Прахосмукачка робот - 18

• 51 749
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Аз имам Румба 896. Нямаме килими, само - деца Blush
Не ми се налага да пускам стандартна прахосмукачка.

# 466
Няма как да не се пуска друга прахосмукачка никога, освен ако роботът няма достъп до всеки един сантиметър от стените. Колкото и добре да ми чисти, зад спалнята и секцията, под дивана и шкафовете няма как да изчисти. Може би имаме и различни критерии за чисто, но макар и по-рядко, по недостъпните за робота места си иска да се мине с обикновен прахосмук. Въпросът е да се прави точно от време на време, а не паралелно с робота.

# 467
  • софия
Точно. Пускам другата прахосмукачка, за да събера праха от подовите первази и тесните места, където роботът не може да влезе. Не може без това. Но е факт, че откакто го имам се събира по-малко прах по мебелите. За пода не мога да кажа, защото минава всеки ден и не остава време да се събере.

# 468
  • София
Е, то на тези места аз минавам по стария бабешки метод, с парцал и кофа. То зад дивани с мокро не мина ли, прах се събира пак на 2рия ден. Первази, лайсните на ламината, ъгли , ниши между мебелите.
Мама - робот с парцала Grinning

# 469
И аз пускам стандартната прахосмукачка от време на време - за паяжините по тавана, праха върху гардеробите/секциите, филтрите на климатиците.
Няма как само с роботчето да се кара.

# 470
И аз пускам стандартната прахосмукачка от време на време - за паяжините по тавана, праха върху гардеробите/секциите, филтрите на климатиците.
Няма как само с роботчето да се кара.

# 471
За праха по гардеробите също пускам робота. Joy Обаче е влязла ситна прах при датчиците и наскоро се метна, докато работеше на дивана. Та трябва да намеря начин да ги почистя, да не вземе да се самоубие.

# 472
За праха по гардеробите също пускам робота. Joy Обаче е влязла ситна прах при датчиците и наскоро се метна, докато работеше на дивана. Та трябва да намеря начин да ги почистя, да не вземе да се самоубие.
Не ми влиза между гардеробите/секциите и тавана. Пък и съм в притеснение да не вземе да падне...

# 473
Под “не ми се налага да пускам стандартната прахосмукачка” имам предвид, че площите, които минава роботът са идеално изчистени, няма нужда да се подпомага работата му.
Филтрите на климатиците директно ги пера.
Гардеробите и кухнята ми са до тавана, за да не се налага да се катеря. Класическа секция нямам - имам шкаф за ТВ, който е закачен на стената и под него роботът стокойно си вършее. Леглото на детето специално го взех с високи крачета, за да може роботът да почиства и под него.
Е, признавам си - за да изчистя под спалнята пускам прахосмукачката. Само това е!

# 474
Какво ви е мнениео за роботите, които бяха пуснали в Lidl миналата седмица, някой има ли такъв може ли да сподели мнение или сравнение с останалите модели ?
Ето и кратко видео на модела - https://www.youtube.com/watch?v=W_5wv_GTnYc

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 09:25 от Xy6aBTaTKo

# 475
Вече писах, че за мен робот от Лидл и разни Зори и прочее на цена от 400 лв не си заслужава, по-добре с 200 лв повече от доказана марка и с поддръжка и консумативи осигурени. И аз го гледах, но се отказах поради горепосочените причини.

# 476
Аз пък бих взела робота на Лидл, с уговорката, че не съм го гледала подробно какъв е точно, но + са: 3 години гаранция, 3 месеца пробен период, добър сервиз в Бг, добра цена.
Милитана, точно пък ЛГ е със спорни части и сервиз. Не можеш да го регистрираш в БГ, защото вече не се предлагат и поддържат в ЛГ България. Трябва да си го пращаш на Амазон да ти го оправи или оттам да си поръчваш частите. Амазонци са добре, но пътят до там на такъв скъп и тежък продукт е солен. Точно до Испания съм пращала, 60 лева ми излезе.
Ако тепърва щях да купувам робот, бих пробвала Лидълския.

# 477
Аз пък съм много недоволна от сервиза на Лидл, да не се впускам сега в подробности, че и резервни части няма и така хвърлих няколко уреда, уж с 3 години гаранция. А и да сравняваме марките Силвъркрест и LG и то по отношение точно на роботите е смешно просто. Надявам се да нямам проблеми с поддръжката, даже им писах тези дни и ми отговориха, че няма проблем с национален сервиз, то дано не ми се налага де. Имала съм уреди LG и не съм допирала до сервиз никога. Дано и сега е така.

# 478
Здравейте, мнения за Румба Е5 за  60 кв апартамент, дете на 7 години, 1 мокетен килим, ламинат, паркет и гранитогрес.

# 479
  • MJF
Скрит текст:
Здравейте,
От магазин продаващи прахосмукачки роботи ми казаха, че Румба 980 е спряна от производство, тъй като исках да си я взема за тест. Исках да видя как ще се справи и дали ще се налага допълнително чиснене след нея.
Аз се колебаех каква да си купя Румба 980 или Xiaomi Roborock 2 S50. Моята приятелка има Xiaomi-то и е доволна, но и се налага да пуска и друга прахосмукачка от време на време, а у тях няма килими и домашни любимци, само деца Simple Smile
В къщи имаме килими и заради това обмислях Румба 980, но сега като не мога да я намеря на добра цена не ми се дават 1500 лв за следващия модел i7.
Според вас заслужава ли си да се вземе Румба 966 предвид килимите (имаме и такива с ресни) или да заложа на Xiaomi-то? Дали ще ми и необходимо да пускам и друга прахосмукачка в допълнение на робота?

Здравейте, lady_special,

Аз съм с Румба 981 и това е най-смислената покупка през живота ми. Няма разлика между 980 и 981. Цената й в немския Амазон е повече от чудесна. Поръчвах моята с директна доставка, за да ми е спокойно.
За майка ми взехме Ксиоми S55 и тя също е много доволна.
Всеки преценява сам на коя марка би заложил.

Общи условия

Активация на акаунт