Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?!

• 70 239
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
AEG L9FEC49S - някой може ли да ми даде мнение от този модел, височината е 85 см, има ли термопомпа, филтър за мъх?
До колкото чета в сайта на АЕГ - това е само перална машина, като екстра има пАра за освежаване на дрехи, но никде не прочетох да има и сушилня в уреда. Бъркаш ми се струва.

Много си права, грешката е моя, но отчаяно търся AEG комбиниран уред, който да е с височина макс 85 см за да се събере под плота ми, като едновременно с това е с термопомпа и въпросния филтър. Има ли такова чудо? Simple Smile
Ако няма на AEG, бихте ли препоръчали друга марка, която да отговаря на горните критерии и бюджет 2000.
Electrolux, но незнам размерите, то си е АЕГ, но с друго управление. И е по евтино малко, имат различни мотори.
Вероятно имате предвид Electrolux EW9W249W, за съжаление височината отново е 87 см Sad
A защо не идете на живо да си го измерите, ще се учудите, че може да се свалят 2 см от крачетата примерно. Друг е въпроса при вибрация как ще се държи спрямо плота отгоре Simple Smile Наскоро на един познат монтирахме така пералня 88 см в ниша 85. Просто "вкопахме" крачетата на пералнята в ламината (кухнята му е с ламинат). Вярно че е малко смотана история, но пък целта оправдава средствата.

# 331
  • София
Скрит текст:
AEG L9FEC49S - някой може ли да ми даде мнение от този модел, височината е 85 см, има ли термопомпа, филтър за мъх?
До колкото чета в сайта на АЕГ - това е само перална машина, като екстра има пАра за освежаване на дрехи, но никде не прочетох да има и сушилня в уреда. Бъркаш ми се струва.

Много си права, грешката е моя, но отчаяно търся AEG комбиниран уред, който да е с височина макс 85 см за да се събере под плота ми, като едновременно с това е с термопомпа и въпросния филтър. Има ли такова чудо? Simple Smile
Ако няма на AEG, бихте ли препоръчали друга марка, която да отговаря на горните критерии и бюджет 2000.
Май само 1 модел има до колкото знам:
в бяло
в сиво
Има я и по други магазини. Дали имат разлика в програмите не съм гледала. В момента е на промоция и с 5г. гаранция. Височината я дават 87см., но отидете в магазин, вижте я на живо и я измерете вие. Вижте дали крачетата могат да се снижават и да падне под 87см.

# 332
Благодаря за отговорите, ще я видим на място.

# 333
И да ги мерите и да не ги мерите, ви уверявам, че минимналната им височина (на спуснати крачета) е 87 см. а ако трябва и малко да се вдигнат при нивелация, височината ще стане по-голяма. Горният капак не се сваля, така че ако кухненският шкаф не е с нивелиращи крака и не може да се повдигне на височина, просто няма как да наврете това 100-килограмово чудовище отдолу.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 21:37 от petiaivanov

# 334
Момичета, помощ😀 В неделя купихме нова комбинирана пералня със сушилня - AEG серия 9 с термопомпата. Пере супер безшумно, но на режим сушене е звука е ужасен, нещо като индианско мъчение, някакъв вид жужене. Свързахме се със сервиза и ни посъветваха да изчакаме да минат 5 цикъла сушене и ако не се оправи, да им пратим клипче. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем
https://youtu.be/XulvQOFLQkk
Същият звук като на клипчето след 1:41 Мин.

# 335
Има го, бих го оприличила като тракане, но е само понякога и не трае дълго. Ако спра по време на цикъла да пренаредя прането, после пак няколко минути го има. Предполагам, че е някакво начално вкарване в режим. Но сушенето си е шумна работа, ако пералнята ви е в холокухнята, а не в мокро помещение, няма да издържите. 

# 336
Не ми се вижда много ОК този звук на мен, но не съм запознат дали е правилно. Но ако е ОК, то това трябва да е някъде далеч от стаите за сън/всекидневните.

# 337
  • гр. Варна
Моята не издава такъв силен звук. Мисля, че не е нормално.

# 338
  • Пловдив
Абсурд това да е нормално.

# 339
Звукът според мен не е силен. То не, че и може да се съди по един запис за звука де (зависи от какво разстояние се записва, какво е отражението на звука, с какво усилване се записва и т.н.). Но сушилните си тракат и не са тихи устройства. Виж в техническите данни за колко децибела се говори 51 за пране и 77 за сушене.

А разликата между 51 децибела и 77 децибела е огромна (при 50 dB силата на звука е 1/4 от силата на звука при 70     dB, а 80 dB  е двойно по-силно от 70 dB ).

# 340
Звукът според мен не е силен. То не, че и може да се съди по един запис за звука де (зависи от какво разстояние се записва, какво е отражението на звука, с какво усилване се записва и т.н.). Но сушилните си тракат и не са тихи устройства. Виж в техническите данни за колко децибела се говори 51 за пране и 77 за сушене.

А разликата между 51 децибела и 77 децибела е огромна (при 50 dB силата на звука е 1/4 от силата на звука при 70     dB, а 80 dB  е двойно по-силно от 70 dB ).
Така е, но сушенето такова тракане не прави то е едно по скоро като звук от климатик като се включва и работи компресор.

# 341
Не знам, тази трака. Не е климатик.

# 342
Моята определено работи по-силно сушилнята в сравнение с предишната. Затворена е в мокро, затова не ми е непоносимо, но издава силен звук, да.

# 343
Мисля че открихме проблема, шума е нетърпим из цялата къща,  просто е много дразнещ звук. Тъй като е сложена в кухнята в кухина, между шкафовете, мъжа ми я подпря с една книжка от едната страна и спря. Някакъв резонанс е според него, т.е като се подпре дори с ръка с лек натиск от едната страна и спира и става също толкова тиха като при пране

# 344
Момичета, помощ😀 В неделя купихме нова комбинирана пералня със сушилня - AEG серия 9 с термопомпата. Пере супер безшумно, но на режим сушене е звука е ужасен, нещо като индианско мъчение, някакъв вид жужене. Свързахме се със сервиза и ни посъветваха да изчакаме да минат 5 цикъла сушене и ако не се оправи, да им пратим клипче. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем
https://youtu.be/XulvQOFLQkk
Същият звук като на клипчето след 1:41 Мин.
Не ми се струва нормално. От моята никога не съм чувала подобно нещо. Явно е както казва мъжът ти.

Общи условия

Активация на акаунт