Лидл 133 - Ноемврийска предпразнично изкусителна

• 111 312
  • 1 998
  •   1
Отговори
# 1 740
  • софия
Някой знае ли как се получават наградите с ваучерите?В понеделник видях че съм в списъка и веднага попълних формата в сайта им,но оттогава нищо.....
...да попълните данните си за издаване на служ. Бележка за пред НАП.
От тази година печалби от игри на стойност под 100 лв. не се обявяват в НАП.

# 1 741
Някой знае ли как се получават наградите с ваучерите?В понеделник видях че съм в списъка и веднага попълних формата в сайта им,но оттогава нищо.....
Мисля, че наградата е 150лв.

# 1 742
  • софия
Мисля, че наградата е 150лв.
Аааа, ясно. Има възможност осигуряващият печалбата да плати данъка, но това се обявява в условията на играта. Признавам, че не съм чела тези на Лидл.
Скрит текст:
https://bg-mam.ma/p/1105342/38474327
Подава се годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ. Декларират се награди на стойност по-висока от 100лв. Стойността на наградата се удостоверява само и единствено от платеца (организатора) и само и единствено със „служебна бележка”. Декларации, приемно-предавателен протокол или каквото и да е друго, с което е получена наградата НЕ Е документ за деклариране. Платеца е абсолютно задължен да издаде служебна бележка по образец, както е задължен и да я издаде в срок, най-късно декември за календарната година.
По изключение, бележката може да е издадена в първите дни на януари, ако наградата е спечелена в края на декември. Срока за подаване на декларацията с отстъпка в плащането на данъка е 31 януари (възможни са изменения в бъдеще) и имате пълно право да изисквате от платеца издаването на бележката така, че да се възползвате от тази отстъпка и той е длъжен да я издаде.

За наградите се попълва приложение 6 към данъчната декларация. Възможно е да имате бележки с авансово внесен данък, в приложението има отделен ред за тези суми. Те се приспадат от данъците, които трябва да се внесат за други награди.
За парични награди от игри, платеца е длъжен да удържи и внесе данъка авансово, получателя само го декларира.

За работещите на трудов договор се подава и приложение 1, с издадена от работодателя служебна бележка за дохода от предходната година.

И в двете приложения редовете са като на бележките, така, че просто се пренасят, а в приложение 6, ако са повече награди се сумират стойностите от всеки ред

В случай, че имате други доходи, например от хонорари, наеми, граждански договори, или данъчни облекчения си попълвате и съответните приложения.

От всички приложения информацията се пренася и обобщава в самата декларация.

Хубаво всеки да има копие на декларацията, приложенията и бележките, които е подал. Не е задължително, но е хубаво,  защото докато се установи практика по промяната са възможни доста грешки.

Начините за подаване на декларацията са: на място, с пик код или по пощата. Последния начин е удобен за хора, които нямат пик и трябва да ходят до друго населено място до офис на НАП. Декларацията е хубаво да се пусне не само препоръчана, а с обратна разписка. Като обратната разписка се върне това означава, че декларацията е приета в НАП. За подадена се смята според датата на пощенското клеймо, дори да пристигне в НАП по-късно.  Ако се използва този начин е добре да се пусне по-рано, защото на данъка ще си има лихва, ако се забави пристигането на декларацията. Дори да я водят подадена в срок, ако се забави то няма как да си платите данъка преди тя да е пристигнала в НАП и да е приета, а система изчислява лихвата всекидневно.

# 1 743
  • София
Да, пише го на първата страница- 1000 ваучера х 150лв.
Жената която попита искаше пояснение, след колко време отговарят .

# 1 744
  • Стара Загора
Има ли разлика в уредите мултикукър и фритюрник с горещ въдух? Пускали ли са в Lidl мултикукър?
Има разлика , мултикукъра е за яхнии, супи и др. Фритюрника с горещ въздух за кюфтета, картофи, хапки и др.  пържи с по -малко мазнина.
Имаха някакъв мултикукър много в 1 преди време, нямам отзиви

# 1 745
  • в ябълковата градина
Вчера взех шунката на Clean Label. Допадаше ми. А тази маше отвратителни твърди неща в нея. Направо отврат. Няма да взимам повече.

# 1 746
  • софия
Да, пише го на първата страница- 1000 ваучера х 150лв.
Жената която попита искаше пояснение, след колко време отговарят .
Зная какво е попитала жената, Миленски.

# 1 747
Вчера взех шунката на Clean Label. Допадаше ми. А тази маше отвратителни твърди неща в нея. Направо отврат. Няма да взимам повече.
😵 Какви твърди, хрущяли ли? Нека развалят и нея сега, да, след като спряха пуешките наденички.

# 1 748
Жената да прочете общите условия на играта...и ще намери отговор на въпроса си! Всичко е написано. Ако не разбере- да се свърже с великите организатори. Тук от "нашите" нямаме за сега печеливши...
________

Това е моделин... на плей до. Не пластелин.

# 1 749
От днес ли беше суровия английски бекон? Вземала съм и ми харесва, може да се изпече както на тиган, така и в тавичка в/у хартия във фурната.
За Play doh - не е ли като това
https://comsed.net/плей-до-пластелин-в-цветовете-на-дъгата .
П.п. Погледнах брошурата и на по-голям екран, ами пише си пластилин, пък каквото и да е, не ми се спори.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 10:49 от fenyx

# 1 750
  • Варна
Хвърлих око на мъжките домашни комплекти от понеделник. За 20 лв дали ще ги мяза на нещо? Grinning

# 1 751
Имам дамски от миналата година и от тази година от Кауфланд - всеки по 20 лв., отлични. Този от К е по-високо качество полар. Така че за тези пари могат да предложат нещо добро, а дали ще е - ще видим другата седмица.

# 1 752
Ами недей да спориш...това изсъхва като стои извън кутията. Пластелинът- не.

Не знам за мъжките неща, но има едни долнища пускани скоро - много ми харесаха- плътни, стегнато хубаво трико...мъжки.

# 1 753
Хубаво , Тета, що толкова много държиш на точност на изказа, обърни се тогава към вносителите и разпространителите на този продукт в различните магазини. Да си го етикетират правилно. Щото така ги изписват на етикетите. Мога и снимка от Хиполенд на продукт с етикет , който е вкъщи да сложа, ама не е по темата.
Изинявам се на всички за оф-а.
Имайте усмихнат ден, четящи и пишещи тук, бъдете малко по-позитивни 🙂!

# 1 754
Ами едното съхне..другото и година да се въргаля без кутия, си е годно за оформяне.

Общи условия

Активация на акаунт