The Ordinarу + DECIEM (Тема № 4)

• 57 035
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Bistra,днес им пратих запитване и след няколко часа получих отговор с препоръки!
Аз не, но получих препоръки за фон дьо тен Satisfied

# 691
Досега ползвах  вечер Granactive Retinoid 2% Emulsion, но ми се иска нещо по- силно.... знаете ли дали ретиноидите в  сквалан  в случая са по ефективни?

# 692
Здравейте момичета,
идвам с едно питане.. Взех тоника с гликолова киселина,ниацинаминд и хиалуронова киселина. В началото започнах да използвам хиалуроновата киселина и тук-там тоника.Напоследък зачестих използването на тоника всяка вечер,при което наблюдавам леко лепкаво усещане и омазняване в зоната под брадичката. Кожата ми по принцип е суха и не наблюдавам такова омазняване.
Имате ли някакви идей,дали това е от тоника всъщност ,или аз нещо бъркам с нанасянето му?
Благодаря предварително !

# 693
Здравейте момичета,
идвам с едно питане.. Взех тоника с гликолова киселина,ниацинаминд и хиалуронова киселина. В началото започнах да използвам хиалуроновата киселина и тук-там тоника.Напоследък зачестих използването на тоника всяка вечер,при което наблюдавам леко лепкаво усещане и омазняване в зоната под брадичката. Кожата ми по принцип е суха и не наблюдавам такова омазняване.
Имате ли някакви идей,дали това е от тоника всъщност ,или аз нещо бъркам с нанасянето му?
Ако не хидратираш след него, пресушаваш кожата и тя съответно реагира с производството на повече себум. След нанасянето на каквато и да е киселина, изчаквам 20-30мин и задължително нанасям хидратация. По принцип, каквата и грижа да полагаш, няма ли хидратация - не е завършена.

# 694
Здравейте момичета,
Ако не хидратираш след него, пресушаваш кожата и тя съответно реагира с производството на повече себум. След нанасянето на каквато и да е киселина, изчаквам 20-30мин и задължително нанасям хидратация. По принцип, каквата и грижа да полагаш, няма ли хидратация - не е завършена.
След него с изчакване в диапазона на 20на минути нанасям ниацинамид ,а след още поне 30на нанасям хиалуроновата киселина и задължително хидратиращ крем за суха кожа. Поради това,не предположих,че може да е липса на хидратация.

# 695
Киселините може да са засушили кожата и затова да образува себум, въпреки хидратацията.
Намалете ги, не на всяка кожа са удачни за ежедневно ползване.
Моята е мазна, но въпреки всичко се съпротивлява доста на допълнителна ексфолиация ,ползвам киселини и ретиноиди 2 пъти седмично, иначе се засушава и бели много.

# 696
И на мен серумите ми лепнат ако прекаля с количеството. Иначе почти веднага след попиване на серума нанасям съответно дневен или нощен крем. Днес обаче сложих сутринта и слънцезащита и след известно време имах кир-ефект. За първи път така се получи и трябва за разбера кой точно серум е "виновен" за това...Grinning
Иначе си харесвам кожата като хидратиране и мекота, единствено забелязвам леко изпъкване на порите странично от носа. Кожата ми е суха и по принцип нямам видими пори. Защо се получава така според вас? Кой серум минимизираше порите?

# 697
Здравейте, получих си вит. Ц на прах от TO и имам въпрос.
Може ли да се използва всяка вечер?
Пише, че не е съвместим с Ниацинамид и EUK 134, но дали може да се ползва след гликоловия тоник и Lactic Acid 5% + HA?
Искам да преценя кога да го ползвам, защото по принцип редувам една вечер тоника, една млечната киселина, една кървавия пилинг...
Благодаря предварително!

# 698
  • София
Пише, че не е съвместим с Ниацинамид и EUK 134, но дали може да се ползва след гликоловия тоник и Lactic Acid 5% + HA?
Искам да преценя кога да го ползвам, защото по принцип редувам една вечер тоника, една млечната киселина, една кървавия пилинг...
Благодаря предварително!

Защо да не може, стига кожата ти да го понася. Аз също го нанасям след киселина, обикновено смесен с ресвератрол. Мисля, че му е нужна и без това по-киселинна среда, за да подейства. Но кожата ми е извънредно неучвствителна, просто от нищо не се впечатлява. По-нежна кожа може и да се раздразни.

# 699
И ресвератрол взех, защото четох че са добра комбинация и ги ползвам заедно.
Нанесох го тази вечер след гликоловия тоник, като изчаках 30 мин. след тоника. Няма проблем за сега. Благодаря Blush

# 700
Витамин С 100% на пудра е в конфликт с киселините! Напишете в гугъл "the ordinary conflicts chart" и ще ви излязат таблиците на ТО.

# 701
  • София
При мен приложението не дава конфликт, но аз бих внимавала с толкова киселини. По едно време и аз редувах същите продукти и явно си наруших кожната бариера и започнаха да ми излизат пъпки, а кожата ми не е проблемна.

# 702
  • София
И аз поразредих киселините за ежедневна употреба. Сега слагам гликолов тоник през ден и млечна киселина 10% - около веднъж на 5 дни. Никога не съм имала раздразнения, но четох, че точно за кожната бариера не е добре да се слага киселина всеки ден.
Витамин C на прах слагам всяка вечер, след киселина или без нея, и не съм имала проблеми.
Конфликтът, който посочват от ТО, може да се отнася до възможността от раздразнения, не и до проблем с усвояването на витамин C. Проблем с усвояването С-то има с пептиди и ниацинамид.

# 703
Благодаря предварително!
Твърде често ползваш киселини, не е добре така - даже да нямаш реакции в момента, в дългосрочен план правиш кожата ти да разчита твърде много на киселините и ще стане "мързелива" ще забави естетсвеното обновяване на клетките. 1-2 пъти седмично е достатъчно.

# 704
Много благодаря за съветите, ще разредя ползването на киселините, за да не направя някоя беля в бъдеще!
А комбинацията Вит. Ц + ресвератрол дали може всяка вечер или да го правя през вечер?

Общи условия

Активация на акаунт