Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 64

• 49 474
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
  • тук и там
Да. Вече е най-любимата ни вещ във къщи..Даже не е "вещ" всъщност.Намери си дом при нас картината! Heart

# 361
  • Варна
zvаnchе респект!

И не е вярно, че навсякъде е само по картинки, имам три приятерки, педантични и много организирани, всичко по конец и по шкафове. Направо ме е срам да ги каня в къщи, дори и да съм подредила идеално, не се знае домочадието какви ги е натворило докато се обърна Simple Smile Явно е наистина до самодисциплина. За японците е ясно, те са много подредени, дисциплинирани, правят чудеса с малкото място с което разполагат. Май там е най-бруталния минимализъм.

Скандинавският не е точно минималистичен стил, може и да е организиран хаоса, но са характерни метнати небрежно одеяла и възглавнички, може би там водещите са спокойните цветове предимно студени съчетани с дърво, въпреки северния климат залагат заради светлината на бяло и светло сиво, както знаем топлите цветове, смаляват пространството.

И нали ви казвам, че у нас е непостижимо затова направо се захласвам по такива спокойни и ненатрупани интериори.
Нирвана, омммм...

# 362
Този супер минималистичен стил не ми харесва. Ето така изглежда бъдещият ни дом в мечтите ми. Скоро ще строим къща и вече си мечтая как ще я обзаведа .

# 363
Аз не разбирам от минимализъм, но се водя от чистата практичност и това автоматически води до някаква минималистична визия - нямам полици, всички книги са зад вратички, вазичките и другите прахосъбирачки са сведени до минимум просто защото поддръжката на интериор с много джунджурии е трудоемко и досадно. И честно казано се изумявам от интериорите в списанията, където уютът в спалнята се постига с хиляда възглавнички, покривчици и прочее. То за снимка хубаво, ама вечер какво преместване и премятане пада Joy

# 364
На мен много ми липсват многото възглавнички, обожавам ги. Не съм ги местила, гушках ги. Една гушната, друга до корема, трета между колената. Особено за бременни е чудесно. Сега обаче бебето спи при нас и него го гушкаме. Няма място за възглавници. На дивана също са много удобни.

# 365
  • SF
Аз също съм се замисляла за тези възглавнички. Къде нощуват декоративните възглавнички?
Самата аз съм посягала в магазин към възглавнички и ковертюри, които биха "отворили" спалнята ми по много шик начин, но съм ги връщала обратно на рафта именно водена от мисълта къде ще я сложа довечера и утре сутринта дали ще стана 5 минути по-рано, за да декорирам леглото.
Иначе такива картинки като горната са много повдеждащи и задължително подават една добра идея на купувача.

Как се справяте с подаръчета, коледни джунджурийки, които ви подаряват и сувенирчета от екскурзии, които цъфват в домовете ви? Имам поне 4 украшения с Айфеловата кула. 2 от тях не знам къде са дори, но 2 се търкалят пред погледа ми.

# 366
  • Canada
Възглавничките нощуват на пода. Точно три минути ми отнема да си оправя леглото и да ги натрупам обратно. Simple Smile
Минимализъм не означава точно стерилност и липса на цвят, аз затова писах по-горе, че има много залитания в крайности.

# 367
  • SF
На мене ми харесва точно този стерилният безцветен минимализъм комбинация от сиво и бяло с преобладаващо бяло.

# 368
Прясно подарени сувенири слагам на видно място във витрината. След няколко месеца-година, отиват в една кутия, от която периодично прочиствам! Някои нося на благотворителните базари на ученичката или дарявам, ако са практични неща, но са ми в повече!
Аз тъкмо 'претапицирах' дивана - сложих му два ластични чаршафа в тъмно синьо и стана много хубав и взех, че му метнах и една покривка за да не се цапа Grinning Еми с деца трудно се поддържа стил.
А да не говорим, че сега освен всякакви играчки, периодично приютява дрехи...

# 369
Колко сладък и слънчев "диван" имаш!

# 370
  • тук и там
Това за чаршафите  е  идея.Продават ли подобни  кувертюри за дивани по принцип?Нещо универсално,но да прилепва плътно(като чаршафа със ластик)?
Метнала съм и аз  ей такива неща ,но не за завиване -ами  така че да покриват дивана..
https://www.ikea.com/be/fr/p/gurli-plaid-gris-noir-20204906/
Още първата седмица след покупката на дивана се появи едно бяло петно,което се наложи да третирам със Вениш и да пера.След прането си личи вече съвсем леко,не се изпра идеално-и  е факт,че дивана не можа да изкара и седмица без поражения,за това се наложи да го покрия..
Сега имам нов диван, покрит със такива  покривала и по нищо не си личи че е нов,защото не се вижда -да не говорим че не ми харесва как изглежда като е покрит.  Във немското Айко гледах някакви дивани от материя лесна за почисване миналата седмица. Непропусклива или нещо подобно.В рекламата поне показваха как се изливат течности и се попиват само със салфетка.Течноста оставаше на капки отгоре,без да попива в материята.Продаваха и спрейове за петна-специално за тази материя.Сега ме е яд за дивана който купихме..Трябваше да проуча по-подробно въпроса и да вземем от такава-лесна за почистане материя.Ние взехме от текстил, да може да се сваля и пере..То хубаво-ама ако го оставя без покривало,ще трябва да свалям и  пера  абсолютно всяка седмица .Сега поне само покривалата пера..

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 07:38 от Kaisia

# 371
Има готови калъфи за дивани. Попаднах на тях в Алиекспрес, а после видях, че и български фирми шият. Сега кой какво харесва, дали ще попадне на подходящ размер и материя е друг въпрос. Аз по такъв начин си "претапицирах" грозносиния, на всичкото отгоре кожен, но пък супер стабилен, офис стол.
Относно препаратите - мъжът ми ми беше купил спрей за почистване на автомобилни тапицерии. Води се мисля пяна за сухо почистване. На момента чисти. Маха и наслоен прах. Не можа обаче да се справи със стари лекета. Но специално за автомобили има интересни препарати с приложение за вкъщи.

# 372
  • тук и там
Момичета,вече ми знаете кухнята.

Дойде време да купуваме столове за бар-плота в кухнята. И се колебая между няколко стола.Пробвала съм само един вид на живо в магазина и към тях съм се насочила,защото бяха удобни.Другите ми пасват повече като че ли обаче ,но пък само на сайта съм ги виждала.Измерили сме височината-идеята е да се прибират,и само  съвсем малка част от облегалката да се вижда.Няма да се храним там ,по-скоро за сандвич и кафе   сутрин,във компанията на  таблета  или вестник -ще се ползват.Sunglasses

Вие кои мислите че биха били най-подходящи-като дизайн и удобство?

Стол 1

Скрит текст:

Стол 2 има и в бяло и в сиво..
Скрит текст:

Стол 3-не мога да прикача снимка,за това пускам линк

Скрит текст:
https://jysk.be/fr/cuisine/chaise-tabouret-bar/tabouret-de-bar-isenvad-gris-noir  
намерих нещо в нета, но по-добра представа дава линка

Тези съм пробвала-и са леки и удобни,за това към тях клоня,но съм разколебана много..

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 16:02 от Kaisia

# 373
Кайсия, аз съм за второто предложение по една много прагматична причина - облегалката е от пластмаса. Точно там, където се хваща стола да се дръпне за качване, е лесно за забърсване. В кухнята ще стоят все пак, не че ще се пипа с мазни ръце, но с влажни - редовно Wink

ПП:
Скрит текст:
Вчера със сина ми гледах мач и излизат Реал в едни екипчета... нещо между тюркоаз и мента Smiling Imp А сети се, за коя стена стена в чие жилище се сетих !?! Joy
какво намислихте последно за декорация на стената?

# 374
Аз съм за 3
Имам подобни като седалка ( долу се различават) и са доста удобни, ползвам ги точно за по-нисък плот, кухненски.
Тези https://homeselection.bg/produkt/bar-stol-wilma-siv-nisak-variant/
На пластмасовите някак не им вярвам:-)

Общи условия

Активация на акаунт