им остава време за личен живот и работа, от пощене на клюки.
Ако някой се усеща с уронен авторитет, толкоз му е и самоуважението, и престижа в селския двор.

Общи условия

Активация на акаунт