Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обичайните симптоми на бременността, споменати в публикациите?
Какви са препоръчителните средства за предотвратяване на стрии по време на бременност?
Какви са препоръките за генетични тестове по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обичайните симптоми на бременността, споменати в публикациите?
В публикациите се споменават обичайните симптоми на бременността като болезнени и подути гърди, често уриниране, чувство за умора, леки дърпания в корема, гадене, чувствителност на гърдите , болки в кръста, повишена сънливост, намален апетит , усещане за напрежение в корема и чувство на гадене. Тези симптоми са често срещани и могат да варират от жена на жена.
-
Какви са препоръчителните средства за предотвратяване на стрии по време на бременност?
Публикациите предлагат различни методи за предотвратяване на стрии по време на бременност, като използване на лосион с мляко, специални кремове против стрии, кокосово масло и масло от какао. Важно е да поддържате кожата хидратирана и еластична, което може да помогне за предотвратяване на появата на стрии.
-
Какви са препоръките за генетични тестове по време на бременност?
В публикациите се споменава възможността за извършване на генетични тестове по време на бременност, като пренатален скрининг. Някои от участниците споделят, че са решили да го направят в 9-та гестационна седмица. Решението за извършване на генетични тестове обаче зависи от индивидуалните предпочитания и медицинските препоръки, които трябва да бъдат обсъдени с лекарят.
-
Какви са симптомите на бременността и препоръките за справяне с тях?
-
Какви са препоръките за справяне с кашлицата и хремата по време на бременност?
За кърменето в тандем или по време на бременност - нямам опит, но знам че е напълно възможно. И най-важното - след толкова години фанатизъм на тема кърмене, стигнах до извода, че каквото и да се случва, кърменето трябва да е приятно и за двете посоки. Когато натежи на майката по някакъв начин, може да се помисли за други варианти.
От Враца съм, на 32г., втора бременност, предполагаем термин 14.07. От първата ни се роди момченце, което е на 8 месеца
Не видях има ли други смели мами, които искат толкова скоро друго детенце. Абсолютно желана бременност е. Засега всичко протича като миналия път - гади ми се по цял ден, като частично се оправя с ядене и лежане. И миналата бременност, и сега съм на Фраксипарин 0.4, Натаспин и метафолиева киселина. В 6с и 4дн съм и другата седмица отивам на преглед да видим дали има сърдечна дейност. Много се надявам всичко да е наред! Леко бременеене на всички