Моля за помощ А1

• 5 313
  • 16
  •   1
Отговори
Моля за помощ А1

Въпросът е следният - имам карта на план, която се ползва от детето. От няколко дни се начисляват по 0,37 ст. за международни разговори, каквито не са провеждани.
Говорих с някаква госпожа на чат от колцентъра, която ми каза да си чакам фактурата, за да видя какво е това, нямало как да се провери сега, но до излизането й има още над 20 дни, за което време ще се начисляват суми. Със сигурност не е говорено с чужбина, просто няма с кой, няма и на хисторито. Какво може да е и към кого да се обърна, понеже госпожата едно си знаеше, едно си баеше - "проверете си в приложение В, като излезе фактурата".  Накрая ми затвори чата даже. Какъв е смисълът да проверявам "после", какво ще се промени? Как ще докажа какви разговори са провеждани?
Искам да разбера сега, за да действам, ако има някаква злоупотреба или грешка.

# 1
  • Далечният изток
Отиди в офис, виж там какво ще излезе.
В приложението на Текуща сметка - Разговори какво показва?

# 2

Не ми е за стотинките, а, че това може да продължи така, т.е. разговори не са проведени, а се начисляват по 0,37 лв вчера и днес.

Ще отида в офис, но се опасявам, че няма нищо да ми съдействат.

# 3
Звънете и пишете пак на съпорта и в офис отидете. Докато не се задействате, а само се опасявате ще се трупа сметка. Възможно ли е да е регистрирал някаква игра или да дърпа нещо, което се отчита като разговори? Някакви бонуси от игра всеки ден да получава?

# 4
  • София
Възможно ли е детето да е говорило с приятел, който в момента се намира в международна зона?

# 5
  • Далечният изток
И според мен някоя игра, приложение. Виж какво е инсталирал.

# 6
Какво ще стане, ако поискаш да блокират международните разговори ( тегления или каквото е там) ?

А1 са известни от време оно, че много надписват. Онзи ден близка ми разказа, как са надписвали на майка й, че е играла н някакви спортни игри през телефон с копчета. Тя взела телефона, държала го разглобен цял месец, за да види какво ще се случи. Ами докато телефонът бил разглобен, майка й пак е "играла". Разделила се е с А1 с големи зорове и плащане на неустойка.

# 7
Благодаря за отговорите. Утре ще видя дали пак ще вземе стотинките и, ако да, отивам в офис да се разправям. Опасявам се, че ще ми кажат, че нищо не могат да направят, докато не излезе фактурата....

Детето отрича да е пускал телефона си в игри, поне в хисторито няма нищо (но може и да е изтрил нещо), а в чужбина няма с кого да говори. А и така точно 2 мин. ми е супер съмнително.

# 8
Соул, да не би да е говорил с приятелче, което в момента е на почивка в Турция примерно?

# 9
Уж не е. Поне отрича.....знам ли го. Нямам против, разбира се, да говори, просто искам да знам дали не е някоя врътка на А1 или някоя игра. Отрича всичко, не бил дори пипал телефона. Ще видя утре дали ще дръпне пак стотинки и тогава ще мисля дали да се разправям.

# 10
Соул, аз бих извадила картата от телефона и дала на детето временно ваучер.
И още нещо - да няма входящо обаждане, което да дърпа от сметката? Уж грешка, нещо... Знам ли.

# 11
Определено не вярвам причината да е в детето. Разчитат, че със смартфоните потребителите могат да цъкнат някое бутонче несъзнателно и надписват сметките. Пробват, ако минат номерата им.
На мен ми се е случвало да получа смс, че съм се регистрирала за резултати за някакво футболно първенство и дори получих резултат, като ме тарифираха съответно. Като се обадих в колцентъра, отговорът беше да се свържа с някаква си тяхна служба и те щели да ми кажат кое точно бутонче и кога съм цъкнала. Обясних им да го прекратят веднага и, че съм с Нокия 100 и няма как да цъкна бутонче без да искам, а трябва съзнателно да изпиша и изпратя дълъг смс, за да се абонирам, т.е. няма  как да не зная, че съм се абонирала за нещо, което не ме интересува. Разминах се с 15 стотинки към сметката, прекратиха го без да спорят повече.  Тогава бях към Глобул.
 Първоначално цялото семейство бяхме към А1, пристигаха ни безумни, нереални сметки. Искали сме разпечатки от разговорите, засичали сме разговори с непознати номера, които не сме водили. Тогава плановете бяха други и се тарифираше всеки разговор, а интернет беше много скъп. Имали сме в сметките многократно по 1 секунда интернет, непрекъснато една след друга по 1 секунда, което също не беше вярно, но много товареше сметката. Както и много други проблеми с тях. Синът ни, като си поднови договора, на вратата го догонили и му дали някакво тубусче, подарък било. После пристигнаха сметки за втор карта, а никой не знаеше, че това бил подаръка, била в тубусчето. Набързо набумкаха към 100 лв за тази втора карта, която въобще не  е ползвана и той не е подписвал за нея. Доста се поразправях с тях, казах, че ако трябва ще правим почеркова експертиза на подписа. Накрая канселираха тази втора карта, но доста време още сумите излизаха за плащане, докато накрая им увряха главите, че трябва да ги махнат от сметката му.  Затова се преместихме към друг оператор. Всичките правят магарии, но А1 са пословични с техните. Синът ни се премести последен, ММ провери преди това, нямаше никакви задължения, но след преместването изведнъж откриха, че трябвало да им плаща нещо, че и сумата започна странно да се променя и расте. Ако има задължения, няма да допуснат преносимост на номера, докато не се погасят, а месечните сметки се предплащат, така че, няма как да се появят суми изневиделица след пренасянето. Но това явно не важи за А1.  
Мога и още подобни истории  да ви разкажа, които са се случвали на мен и мои близки през годините, т.е. лично преживяни.

Затова не вярвам детето да е говорило. Защитавай си правата и интересите, не се оставяй да те лъжат.
Искай да ти дадат информация с кой номер е воден разговор, щом отчитат такъв. Трябва да могат веднага да ти дадат тази информация, а не да чакаш фактура. Провери дали е един и същ номер, или различни, щом от няколко дни се случва. Опитай да го потърсиш в нета, може да излезе някаква информация какъв е този номер.   Провери кои зони са с цени 0,37 на минута, това също е някакъв ориентир. Аз бих опитала да звънна от моя телефон, за да разбера какъв е този номер. Искай незабавно да блокират всякакви такива международни разговори, тегления, за да спрат с надписването. Детето е малолетно/непълнолетно, така, че ти упражняваш правата му, не могат да откажат, още повече, че телефонът се ползва от дете. Обади се в КРС, сподели проблема, ако откажат да блокират международните и искай те да ти дадат насоки как да постъпиш, питай могат ли да ти отказват подобна блокировка за телефон, ползван от дете. Не казвай, че не си сигурна дали детето не е изтрило нещо. Точно обратното, бъди убедена пред всички, че детето казва истината. Ако трябва, подай жалба до КРС, до КЗП, нека г почовъркат малко с проверки.  
Имай предвид, че ти няма как да докажеш, че нещо не се е случило, т.е. отрицателен факт, освен чрез косвени методи. Примерно - картата е била извадена и предадена на друг човек, а в същото време има "проведени" разговори и т.н.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 03:41 от Diorela

# 12
Възможно е по ред причини да ви прехвърля на друг оператор (не български), нищо, че сте в България. Също така е възможно да е воден разговор от телефона с друг телефон, който също е в България, но към точно този момент да е бил прехвърлен на друг оператор (не български).
Понякога се случва ако спира тока, някои клетки те прехвърлят без да те питат.
В общи линии не бързайте да обвинявате детето си.

# 13
, не бил дори пипал телефона.
Не е пипал телефона цял ден? Не дете, а желязо Stuck Out Tongue Winking Eye
Разбра ли се нещо?

# 14
Днес няма начислени стотинки, но все още не е минал денят....да видим до довечера. Иначе той няма много, много на кой да звъни (основно на мен и баща му), телефона го ползва да слуша музика основно, понякога играе някоя игра. На мен притеснението ми е най-вече да не се е абонирал за някоя игра, която автоматично да му дърпа суми. (преди година имахме подобен случай, но спряхме със СМС играта). Та затова ми е драмата.... Иначе, че бил звъннал на някого, не е проблем, но тук въпросът е, че казва, че не е, а има 2 мин. международни разговори.

Не е пипал телефона цял ден? Не дете, а желязо Stuck Out Tongue Winking Eye

С такова зло за майка смее ли...!?!? Хаххахаха

Общи условия

Активация на акаунт