Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?!

• 68 217
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Tехнополис е бил магазинът. Може да питате на безплатен национален телефон: 0 800 14 100 - МАКМЕТАЛ. Там сме поръчвали да дойдат, излизаха като линк от сайта на Технополис до преди 5 месеца някъде. Казваш какво изхвърляш и питаш дали още дават ваучери за Технополис и за този уред в какъв размер ще е.

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 14:16 от drago_2008

# 91
Благодаря, но Технополис ме загубиха като клиент с тези 10% намаление. А и се оказа, че пералнята остава в семейството Simple Smile

# 92
  • София
Зора ме изненадаха с много добра цена на така коментираното тук АЕГ с термопомпа - 1899 лв.
https://zora.bg/product/l9wbc61b-1.

Така че я взимаме и ще пиша после и с моите впечатления. Силно се надявам да оправдае очакванията ми.

# 93
  • Пловдив
Сигурно е писано, ама...какви топки ползвате и при всяко.пране/материи ли ги слагате?

# 94
  • София
Зора ме изненадаха с много добра цена на така коментираното тук АЕГ с термопомпа - 1899 лв.
https://zora.bg/product/l9wbc61b-1.

Така че я взимаме и ще пиша после и с моите впечатления. Силно се надявам да оправдае очакванията ми.

Станахме две. Simple Smile Бг мама е най-силната реклама Simple Smile

# 95
Ние я взехме или по-точно платихме днес в Техномаркет за 1849 лв. От поне 14 модела перални със сушилни, бяха останали само 2. Не мога да повярвам колко хора пазаруват в черния уикенд..
Сега стискаме палци да дойде от склада в магазина и да не се окаже, че няма наличност Simple Smile

# 96
Здравейте,
От година гледам пералнята със суилня AEG L9WBC61B. Виждам, че доста хора са закупели този модел. Моля да споделите за някакви недостатъци, които са се появили по време на позването като         
/намачкани дрехи, миризми, свиване на дрехи, някакви дефекти, или ремонти./

# 97
Здравейте,
От година гледам пералнята със сушилня AEG L9WBC61B. Виждам, че доста хора са закупели този модел. Моля да споделите за някакви недостатъци, които са се появили по време на позването като         
/намачкани дрехи, миризми, свиване на дрехи, някакви дефекти, или ремонти./

За намачкани дрехи и свиване няма да пиша нищо, защото си зависи от материите. Някои материи се свиват и вината не е в сушилнята, особено ако е с термопомпа. Вината е или в самата материя, или в избора на програма, или и в двете. Ама ако напиша, че този модел не свива, утре някой ще скочи, че му се свило нещо. И с намачкването е така, онзи ден прах и суших три ризи на ММ (една и съща програма). Едната излезе готова за носене, другата искаше да се мине леко с ютия, на третата (една такава, лятна ленена) ръкавите бяха на хармоника. Е, кажете ми сега, сушилнята ли е виновна? Ама пък си има функция пара и третата риза след едно "попарване" се изглади безпроблемно.

# 98
Аз съм с  АЕГ комбинирана с термопомпа (първия модел, не текущия). Ползваме я от няколко години и бяхме доволни докато работеше добре.

След около третата година ежедневно ползване се появиха 2 проблема.

Маркучът който отвежда мъха към филтъра постоянно (на месец и половина) се запушва и дрехите излизат влажни - отпушване 40-50 лв. от сервиза на АЕГ. Не знам защо така става като първите години го нямаше този проблем.

Дисплея със сензорните бутони почва все по-често да не засича натиск. Понякога чакам 5 мин преди да успея да я включа. Майсторът на АЕГ каза да я ползвам така, защото е много скъпо да се ремонтира.

Ние сме 4 човека и 1 котка. Ползваме пералня + сушене всеки ден, когато не сме на почивка, а понякога и повече от веднъж на ден. Трябва ни нещо издръжливо.

Сега сме се спрели на други два комбинирани уреда, ако има мнения - споделяйте.
Hoover:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … thracite/p/681225
LG:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … 695BDH6N/p/680267

На LG ми харесва, че има интернет приложение, а на Hoover, че е евтин.

Това, което ме притеснява е  дали ще има много мъх по дрехите защото нямат отделен филтър. Не ми се занимава с чистене на филтър за мъх, но още повече не ми се занимава с чистене на изсушените дрехи от мъх. Дрехите са ни памучни и пускат много мъх.

# 99
Според мен най-доброто комби на пазара е АЕГ, 9 серия 1600 оборота. Ако нямаш ограничения в бюджета вземи си него. Има и един малко по-евтин Електролукс, копие на АЕГ-то, и една разновидност на същото АЕГ, ама леко орязано (1400 оборота например). Тях не ги знам, но би трябвало да са малко по-надолу.
Фирмата AEG не съществува от 1996г. Electrolux са купили правата върху бранда и продават своите продукти и под тази марка, но обикновено на по-висока цена. Така, че въпросният модел не е копие, а просто една и съща пералня, но с леко променен корпус.

# 100
Е и, какво ново каза? Всички знаят, че няма отделна фирма АЕГ, а всичко е Електролукс, но как според теб да опишем за кой модел говорим? А споменах копие, защото имат разлики, като копието е леко орязано и на вид, и на параметри. Може би и някои компоненти и материали са различни.

# 101
Според мен най-доброто комби на пазара е АЕГ, 9 серия 1600 оборота. Ако нямаш ограничения в бюджета вземи си него. Има и един малко по-евтин Електролукс, копие на АЕГ-то, и една разновидност на същото АЕГ, ама леко орязано (1400 оборота например). Тях не ги знам, но би трябвало да са малко по-надолу.
Фирмата AEG не съществува от 1996г. Electrolux са купили правата върху бранда и продават своите продукти и под тази марка, но обикновено на по-висока цена. Така, че въпросният модел не е копие, а просто една и съща пералня, но с леко променен корпус.
Добре, че се появи да ни го кажеш, понеже ние изобщо не подозирахме.
И не, не продават просто ей така на по-висока цена, а защото качеството на продуктите е по-добро. Ако си забелязал/а,  моделите на Електролукс са бая орязани версии на АЕГ и се появяват по-късно на пазара. И за протокола: тези неща са обсъждани отдавна в темата.

# 102
petiaivanov, да те питам, понеже съм със същия модел като твоя. Видях на чекмедженцето за мъхове отстрани /като го извадя/ има една пружина и едно като лостче. За какво са, ако знаеш?

# 103
хахаха, Натали, те са там, за да НЕ се пипатInnocent  Предполагам, че може и да  са за регулиране на въздушния поток, който минава през въздушния филтър (чекмедженцето), но то си има една кпапа или просто да го закрепят намястото му, което е по-вероятно. Нали като натиснеш бутончето и чекмеджето изскача.

# 104
Ахахааааа, разбрах!

Рекох да не е нещо, което има нужда от почистване, че те тези мъхове са навсякъде.

Whistling

Общи условия

Активация на акаунт