Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?!

• 70 325
  • 767
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, някой с мнение за https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … L7WBE69S/p/687483 или https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … F4J7FH1W/p/680284 ? Струва ли си да се доплатят почти 1000 лв повече за най-скъпото АЕГ с термопомпа?
Ето го най-скъпото, сега на сравнително добра цена:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-l9wbc61b
За мен си струва, защото я имам и съм много доволна.

Това е "по-малката ѝ сестра". Поорязана, но и двете са с филтър за мъхове.
https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-l9wbe49w

А ако ще избираш между двете, които си показала, аз горещо не ти препоръчвам LG-то.

# 316
Супер, не видях, че има и по-евтини цени от Технополис, гледах там понеже май имаме някаква отстъпка, но дори с нея пак в техномикс е по-евтино. Падат ли още на черните петъци, така или иначе сега времето се затопля и не е супер наложителна покупката?

Черна станция ти имаш 7-ма серия така ли? Филтри за мъх има ли и от колко време я ползваш ?

# 317
Супер, не видях, че има и по-евтини цени от Технополис, гледах там понеже май имаме някаква отстъпка, но дори с нея пак в техномикс е по-евтино. Падат ли още на черните петъци, така или иначе сега времето се затопля и не е супер наложителна покупката?

Черна станция ти имаш 7-ма серия така ли? Филтри за мъх има ли и от колко време я ползваш ?
Не съм Черна станция, но ти нещо не доглеждаш какво четеш и какво ти е казала тя.
Единствените кобминирани перални на българския пазар, които имат филтри за мъхове , са двата модела на АЕГ, за които ти дадох линкове. Няма други марки, няма други модели. Филтърът за мъгове е онова, на което пише AEG, има едно квадратно бутонче и се намира над чекмеджето за препарати.

Допълвам, понеже попита и за Черни петъци: тази пералня обикновено се продава около 2250 лв
От 2-3 години е на  пазара, може да няма три. Най-ниската цена, на която съм я виждала и и я купих беше 1998 лв. На миналия черен петък беше 2050 лв.

Не подценявай и 5-годишната гаранция в момента и обърни внимание, че пералнята е висока 87 см.!

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 14:12 от petiaivanov

# 318

Не, имам девета серия, над две години.

# 319
9та серия има този филтър, който е полезен, но все пак и 7ма серия не е лоша, стига да се полага правилна грижа с мъховете конкретно. Но си е и бая занимавка де.

# 320
Тази без филтър за мъх, както и да я чистиш след сушилня, всяка годита трябва да викаш майстор да я чисти. Предишната ни беше такава. Това, което сега вадя от чекмеджето, се набива по маркучите и ги запушва, няма начин....

# 321
Тази без филтър за мъх, както и да я чистиш след сушилня, всяка годита трябва да викаш майстор да я чисти. Предишната ни беше такава. Това, което сега вадя от чекмеджето, се набива по маркучите и ги запушва, няма начин....
Технически е така, но 6 години майстор всяка година да идва на профилактика пак излиза по евтино от филтъра за мъхове. Вече е друг въпроса, че трябва да чакаш да дойде майстора. Всичко е до гледна точка, обаче имам и познати 6 години със 7 серия и не са викали майстор. Отделно, че са готови да сменят пералнята вече ако се скапе. Стигаме пак до въпрос на личен избор. Ако цената е водеща - 7 серия, ако е качество - 9та

# 322
Всеки си решава, не се опитвам да убеждавам никого в нищо. Споделям мнението си като човек, който е имал и двата вида AEG.

ПП: Само от едно сушене - около 5 кг. дрехи сухо пране.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 21:46 от Soul Free

# 323
Благодаря ви, явно ще е девета серия, от днес е на промоция и тя в Технополис, но ще изчакаме няколко месеца, така или иначе времето сега се оправя и може да се простира вън.

# 324
AEG L9FEC49S - някой може ли да ми даде мнение от този модел, височината е 85 см, има ли термопомпа, филтър за мъх?

# 325
  • София
AEG L9FEC49S - някой може ли да ми даде мнение от този модел, височината е 85 см, има ли термопомпа, филтър за мъх?
До колкото чета в сайта на АЕГ - това е само перална машина, като екстра има пАра за освежаване на дрехи, но никде не прочетох да има и сушилня в уреда. Бъркаш ми се струва.

# 326

Не знам, ама тази, която със сигурност има, има едно квадратно копче на панела (то се натиска за да се извади филтърът за мъхчета) - ето снимката:

П.П. Ох, това било чиста пералня. Аз се обърках, че е по-евтината версия с 1400 оборота на комбито.

# 327
До колкото чета в сайта на АЕГ - това е само перална машина, като екстра има пАра за освежаване на дрехи, но никде не прочетох да има и сушилня в уреда. Бъркаш ми се струва.

Много си права, грешката е моя, но отчаяно търся AEG комбиниран уред, който да е с височина макс 85 см за да се събере под плота ми, като едновременно с това е с термопомпа и въпросния филтър. Има ли такова чудо? Simple Smile
Ако няма на AEG, бихте ли препоръчали друга марка, която да отговаря на горните критерии и бюджет 2000.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 18:40 от TheSearcher

# 328

Много си права, грешката е моя, но отчаяно търся AEG комбиниран уред, който да е с височина макс 85 см за да се събере под плота ми, като едновременно с това е с термопомпа и въпросния филтър. Има ли такова чудо? Simple Smile
Ако няма на AEG, бихте ли препоръчали друга марка, която да отговаря на горните критерии и бюджет 2000.
Electrolux, но незнам размерите, то си е АЕГ, но с друго управление. И е по евтино малко, имат различни мотори.

# 329

Electrolux, но незнам размерите, то си е АЕГ, но с друго управление. И е по евтино малко, имат различни мотори.
Вероятно имате предвид Electrolux EW9W249W, за съжаление височината отново е 87 см Sad

Общи условия

Активация на акаунт