Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 22

• 24 496
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
На мен сладкото не ми липсва толкова, колкото боб, грах и царевица...

# 586
На теб и бирата не ти липсва, ама защото я пиеш редовно маймунке   Joy Hug

Florale, да, оказва влияние.
Дори и на приложението, което изтеглих за отказване си пише кога се възстановява инс. чувствителност.
И в Зоната е обяснено, че цигарите оказват влияние.
Имаше ли проблем със запека?
Че аз се измъчих и заради това пропуших.
Чакам да си видя тсх-то и пак да пробвам.

# 587
На мен сладкото не ми липсва толкова, колкото боб, грах и царевица...
Ефектът на царевицата върху кръвната ми захар ме отказа за неопределен период от нея (КЗ над 12 около 80 минути след половин кочанче, неголямо...) Stuck Out Tongue Winking Eye Колкото и да я обичам- друго си е да видиш с очи ефекта...Боб и леща хапнах по 1-2 пъти може би през изминалата година (изключвам Коледата- тогава не бях на режим), ами, не ми доставят вече чак такова удоволствие колкото преди. Грах не ми липсва, защото понякога си позволявам, той не ми действа като царевицата и другите бобови. И зелен фасул хапвам.

# 588
Ей така да ненавиждам боб. Много съм щастлива, че не е от храните, които трябва да ям  Laughing
От царевицата мен ме болеше стомаха и спрях да я ям доста преди и да чуя за режим. Към грахът съм безразлична.

Нищо не ми липсва вече, дори любимите ми кроасани с масло.

# 589
На теб и бирата не ти липсва, ама защото я пиеш редовно маймунке   Joy Hug

Дори и на приложението, което изтеглих за отказване си пише кога се възстановява инс. чувствителност.

Аааааа, то вече студено за бира. Една седмица не съм пила и свалих 3 кг, обаче хапвам сирене и от соленото задържам...

# 590
Видя ли какво ти причинява бирата?
Да не  съм чула от твоята уста, че режима не действа. Виждаш, че става.

# 591
  • пак там
Скрит текст:
Може и да е яла картофи, боб и други ВХ, ама е ходила боса през лятото, излагала се е достатъчно но не прекалено на слънце, дишала е доста-по чист въздух, не е яла 5 пъти дневно, на младини надали е яла много захар, щото не е имало в огромни количества по онова време, не е ползвала и растителни мазнини през по-голямата част от живота си, бас хващам. Готвела е с мас по всяка вероятност и т.н и т.н.

Едната ми баба почина на 92г и тя много боб е яла и ядеше и нямаше диабет и живееше на село, обаче беше сгъната буквално на две от остеопороза.

Да де и аз това казвам, други фактори са изиграли роля да живее толкова дълго и толкова здрава и картофите не са ѝ попречили. Не е близвала пакетирани храни, газирани напитки, лекарства. Яла е само домашно произведена храна поне през първите 70 години от живота си Grinning
т.е на един здрав, активен човек, хранещ се нормално, картофи, ориз и плодове не могат да му докарат ИР. В днешно време именно другите фактори надделяват - рафинирани храни, преяждане, застоял живот, стрес, лекарства, мръсен въздух, недоспиване, придружаващи заболявания.

Че то никой от тук пишещите не твърди, че въглехидратите само причиняват ИР. Всички ти обясняват само, че единственото досега действено за подобряване на положението поне донякъде е ограничаването им.

Ако намериш друг начин - казвай веднага, на мен как ми липсват картофите ако знаеш...

# 592
На теб и бирата не ти липсва, ама защото я пиеш редовно маймунке    Hug

Скрит текст:

Аааааа, то вече студено за бира. Една седмица не съм пила и свалих 3 кг, обаче хапвам сирене и от соленото задържам...
За бирата - добро или нищо Joy Как не взе и на мен да спре да ми се пие тая пущина като е студено значи... и -20 да е навън, пак пускам лига ако има бира пред очите ми Grinning Налагам си контрол де, позволявам си я 1-2 пъти месечно ама това ми е. А преди си я пиех по-честичко, макар и не ежедневно. Вкъщи бира не купувам, та само при редките излизания с приятели. Аз ако имам купена, сигурно сън няма да спя ако знам че стои неизпита... Grinning
У дома съм примерна - на няколко дена веднъж ще се сетя да си сипя половин чаша вино с вечерята и до там.

# 593
Скрит текст:
Може и да е яла картофи, боб и други ВХ, ама е ходила боса през лятото, излагала се е достатъчно но не прекалено на слънце, дишала е доста-по чист въздух, не е яла 5 пъти дневно, на младини надали е яла много захар, щото не е имало в огромни количества по онова време, не е ползвала и растителни мазнини през по-голямата част от живота си, бас хващам. Готвела е с мас по всяка вероятност и т.н и т.н.

Едната ми баба почина на 92г и тя много боб е яла и ядеше и нямаше диабет и живееше на село, обаче беше сгъната буквално на две от остеопороза.

Да де и аз това казвам, други фактори са изиграли роля да живее толкова дълго и толкова здрава и картофите не са ѝ попречили. Не е близвала пакетирани храни, газирани напитки, лекарства. Яла е само домашно произведена храна поне през първите 70 години от живота си Grinning
т.е на един здрав, активен човек, хранещ се нормално, картофи, ориз и плодове не могат да му докарат ИР. В днешно време именно другите фактори надделяват - рафинирани храни, преяждане, застоял живот, стрес, лекарства, мръсен въздух, недоспиване, придружаващи заболявания.

Че то никой от тук пишещите не твърди, че въглехидратите само причиняват ИР. Всички ти обясняват само, че единственото досега действено за подобряване на положението поне донякъде е ограничаването им.

Ако намериш друг начин - казвай веднага, на мен как ми липсват картофите ако знаеш...

Ти, доколкото помня, писа, че не си доволна от резултатите си. По-добро основание от това, да си смениш режима, не се сещам.

# 594
Скрит текст:
Скрит текст:

Ти, доколкото помня, писа, че не си доволна от резултатите си. По-добро основание от това, да си смениш режима, не се сещам.

Ако си спомниш обаче тя е на стриктен НВ режим.
И на какъв режим я съветваш да мине? Въглехидратен ли? Crazy

# 595
Ей така да ненавиждам боб. Много съм щастлива, че не е от храните, които трябва да ям  Laughing
От царевицата мен ме болеше стомаха и спрях да я ям доста преди и да чуя за режим. Към грахът съм безразлична.

Нищо не ми липсва вече, дори любимите ми кроасани с масло.
И аз така.
Но кроасан опитах и....много безвкусен се оказа. Моят мъж реши, че са сменили рецептата. А какъв козунак правят с тесто за кроасани, мале-мале! Ходил оня ден мъжО да пита дали все още го правят. Ей така, за информация. Мисли си, че ние като не го купуваме са спряли да го правят. Скъп е и не ни се иска да отиде в боклука като много други, оказали се безвкусни неща.
Най-скандалното е, че вино и шоколад не ме привличат вече.
За бирата , ако има в къщи и аз ще сънувам крадец, който ми пие бирата.

# 596
Ех, помня кроасаните с масло в Кауфланд. Хапвах ги 2-3 в месеца преди НВ. 5-6 месеца след началото на НВ отивам реших да се излигавя с един кроасан. Не си струваше лигавенето  Laughing

# 597
Божеееееее, като ви чета, искам и на мен всичко освен позволените неща да ми е безвкусно. Пък мен ако ме изтърват в сладкарница......не ми се мисли какво ще се случи.
Пращам основно половинчо да пазарува, за да не се изкушавам, ама той нали е веге и го е гнус от месо, та се налага пак да влизам в магазин и да заобикалям регалите със сладичко .....

# 598
Аз пък като се сетя за пенсионерите в Кауфланд в деня когато взимат пенсиите- всички купуват "сладичко" за внучетата си в уникални количества, етикети със съдържание не четат- а то всичко хидрогенирано... Confused Уж да зарадват внучетата, но...
На мен също често не ми се ядат неща които преди съм обичала. Установявам, че някои неща на които "не можем да устоим" са всъщност по-скоро навик да ядем определеното нещо. Ето, вчера си помислих за филийка с нещо отгоре Grinning - такава каквато беше в спомените ми. Погледнах хляба отдалеч и осъзнах, че нито съм гладна, нито ми се яде "това нещо". Joy Понякога вечер все още просто ми се гризе нещо, макар физически глад да няма. Реално, преди режима аз и не изпитвах често глад, нито пък ситост и някак "по график" ядяХ...по навик.

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 13:40 от dolce miele

# 599
Божеееееее, като ви чета, искам и на мен всичко освен позволените неща да ми е безвкусно. Пък мен ако ме изтърват в сладкарница......не ми се мисли какво ще се случи.
Пращам основно половинчо да пазарува, за да не се изкушавам, ама той нали е веге и го е гнус от месо, та се налага пак да влизам в магазин и да заобикалям регалите със сладичко .....

Огромна част от чувството за вкусност идва от високия инсулин.
Би трябвало да си наясно с това.
Не може да го държиш все висок и да очакваш резултати.

Общи условия

Активация на акаунт