ЮЛИ 2020

• 31 793
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от мен,
Аз съм на 24г от София, втора бременност - имам момче на 3г, родих го нормално. Реално положителен тест видях вчера, без да имам закъснение (трябва да ми дойде утре - 12.11.19г 😁😁). 4г.с.+3дни. Това, което изчислява по сайтовете е термин 17.07.2020г. Края на месеца мисля да отида при докторката за установяване на бременността. Аз ще се следя при д-р Богословова, която има частен кабинет и изражда във Вита. Първата бременност мина безпроблемно, изобщо не я усетих. Сега имам може би един симптом: ужасно ме болят зърната.. Няколко пъти ми се и гадеше, но то се е случвало и без да съм бременна, затова не обръщам много внимание.
Аз също бих искала да бъда добавена във фейсбук групата.

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 09:53 от elly0309

# 136
  • София
Добро утро! Nature Sunny

Ъпдейтнах списъка, вече сме доста! Особено на 4ти юли е някаква бутаница Simple Smile

Аз, да ви кажа, от вчера нищо ми няма, даже забравям на моменти, че съм бременна. Нито ме боли и ръчка нещо в корема, нито нищо. Само ми се яде ужасно много солен кекс и ще ходя да си взема малко продукти и да си го направя. Остават 7 дни до прегледа ми другия вторник, едвам издържам! Искам да идва, да виждаме Yellow Heart и да мога да казвам на хората.

Svetlinnka, съжалявам за загубата! Горе главата и успех! Flowers Four Leaf Clover

MariqDoncheva, моля те да ми кажеш предполагаем термин, за да те добавя в списъка.

nikolova_03, добре е да избегнеш снимката, но все пак, ако се налага... Те като знаят, че си Б, би трябвало да се съобразят.

cwetelina17, в едно от приложенията, които ползвам, пишеше че качването на кг много зависи от къде тръгваш. Ако си под нормата и си супер слаба било нормално да качиш повечко кг. Аз с първата си бременност (преди 15 г.) качих 20 кг., но сега съм с 8,5 кг над миналия си старт. За сега не мърдам и грам нагоре, надявам се да задържа така, а не да се освинвам, че после ще видя зор. Мисля да обръщам внимание повече на това какво ям. Не налитам на сладко, но виж, тестените са ми постоянно в главата.

Хубав ден на всички!

# 137
Скрит текст:
Добро утро! Nature Sunny

Ъпдейтнах списъка, вече сме доста! Особено на 4ти юли е някаква бутаница Simple Smile

Аз, да ви кажа, от вчера нищо ми няма, даже забравям на моменти, че съм бременна. Нито ме боли и ръчка нещо в корема, нито нищо. Само ми се яде ужасно много солен кекс и ще ходя да си взема малко продукти и да си го направя. Остават 7 дни до прегледа ми другия вторник, едвам издържам! Искам да идва, да виждаме Yellow Heart и да мога да казвам на хората.

Svetlinnka, съжалявам за загубата! Горе главата и успех! Flowers Four Leaf Clover

MariqDoncheva, моля те да ми кажеш предполагаем термин, за да те добавя в списъка.

nikolova_03, добре е да избегнеш снимката, но все пак, ако се налага... Те като знаят, че си Б, би трябвало да се съобразят.

cwetelina17, в едно от приложенията, които ползвам, пишеше че качването на кг много зависи от къде тръгваш. Ако си под нормата и си супер слаба било нормално да качиш повечко кг. Аз с първата си бременност (преди 15 г.) качих 20 кг., но сега съм с 8,5 кг над миналия си старт. За сега не мърдам и грам нагоре, надявам се да задържа така, а не да се освинвам, че после ще видя зор. Мисля да обръщам внимание повече на това какво ям. Не налитам на сладко, но виж, тестените са ми постоянно в главата.

Хубав ден на всички!
Да забравих да кажа ,че ми е първа бременност и термина ми е на 07.07.2020г.

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 10:14 от AnMary

# 138
Svetlinnka, съжалявам за случилото се. Преминах през спонтанен аборт в 8 седмица и знам колко боли- не физически, а емоционално.

# 139
Svetlinnka, желая ти бързо емоционално възстановяване  и скоро нови 2 чертички!
Май месец и на мен ми се случи същото, но бях в 10-та седмица. Времето лекува всичко Simple Smile

Пиете ли някакви витамини и какви? Миналата седмица бях с хрема, лекувах се с бабини илачи, тази седмица ми е много отпаднало, все едно се разболявам, тялото ме боли, също постоянно ми е замаяно и често ми се гади, направо съм като парцал, ходя като муха без глава, не мога да съм полезна дори на себе си, да не говорим за семейството... Чудя се какво да пия, че да повдигна малко тонуса. Приемам съвети Simple Smile

Също болничните ме интересуват Simple Smile В момента съм в неплатен отпуск, който изтича на 22.11. мога да го удължа, но предпочитам да си взема болничен, тогава ще бъда в 8ма седмица, някой знае ли имам ли право на болничен толкова рано? С предишната бременност ме регистрираха в 12-та седмица и чак след това ми дадоха болничен. Лекарката, която мр следеше тогава, каза че тя лично не дава болнични преди 12-та седмица.

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 12:31 от AnMary

# 140
  • София
LlMmKk, аз пия само фолиева киселина (фолат) и то от няколко месеца. Чудя се дали да започна биозин мама за подсилване на имунната система. Накупила съм си разни цитруси, нар, ще ги цедя на сок. Чай с лимон и джинджифил, вода с лимон и мед. Не съм се сетила за друго още.

За болничните, както казах и по-рано - нямам идея.

А вие пиете ли кафе? Аз по едно сутрин.

# 141
И аз пия само фолиева киселина от 3 месеца.Чудя се за витамини и ще питам в Петък гинеколога дали ще ми изпише някакви витамини,но според мен първо ще ми пусне кръвни изследвания и тогава ще си прецени за витамини.
А за майчинството и аз тези дни се ровичкам понеже от 1 година не работя.Разбрах че гледат 24 месеца назад и го смятат на 90%. Ще търся някой с фирма да започна да се водя на работа и малко от малко да взимам хубаво майчинство.

# 142
LlMmKk, аз пия само фолиева киселина (фолат) и то от няколко месеца. Чудя се дали да започна биозин мама за подсилване на имунната система. Накупила съм си разни цитруси, нар, ще ги цедя на сок. Чай с лимон и джинджифил, вода с лимон и мед. Не съм се сетила за друго още.

За болничните, както казах и по-рано - нямам идея.

А вие пиете ли кафе? Аз по едно сутрин.
И аз си позволявам по едно кафе сутлин,въпруки че  напоследък не ми е много хубаво
Мисля да обълна на капучино☺
Иначе пия фолиева к-на и биозин мама(па препоръка лл)
Да ви е оплача,нямаме асансьор,а живееч на 9 етаж-ужассс
Едвам се качвам☺☺много бързо се уморявам

# 143
  • София
nikolova_03, съчувствам ти за липсата на асансьор. Аз не бих излизала, освен ако не е супер наложително.
За кафето четох, че може до 300 мл на ден, което са си две кафета, дълги. Прекаляването с кофеин води до проблеми с теглото на плода, но в умерени граници нямало никакъв проблем.

МамаНаПринцеса, какво се случва с теб? Как са пуберите на работа? Ядосват ли те много?

# 144
Аз пия само фолиева киселина мета. Днес се чувствам все едно не съм Бременна, ако не ми се спеше постоянно щях да се притесня.
Запазих час за 16.12 за пренатален тест. Избрахме предложението на vision.

# 145
Манди, хелоу! Simple Smile Пуберите слушат, бушуват, дремят- минават през абсолютно всички фази, но всичко е под контрол. Само дето мен ме мързи и в червата, хораааа. Няма такава апатия. 😆 Искам само да спя и да си чета книжка. Иначе всичко е 6+, да чукам на глава за сега. Чинно си чакам четвъртъка за преглед при второто АГ да видим какво се случва.
Вие имате ли коремчета вече? На мен ми личи 😲 Имам си един изпъкнал шкембак, а ММ казва, че съм като бременна в 4 месец. Днес на работя бях с дънки (които ми падат под корема) и една дебеличка блуза и като се опъна оня ми ти корем 😁 постоянно се притеснявах да не направи впечатление на някого. Но, живи и здрави!

Относно какви витамини пия: метафолиева к-на, вит.Д, Фемибион 1, про- и пребиотик и от няколко дни взимам орално утрогестана вместо вагинално (на своя глава). Бях ви споменала преди няколко поста защо.

# 146
На мен коремчето ми през деня е подутичко ,но сутрин когато ставам си е като дъска 😁 Мисля ,че ми е рано още за коремче 😁

# 147
Аз понеже никога не съм имала корем, дори и като по-пълничка, сега се е заформило едно леко тумбаче.
Все още съм в болнични заради прокървяването, само по т.хартия остават едни точици като ходя по малка нужда кафеникави и то не всеки път.
Дано съм се оправила. Иначе тежестта и болката долу ниско поотмина. Утре съм си намислила да ида на доктор.

# 148
Мисля, че има значение и коя по ред бременност е. Доколкото знам с всяка следваща все по-рано започва да личи. Не че ме притеснява, даже напротив-цял ден минавам през огледалото да си се оглеждам 🤭 но бързо ще ме "хванат".

# 149
Smile_to_live дано всичко е натред.
МамаНаПринцеса и аз така се оглеждам на огледалото постоянно интересно ми е как ще изглеждам с корем ,защото винаги съм била слабичка сега съм 40 кг и съм висока 156 😁

Ако може и аз да се присъедина към ФБ групата 😊

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 03:01 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт