Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?!

• 70 450
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
Да споделя мнение, взехме AEG с термопомпа 2в1,9та серия. Като цяло безшумна, работи добре. Не мога да разбера обаче как може да НЕ разтваря напълно капсули Персил при програма 40градуса за 2часа и повече, около 5кг пране. При изваждане на прането има остатъци и до колкото виждам почти не прави пяна, бях сложила 2 касули?!
Старата ми Ariston на програма за час и 15мин, същото количество пране си  разтваряше капсулите без проблем?!
Не търси проблем в пералнята, а в капсулите. Гадна работа са те и по_добре не ги слагай в тази пералня. Тя има система за следене на пяната. Една капула е за около 5 кг., а ти си сложила цели две.!? Чети дозировките на препаратите и ги спазвай. Горещо ти препоръчвам да сведеш до минимум течните препарати и да изпошзваш прахове. Отделно, дори и всеки път да пускаш програмата CLE след сушене, власинки винаги остават и в комбинация с многото течни правят невероятна гняс по външната страна на барабана. Пази я, ако искаш да ти служи вярно.
Можеш да зададеш и едно постоянно допълнително изплакване.
С една капсула резултатът е същия. Кутията капсули ми е от стара пералня, което значи, че не е от лоша партида.

# 511
Моята още отначалото съм си я настроила с едно допълнително изплакване. Не обичам да има остатуци от миризми на препатати. Пера предимно с прах и рядко с течен, омекотител не използва. Сушилнята си ги прави меки. Нека кажат и другите момичета с тази пералня дали са имали такъв проблем. С друго не мога да помогна.

# 512
Здравейте,
Мога ли да попитам има ли майки в групата с бебчета и кои програми използвате за пране и сушене на бебешки дрехи.
Благодаря!

# 513
Докато беше по-малък на програма за антиалергично,но откакто навърши 1г.и6м.на тази за цветно и сушене памук.

# 514
Винаги пускам на синтетика и тяхно и наше пране. Разликата е, че тяхното е със сушене, а нашето тепърва, тъй като започва сезона на горене на боклуци Simple Smile

# 515
Моята още отначалото съм си я настроила с едно допълнително изплакване. Не обичам да има остатуци от миризми на препатати. Пера предимно с прах и рядко с течен, омекотител не използва. Сушилнята си ги прави меки. Нека кажат и другите момичета с тази пералня дали са имали такъв проблем. С друго не мога да помогна.
Това допълнително изплакване как се прави, с дрехите вътре ли или на празен барабан? И колко често пускаш CLE?

# 516
За дрехите говоря. Сложила съм да се плакнат още веднъж+ заложеното в програмата. Виж си книжката ка се прави. Има и упътвания онлайн.
CLE пускам след като приключа със сушенето.

# 517
Аз даже две допълнителни плакнения съм сложила. Не държа дрехите да миришат на препарат за пране и колкото по-изплакнати, по-добре.
А CLE пускам когато се сетя, но общо взето преди пране на тъмни дрехи, за тях е критично. За другите не.

# 518
Чета си книжката всеки ден Simple Smile Просто има неща, които не съм сигурна дали ги разбирам правилно и си питам за всеки случай по-опитните.
А използвате ли някакъв препарат против котлен камък? Водата ни е много твърда, но досега никога не съм ползвала такъв тип продукти.

# 519
Аз съм София и тук водата не е варовита, така че не използвам. Хубавите прахове (не течни) имат и съставки против котлен камък.

# 520
Аз съм София и тук водата не е варовита, така че не използвам. Хубавите прахове (не течни) имат и съставки против котлен камък.
Като стана въпрос, от кои сухи прахове сте доволни?
Аз досега почти винаги съм ползвала течни, но доколкото разбирам не е много препоръчително и ще премина към сухи.

# 521
Има тема за перилни препарати с много хубава и информативна заглавна страница. Все пак ще отговоря в скрит текст:
Скрит текст:
В България използвам Персил, Корал и гръцки Скип от магазините за парелелен внос и Ариел -концентриран за цветно в голяма опаковка(60 пранета) произведен в Чехия, 

# 522
От десетилетия пера с течен Ариел и никакви проблеми не съм имала. Спрях препаратите на прах, защото често се забелязва непълно разтваряне и по тъмно дрехи остават петна. И от тогава никакви проблеми не съм имала с Ариела.

# 523
И аз от 10 години пера само с течни препарати и няма никакъв проблем.

# 524
Здравейте,
Сега обзавеждаме апартамент и банята е доста малка, затова се спрях на два модела:
Candy Grando Vita GVSW4465TWHC/2-S и Samsung WD80K52E0ZX/LE, Пералня със сушилня c Add Wash™ технолoгия, 8 kg
Имам нулев опит с двете марки, всяко мнение ще ми е от полза. Основното изискване е дълбочината да е до 45см.

Общи условия

Активация на акаунт