Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?!

• 68 146
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
  • София - Рим и обратно
Аз искам да попитам за еко цикъла. Пише, че спестява от ток и вода. Сигурно е така, но някой може ли да ми обясни как пране+сушене за 8-9 часа могат да са имономични. Иначе аз я пускам след 22:00 и на сутрина е изпрала и изсушила, така че ми е добре. Просто се питам как е спестяващ толкова дълъг цикъл.

# 346
На която и програма да переш и сушиш, все е толкова общо. Има бутон за съкращаване на времето, който може да ти го намали до 2/3 горе-долу.

Аз лично не пера и суша заедно. Първо прането пълна пералня, която после суша на два пъти.

# 347
Аз искам да попитам за еко цикъла. Пише, че спестява от ток и вода. Сигурно е така, но някой може ли да ми обясни как пране+сушене за 8-9 часа могат да са имономични. Иначе аз я пускам след 22:00 и на сутрина е изпрала и изсушила, така че ми е добре. Просто се питам как е спестяващ толкова дълъг цикъл.
Аз ще ти кажа: при нормалните програми барабанът върти интензивно, а при еко-програмите, през повечето време, дрехите се киснат и въртенето е много по-нарядко. За нагревателя не знам колко често включва и изключва.

# 348
  • София - Рим и обратно
Благодаря ти, Петя.
Гледам да не ползвам бутона за съкращаване, когато суша, че излизат влажни.

# 349
Моля. Аз този бутон го ползвам само на пране и то, ако трябва набързо да преплакна леки дрехи, които са стояли цял сезон в гардероба.
Според моите наблюдения,, най-добре си пере на автоматичните програми. Да си смята тя колко да пере.  Пералнята, като цяло, си е икомомична. Аз от три години плащам ток между 32 и 40 лв. хем у нас уредите се използват интензивно. Не виждам какво повече бих могла да спестя.
От друга страна еко-програмите са по-тихи и вероятно са по-подходящи за нощно пране.

# 350
  • София - Рим и обратно
Нашата шуми повечко само при центрофугиране, дори хвърля неща ако има върху нея. Иначе не се чува почти.
И аз ползвам доста интензивно. Кеф ми е да пера с нея 😃

# 351
Моята нищо не хвърля и центрофугира много спокойно, мърка като котенце - няма сравнение със старата ми пералня. Но докато суши си е шумна, но не по-шумна от данните в каталога, де (мерила съм с телефона). Да седиш в едно помещение с пералнята докато суши не става, но ако е в мокро помещение проблем никакъв.
И аз пера все на автоматично и тя си решава кога и колко, само съм сложила 2 допълнителни изплаквания. Рядко съкращавам програмите обаче, като цяло време имам, а все си мисля, че по-дългото пране си е по-дълго (по-качествено).

# 352
  • София - Рим и обратно
Как се слагат 2 допълнителни плакнения? Аз съм сложила май едно само.

# 353
Ми по същия начин, но го правиш пак. Ако потретиш остава нула. И после пак така.

# 354
Как се слагат 2 допълнителни плакнения? Аз съм сложила май едно само.
На иконката за плакнене ти се появява едно плюсче за едно плакнене, като натиснеш втори път, ти се появява още едно плюсче и така допълнителните плакнения са две. Ако натиснеш трети път, се махат допълнителните и си остават само заложените в програмата.

# 355
  • Пловдив
Аз това не съм го пробвала още...
Прави се след като си е минал нормалния цикъл на програмата, нали? После задаваш колко да са доп.плакнения...

Какъв беше трикът от намачкване при сушене? Вадиш още топли и сгъваш или...?

# 356
Задаваш си колко броя допълнителни плакнения искаш преди стартиране на програмата и те си остават за постоянно (добавят се към основните). Ще ги има всеки път, когато переш. Ако не са ти нужни, си ги махаш. Аз, например, съм си задала едно, за да се плакнат по-добре дрехите.
При сушене, вадиш топли и сгъваш и слагаш на закачалки. Ако нямаш тази възможност, като задаваш програмата за сушене, натискаш бутона против намачкване. Така, след като приключи сушенето, барабанът ще върти на равни интервали от време и дрехите ще се намачкат по-малко. Аз това го правя и след пране само. Не винаги съм в къщи, че да извадя дрехите.

# 357
  • Soon London :)
Момичета, здрсврйте! Изчетох доста коментари. В крайна сметка мисля да се спрем на АЕГ серия 9000, с термо помпа. Намерих я в сайт е който цената е доста промоционална - https://www.texnomax.com/mobile/product/details?Id=594&search=Aeg%209.
Въпроса ми е, дали всичко е наред с този сайт и мога ли да разчитам, някой пазарувал ли е от там?

# 358
Не съм пазарувала от интернет такива неща. Видях, че имат магазин във Варна. Ако сте от там, вървете до магазина.
Иначе нашата е същата и я взехме преди година за подобна цена, може би малко по-висока, но пак под 2 хил. лв. на промоция.

# 359
Момичета, здрсврйте! Изчетох доста коментари. В крайна сметка мисля да се спрем на АЕГ серия 9000, с термо помпа. Намерих я в сайт е който цената е доста промоционална - https://www.texnomax.com/mobile/product/details?Id=594&search=Aeg%209.
Въпроса ми е, дали всичко е наред с този сайт и мога ли да разчитам, някой пазарувал ли е от там?
Има нещо "гнило" тук. Тази е модификация L9WE86605, а за българския пазар е L9WBC61B.
Обърни внимание за кой пазар е, с каква гаранция е, дали не е някакъв внос с транспортни дефекти.....
Ето я в Амазон за немския пазар: https://www.amazon.de/AEG-L9WE86605-W%C3%A4rmepumpentechnologie- … ung/dp/B077GG47BB
Мисля, че е най-добре да звъннеш в АЕГ-България и да питаш за гаранцията.

Допълвам: В описанието на уреда пише, че има 36 месеца гаранция, но виж какво пише на този сайт(имитиращ магазинаТехномикс)- гаранцията на всички уреди е 2 години. https://www.texnomax.com/garantziia.html

"Нашата дейност е внос и продажба на Бяла техника от Германия с леки транспортни дефекти.Транспортни дефекти могат да бъдат липсващо упътване, липсваща оригинална опаковка, леки драскотини по корпуса,липсващи аксесоари, но не и проблем със функционалността на уредите!Преди изпращане на продукта, задължително получавате пълни актуални снимки!

Някои от марките които предлагаме PRIVILEG, HANSEATIC, BAUKNECHT, PKM са прозведени в Германия и предназначени само за страни от Западна Европа. Цените на които се предлагат уредите са изключително атрактивни до 40% от реалната им стойност!

Пълна гаранция от 24 Месеца!

Подържаме пълно гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване на територията в цялата страна!

ГДС ГРУП ООД"

В Техномикс е най-евтина-2098лв в момента. Искам да кажа, че разликата в цената не си струва - на българския официален пазар е с 5 години гаранция.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 09:47 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт