Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 1 616
Алба роса, липсва контретика за такива случаи. Ако момичето е виновно, едни отговори ще бъдат достатъчни да им затвориш нахалните усти. Ако всичко е измислица - други реплики и други отговори. Важното е със самочувствие да действаш, иначе те досмачкват.

# 46
 • Мнения: 446
Истината е, че приятелката ми се страхува от нея. Не иска да се разправя с никой, не си общува с хората от там. Те не знаят много за нея. Ако знаеха всичко за нея, предполагам, че нямаше да бъдат подвластни на манипулация.
Откакто я познавам, все ми е казвала, че не си общува с хората там, дори и връстниците й. Живяла е като малка там, после като ученичка е почнала да пътува до града, не си спомням след кой клас. Разбираемо е предпочела общуването с новите хора в живота й. Винаги е била с добър успех. Докато е била студентка е живяла няколко години в София. Тогава по-рядко се е връщала.
Спомня си, че още тогава онази пускала слухове, че е била двойкаджийка, нищо не ставало от нея.
Клюкарката била около 65-70 г.  Според мен просто й завижда и я мрази. Преди години са имали размени на обиди, разминавали са се на улицата и онази нещо й била казала, тогава приятелката ми също я обидила, ядосана клюкарката и казала, че ще има мъст 😳. Подозирам, че може приятелката ми нещо по-така да й е казала и съответно да я е разгневила. И така враждата си стой години наред.

# 47
 • Мнения: 183
Не става ясно приятелката ви поискала ли е вашата помощ? От личен опит знам, но още не съм го асимилирал на 100%, че правенето на непоискано добро е почти 100% обречено на провал и дори носи негативи за правещия го. В РБ хората съвсем изтрещяха като злобата и завистта май надминаха показателите от времето на соца. Не знам какъв е цвета и интелекта на селото ви, но пробвайте да ги сборите с ум. Ако не помогне, бой по клюкарката и отивайте да живеете в града след това, ако се плашите от последствията Wink

# 48
 • В. Търново
 • Мнения: 6 397
на по 15 г. ли сте? ooooh! ooooh!

# 49
 • Мнения: 132
А може би проблемът е точно там - че в това село няма деца, които обикновено са морален стожер там, където консервативните възрастни не са способни да видят истината. В такъв случай е напълно разбираемо това момиче да се чувства ужасно. Може би най-добрият вариант е да се махне, поне докато не намери солидна опора. В тази посока може да работи авторката на темата.

# 50
 • Мнения: 6 514
Аз не съм съгласна, че проблемът е с такава големина и трябва толкова втренчване в него. Тази настройка "Ама какво ще кажат, какво си мислят хората?" иде точно от живеенето в малък град/село. Докато е била в София нима не й се е случвало някой нервак да я нагруби? Я в градския, я в магазина, я някой нещо недоволен от живота, я психично болен. Абсолютно същото е. Такива гадни емоции има в живота навсякъде. Щом попринцип не общува с тия хора какво й пука за мнението им? Луда бабичка я нарекла "боклук" на спирката. И? Казва "Извинете, смущавате ме" и се дръпва настрани. Мен луда бабичка ми изнесе цяла тирада, че младите за нищо не ставаме и слави всички богове, че не съм й снаха, защото не я видях, че се качва в рейса и не скокнах за 30 милисекунди да й отстъпя място. Тия баби се хранят с клюки, интриги и си търсят поредния скандал. Дали ще е, защото била дочула, че девойката е двойкарка, или ще си измисли друг повод, все тая. Колко от нормалните баби по света ходят да обиждат момичета по спирките? Бас държа, че това не е настройката на цялото село, а на най-шумната организирана пенсионна групировка и затова са най-забележими. Игнор и ако силно зачестят проявите (което много ме съмнява) може да пробва с варианта на Флип или дори само да заплаши с него.

# 51
 • София
 • Мнения: 10 298
Грешка е да се започва с оправдания и отричане , че не е такава. Дори да е - нейна работа.
А винаги може да се отговори: "Що, твоите деца/внуци какво толкова постигнаха?" или нещо от сорта.

# 52
 • Мнения: 27 694
Ох, не знам, освен девойката да хване "погребалната клюка", кой къде и от какво умрял в селото и да я свожда на клюкарката. Щото нали, в трета възраст с какво друго да ги бъзгаш, ако се самозабравят:)

# 53
 • София
 • Мнения: 10 298
ООо, то на село такива неща не само че не са неудобна тема, но се дъвчат сериозно. Кой от какво е болен, как децата са го зарязали, ако не търчат 2 пъти седмично.
Как погребали еди-кого си, с какви дрехи и какво одеяло бил и кой е дошъл на погребението. Сакън да не отговориш на вековните високи стандарти в тази област.
Нали имаше един виц - вземи си българка да те погребе.
Така че на тази тема клюкарките са на свой терен и ще я бият с опит.

Последна редакция: вт, 05 ное 2019, 10:43 от Cuckoo

# 54
 • Мнения: 446
В никакъв случай не се занимава с такива неща. Абсолютно читаво, нормално момиче, единственото което аз намирам за не готино са дрехите, с които се облича. Модерно момиче, с татуси и собствен стил.
Може от дрехите да идва цялата работа, но аз като си спомня аз как съм се обличала преди години...🤪
Не сме на по 15😀.
Просто не й е приятно някой да я очерня без дори да има за какво. Тя на никой не пречи там. Също така не им дължи обяснения за живота си на подозрителните селски клюкари. Нямат повод, но онази има да си отмъщава и при всеки удобен случай ще й сипва по малко.
Майка й също нямала приятелки там, имат хора с които си общуват, но не и хора, които да се застъпят за тях или да ги защитят ако се наложи.
Не ме е молила за някаква конкретна помощ, просто ми става жал, че се чувства зле.
И тъй като аз също съм толкова чувствителна, знам какво е на носиш да плещите си такъв товар.
Съвети да се мести от там не мога да й давам, това тя ще си го реши.

# 55
 • В. Търново
 • Мнения: 6 397
В нас като са идвали на погребение надничаха и по стаите. Една баба се загледа в тавана, имаше паяжина останала, а всичко се беше чистило и изблизало предния ден, и баба ми се тюхкаше как ще ни разнася, че сме били " мръсоци".
Няма да забравя първата си изпита бира.
На сутринта нашите вече знаеха и ме привикаха на спявка. Mr. Green

# 56
 • Мнения: 27 694
Е не знам какво може да сториш на народ, който и от смъртта не се свени повече от това с какво одеало ще се представя пред господа...

# 57
 • София
 • Мнения: 10 298
Е не знам какво може да сториш на народ, който и от смъртта не се свени повече от това с какво одеало ще се представя пред господа...
Клюкарството и зависимостта от чуждото мнение в малките населени места не е единствено българска черта.

Впрочем, с възрастта дори нормални хора ги избива на клюки, защото социалният им живот е ограничен.

# 58
 • Мнения: 1 616

Майка й също нямала приятелки там, имат хора с които си общуват, но не и хора, които да се застъпят за тях или да ги защитят ако се наложи.

Може и това да е причината, че нямат приятели там. Не се гледа с добро око на хора, които се цепят и странят. Стават материал за одумване.

# 59
 • Бургас
 • Мнения: 554
Човек  посто трябва да приеме, че " има лоши хора" и не може винаги да търсим логика в нечии действия.
 Имаше една баба срещу нас- изключителна клюкарка. " Ще ти кажа нещо, ама само на теб......" , а аз си добавях на ум " ти и аз , и цял Бургас ..." И когато бабата почина, другата съседка ми сподели, какво й е казала на нея : " Вечер като си легна и започвам да си мисля , кого да скарам утре"

Общи условия

Активация на акаунт