Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 22

• 24 474
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Не знам дали ще помогна на някой,  но ще споделя моя опит:
- цигарите отказах от раз: изпуших последния Средец в Женева и в Париж вече бях непушач, но ...това беше преди мноооого години и както казва моя приятелка аптекарка "тогава цигарите са били чист тютюн за разлика от сега". Според нея сега има "вещества, които затрудняват отказването ".
Нещо подобно е и за храните.
Според мен дори (вече) не е най-важното колко са въглехидратите в дадена храна , а дали (и колко) е била преработена.
Така ,че всеки си преценява за себе си. За мен лично най-важното е храната (и напитките) да са естествени и евентуално с минимална обработка.

# 76
Плюс че много изследвания показват, че спорта влияе много по-положително отколкото режим на хранене и лекарства.
Това изобщо не е вярно, за съжаление.
Първо и основно е храненето 70-80%. Спортът помага за общият мускулен тонус, здравината на костите, настроението и т.н., а лекарствата са патерица за случаи, в които не можеш да "отлепиш".

# 77
Елора, пробвала ли си да замениш салатите със зеленчуци на пара да речем. На мен големите количества сурови зеленчуци не ми се отразяват добре и се подувам много .Бульоните на супите също са опция....бе изобщо топла храна.

# 78
Елора,
освен ако не те гони фикс идеята за здравословен живот, не виждам смисъл  да се насилваш да спираш цигарите. Само нерви си създаваш излишно.

Не беше ли противопоказно да фастваш с хашимотото?

Долче,
Не мога да се бода сама. Затова и разчитам на лабораториите. Или просто изключвам определена храна за дълго време, примерно два месеца. После вкарвам за 2-3 дни, ако не ми стане лошо, приемам, че нямам проблем с тази храна. Така направих с млечните - не е от тях.

Да се допълня: към положителните страни - имах преди супер бавен метаболизъм, като Елора с проблемите "на изхода" Simple Smile Изкарвах остатъци от храна, която съм яла преди три дни. В последно време метаболизмът ми е почти нормален, тоест цикълът завършва за около 12 часа.

Ами не ме гони фикс идея, макар че се стремя към здр. живот.
Просто не мога да се контролирам с цигарите. Опитах с 5 на ден, не минава номера.На втората седмица станах и отпаднала. Върна се жестоката кашлица, запушения нос и хремата. И като цяло затруднено дишане. Като ги  спрях първия път кожата на лицето ми се изчисти над 50%. Тоест се оказа, че огромна част от зачервяванията са от цигарите.
Освен това майка ми се дразнеше, че пуша и тя започна да попушва. Втората седмица започна да взима от моите и ги увеличи. Яд ме, че е аз я убедих да ги спираме, а я хлъзнах да почне.
За фастването  е така уж, ама пък ми се ще да размърдам малко нещата. И за миомата уж било хубаво. Абе накрая сигурно ще направя два фаста и ще ми писне  Joy
Защото не обичам много да гладувам.
Писа, че ядеш редовно моркови в ястията си. Някой тук написа, че варените моркови са се водят вече много по-бърз В, отколкото да изхрупаш суров морков.
Ама пък не ми се вярва 3 малки парченца да ти вдигат кз.
Иска ми се да пуша без да кашлям, да дишам свободн,да не ми тече носа по цял ден, да имам хубава кожа.
Както и ми се иска да ям сладко всеки ден и да съм слаба, ама не става  Laughing

inqpro
Ами може и да опитам. Ама то си е работа да приготвиш зеленчуци на пара.
Виж може като правя зеленчукови супички да ям с тях протеина и без салата примерно.
Обаче така съм свикнала със суровата салата.

Таня, абсолютни има в тях други вещества.
Защото съм пушила чист тютюн. Обаче все нещо ме влече към купешките. Защо ли?
Познат работещ в производството на цигари преди години ми каза, че се слагат пристрастяващи вещества, които също са вредни.

Последна редакция: ср, 06 ное 2019, 16:40 от Елора

# 79
Здравейте пак. Днес си занесох добрите резултати при ендокриноложката. Тя като видя гликирания х. че е 4.60 и каза, че няма от какво да се притеснявам. Каза обаче да пия сиофора за 6 месеца по половинка сутрин и половинка вечер. 850 гр. И че няма да стигаме до 2. Не ми се ще да го пия, защото се подобрявам и без него. Друго е проблема. Тъкмо да си тръгна Весела и щастлива и тя ме накара да и дъхна и се зачуди защо и мирише на ацетон. Измери ми кз с апаратче-6.8. Около час и половина преди това бях изяла две кебапчета и пих кафе без захар. А сутринта бях пила 50 гр.от една смес лимони и чесън. Четох я в лична драма рецептата срещу простуди. Жената се чудеше как да разбере от това ли е ацетоновия дъх или от друго. Каза, че трябва да изям поне два банана днес, да махна чесъна с лимоните и в петък да ида пак. А аз ям само пилешко без кожа, краставици без сол, яица, печени чушки, някоя и друга маслина, парче сирене колкото ученическа гума. И понякога чисто кафе и вода, само вода пия. И това е от 26 дни плюс много ходене пеша. И сега не ми се ще да думна два банана.... Четох, че при кетоза се получава ацетоновия дъх. Моля ви ориентирайте ме, че вече се ошашавих максимално.

# 80
Нищо ти няма, особено ако се чувстваш добре. Не яж банани!!! Тъп съвет ти е дала, че и два... Ацетоновият дъх е нормален в началото, не е признак на проблем. Също си преразгледай позицията за солта, ако не ядеш соленичко.
Въобще не се шашкай, следи как се чувстваш.
И този сиофор за какво ти е не разбрах, при условие, че от храненето имаш такива добри резултати...

# 81
  • София
Здравейте, напоследък се замислих нещо. Нормално ли е през деня примерно 4 часа след хранене кръвната захар да е с единица и нагоре по - ниска от тази сутрин на гладно. Не мога да си обясня защо сутрин съм с 5,5, а през деня често ми е 4,2 или 4,5. Нали сутрин не съм яла и реално би трябвало да е най-ниска през целия ден, а то обратното.

# 82
Вероятно произвеждаш повече инсулин, който я сваля под стойността на гладно.
През нощта, ако падне, черният ти дроб произвежда малко количество, за да я държиш в нормална стойност.

# 83
  • София
В новата тема сте вече.

При мен много бавно стават нещата. Правя упражнения, пия си Глюкофажа, храната уж е добре, с някакви малки гафове, обаче килата не мърдат и грам. Много демотивиращо.
Ей така да си се оплача..... Не че ще се откажа.

# 84
Няма да се отказваме.
Предполагам фактор при мен са годините наднормено тегло. Организма ми сякаш няма спомени с нормално и тия не си ги дава  Joy
Днес вечерях салатка от маруля с лук,репичка и краставица и омлет от три яйца само с черен пипер и сол. Като палачинка го направих.
Брех, и така било вкусно. Направо страхотно.
Та засега поне 3 седмици ще гледам да не меша протеини и ще видя. Утре ще се измеря с шивашкия метър, че кантара е заядлив.

# 85
  • Варна
Благодаря, за новата тема Flowers Hibiscus. Чинно си изчетох и 10-те страници от старата Simple Smile Нямах време по-рано да чета и се включвам малко неадекватно , но благодаря на мацките , които са ми отговорили за магнезия и за Остеомува.

Рися, и на мен не ми върви много отслабването , но има някакво раздвижване , ако успея да вечерям най-късно в 17 ч. Може да опиташ да вечеряш по-рано и да видиш ще има ли ефект.

За менопаузата - моите лекарки , включително личната , оправдават всичките ми болежки и симптоми с нея , та нищо чудно и ИР да има връзка Wink , а според Джи Пи - то ми това е задължително / не ми взимайте мнението на сериозно , опит за шега е / .

post mortem, направи си пак изследване на КЗ в лаборатория, но  сутрин на гладно , не по късно от 8 ч. и виж дали и тогава резултата ти е висок.

# 86
  • пак там
Сребърна паричка,

Ще се пробвам, що да не. Абе поуспокоих се малко, вече не ми е толкова тегаво. Сега като се обърнах и прочетох положителните ефекти - направо съм слънце Simple Smile Утре ще видим и изследванията какво ще покажат.

Че има нещо общо евентуалната менопауза - има. Ама аз връщам назад с години и мога да ти кажа, че еееее*ати и менопаузата ме е обхванала на шест години. Щото при мен проблемът (съдейки по симптомите) е възникнал тогава - преди цели 38 години. И са ме гледали десетки различни лекари (ако не друго - два пъти годишно ходех на задължителен преглед заради крака). Никой нищо не рекна пък... (фръцкащо се емотиконче).

Абе не ми обръщайте внимание, много съм им набрала на лекарите... И крака, и хиперинсулинемията, и витилигото - всичко те ако не са го предизвикали, са го влошили зверски... Много имат да ми се издължават. Много.

# 87
Сребърна паричка,

Ще се пробвам, що да не. Абе поуспокоих се малко, вече не ми е толкова тегаво. Сега като се обърнах и прочетох положителните ефекти - направо съм слънце Simple Smile Утре ще видим и изследванията какво ще покажат.

Че има нещо общо евентуалната менопауза - има. Ама аз връщам назад с години и мога да ти кажа, че еееее*ати и менопаузата ме е обхванала на шест години. Щото при мен проблемът (съдейки по симптомите) е възникнал тогава - преди цели 38 години. И са ме гледали десетки различни лекари (ако не друго - два пъти годишно ходех на задължителен преглед заради крака). Никой нищо не рекна пък... (фръцкащо се емотиконче).

Абе не ми обръщайте внимание, много съм им набрала на лекарите... И крака, и хиперинсулинемията, и витилигото - всичко те ако не са го предизвикали, са го влошили зверски... Много имат да ми се издължават. Много.

И аз така. Мойта лична при 5. 87 кз и увеличен креатинин захвърли изследването на масата с думите "Отлични са ти изследванията". А, и левкоцитите бяха завишени, и нещо което го намерих по интернет, че е прокалцитонин, ако не се лъжа. Защо не може просто да идеш на лекар и спокойно да се довериш. Вместо това трябва да четеш яко, като че ти ще взимаш лекарска заплата. Абе мани....

# 88
  • пак там
Малко офф, ама... Когато се роди синът ми, неонатоложката му беше великолепна - страхотен лекар и диагностик. И когато се оказа, че има частен педиатричен кабинет, с радост записах детето там. Та тя ми беше казала да не ровя из интернет за диагнози, нали има лекари. Тогава си замълчах, ама колко много неща можех да й кажа... Нейсе.

Да гледаме напред! Simple Smile

# 89
Рися, в книгата "Пълно изцеление. Живот без зърнени храни" се твърди, че и витилигото има общо със зърнените храни...пропускливи черва, доста автоимунни заболявания, Крон, Д1 и др...... ConfoundedRolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт