Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 22

  • 24 487
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 31 803
Елора, а друга част идва от това каква си мислим, че е храната Stuck Out Tongue Winking Eye Колко вкусна, неустоима и прочие....

# 601
  • Мнения: 5 459
Аз се чудя как да проям риба. Единственото, което би ме привлякло е, че обожавам кисело. Освен да я оцвъквам с лимон.......Сега съм извадила две маслени риби от фризера и им се мръщя, че и не знам как да ги приготвя, че да са по вкусни...

# 602
  • Мнения: 40 268
Елора, а друга част идва от това каква си мислим, че е храната Stuck Out Tongue Winking Eye Колко вкусна, неустоима и прочие....

Аз затова казах голяма част.
Защото все още има доста неща са ми вкусни, но защо вече не ям наведнъж 3 парчета торта.

# 603
  • Мнения: 31 803
По-малко/по-рядко ти стига, за да постигнеш същото "удовлетворение" както някога- а може би и повече... Sunglasses

# 604
  • Мнения: 2 053
Скрит текст:
Скрит текст:
Може и да е яла картофи, боб и други ВХ, ама е ходила боса през лятото, излагала се е достатъчно но не прекалено на слънце, дишала е доста-по чист въздух, не е яла 5 пъти дневно, на младини надали е яла много захар, щото не е имало в огромни количества по онова време, не е ползвала и растителни мазнини през по-голямата част от живота си, бас хващам. Готвела е с мас по всяка вероятност и т.н и т.н.

Едната ми баба почина на 92г и тя много боб е яла и ядеше и нямаше диабет и живееше на село, обаче беше сгъната буквално на две от остеопороза.




Да де и аз това казвам, други фактори са изиграли роля да живее толкова дълго и толкова здрава и картофите не са ѝ попречили. Не е близвала пакетирани храни, газирани напитки, лекарства. Яла е само домашно произведена храна поне през първите 70 години от живота си Grinning
т.е на един здрав, активен човек, хранещ се нормално, картофи, ориз и плодове не могат да му докарат ИР. В днешно време именно другите фактори надделяват - рафинирани храни, преяждане, застоял живот, стрес, лекарства, мръсен въздух, недоспиване, придружаващи заболявания.

Че то никой от тук пишещите не твърди, че въглехидратите само причиняват ИР. Всички ти обясняват само, че единственото досега действено за подобряване на положението поне донякъде е ограничаването им.

Ако намериш друг начин - казвай веднага, на мен как ми липсват картофите ако знаеш...

Ти, доколкото помня, писа, че не си доволна от резултатите си. По-добро основание от това, да си смениш режима, не се сещам.

Ако си спомниш обаче тя е на стриктен НВ режим.
И на какъв режим я съветваш да мине? Въглехидратен ли? Crazy


Аз не препоръчвам режими и то на хора със здравословни проблеми. Единственото, което я съвествам е да се консултира с диетолог. Ако един не помогне, с няколко ако трябва.

# 605
  • Мнения: 24 574
Аз се чудя как да проям риба. Единственото, което би ме привлякло е, че обожавам кисело. Освен да я оцвъквам с лимон.......Сега съм извадила две маслени риби от фризера и им се мръщя, че и не знам как да ги приготвя, че да са по вкусни...
И по това си приличаме явно... Тия животни са ми гнусни и точка. Ама полезни били, ама незнамсикакво там, е не мога. Отвратителни са ми. Какви ли не пробвах, различни видове, различно приготвени, не става просто. Отказах се, да си ги яде който иска, то само от миризмата на каквото и да е водно се потрисам. Това риби, раци, миди, скариди, жаби ако щеш, ужасни са, не ги ща.
Вземам рибено масло на капсули и каквото - такова, пак по-добре отколкото без него.

# 606
  • Мнения: 40 268


Аз не препоръчвам режими и то на хора със здравословни проблеми. Единственото, което я съвествам е да се консултира с диетолог. Ако един не помогне, с няколко ако трябва.

А понякога има значение освен дали един човек е на НВ, но и количеството храна и часовете в които се храни.
И в нейния случай това смятам е от значение.
Да не забравяме и лекарствата, които пие и забавят отслабването и лечението и.
Така че нещата отново казвам са комплексни.

natka, въпрос на вкус, но понякога и на философия.
При веганите и вегетарианците е въпрос на разбирания, а не непоносимост.
Има хора ядат месо, но не могат да ядат риба.
Познавам жена, която си яде месо, но буквално и става лошо като помирише риба, камо ли да я яде.
И в къщата и не се готви риба. Понякога я дебнат и като я няма си купуват. После трябва да проветряват хубаво  Laughing
Аз примерно пари да ми даваш, няма да ям дробчета. Призляваше ми едно време когато баба ми правеше кървавица. Самата миризма ми е отвратителна. Дори са ме насилвали да ям. И съм повръщала.

# 607
  • Мнения: X
Ох, успокоихте ме с рибата.
На мен ми напомня на едно влечуго и ми е безвкусна. За така наречените "морски деликатеси" нямам думи, гнусни са ми.
Добре, че един млад лекар ми каза, че рибата е алтернатива за тези, които не ядат месо (разбирайте свинско). Каза да си ям свинското и да не го мисля холестерола.
Харесват ми консерви филе (няма кожа) сардини със зехтин и ги хапвам лятото, когато е жега и "готвя" единствено варени яйца.
Черен дроб от треска е също супер храна. Правя го на пастет с варени яйца, но нормалните хора го слагат в зелена салата. Аз съм от .....другите.
За да не  ви привличат неподходящи храни трябва време. Глада за сладко минава (обикновено ) за 10 дни. Но ако го поддържате по един или друг начин ще го има винаги.
Естествено и аз (ние) не сме безразлични към нещо непознато/красиво и ни се иска да го опитаме как е на вкус. Както се шегуваме сме на години за "кулинарен туризъм" и се възползваме без да го слагаме на сърце. Имаме 5-10% храна/напитки за удоволствие, а останалите 95-90% са както трябва.

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 19:35 от Анонимен

# 608
  • Мнения: 7 856
Аз се чудя как да проям риба. Единственото, което би ме привлякло е, че обожавам кисело. Освен да я оцвъквам с лимон.......Сега съм извадила две маслени риби от фризера и им се мръщя, че и не знам как да ги приготвя, че да са по вкусни...
По спомени (не съм виждала от дълго време, а определено я харесвам), се пече.
Изчистваш я, като внимателно изчистваш черната линия в корема по гръбнака, измиваш я, осоляваш добре и поне час в хладилника.
И с много лимонов сок, като я ядеш. Дори може да посреди така, преди да я изядеш.
Аз поне съм любител на риба (но не на всички боклуци, за мене много хора не обичат риба, защото просто не яли вкусни видове и добре приготвени).
Тази вечер сме на рибено меню - буркан домати с пресен лук и зехтин, мариновани херинга с лимон, зехтин, маслини и пресен лук и пъстърва на грил тиган. Отново с много лимон.

# 609
  • Мнения: 18 539
Много обичам риба аз, печена, пържена, всякаква. Морски дарове също всякакви и всякак приготвени.

# 610
  • София
  • Мнения: 16 510
Сега бързам да излизам, като се върна ще ви напиша едни трик за печене на риба (с канела). Сега нямам време.

# 611
  • Мнения: 242
Току що прочетох, че според доктор Емилова при хашимото трябва да се изключат животинските храни, за да се даде шанс да се спаси жлезата.... Вие тук дето сте с Ир и хашимото ядете ли месо, кисело мляко, сирене, яйца, кашкавал?

# 612
  • Мнения: 40 268
Не ме интересуват глупостите на Емилова.
Който иска да и слуша безумията.
То е вредно и да се гладува при болна щж, ама препоръчва.
Ние тук сме с ИР. Което означава, че повечето сме на НВ или кето.
Така че ядем ги тия неща, защото са протеини и режима ни набляга на тях за да успокоим нивата на инсулина.

# 613
  • София
  • Мнения: 16 510
Млечни ограничавам, месо ям. Не обичам пилешко (бройлер), всички други хвъркати си ги ям с удоволствие. Жлезата ми за 12 г. не се е влошила (в разрез с д-р Емилова), а даже се е подобрила, изчезнаха ми възлите и сега ми трябват много по-ниски стойности на Л-тироксин, за да постигна 2.3 -2.5 ТСХ (25 мг лятото, 37.5 зимата, а бях на 75 мг на ден в началото).


Сега обещаната рецепта за печена риба:

След като я изчистите добре от вътрешностите/хриле, я намазвате отвън и отвътре  (аз го правя със силиконова четка) с смес от: подправка за риба, една щипка канела, сол, зехтин). Нареждам рибата в тава, която съм постлала с хартия за печене. Пека в предварително сгрята фурна първо 10 мин на 260 градуса и после 15-20 мин  на 210 градуса.

# 614
  • Мнения: 1 879
Sharky, може ли повече информация за жлезата ти, как постигна такъв положителен резултат, само с храненето ли, и възел си стопила? И аз съм на същия хал, дето се вика +ИР, но уж в начален стадий + поликистозни яйчници, и опитваща за бебе... Пролетта изключих глутен, мн добре се повлиях, поне се чувствах добре, после започнах да си позволявам всичко и айде пак, сега тсх ми се е повишило- 2. 1, отделно поликистоза и мн висок прогестерон-2пъти над нормата, 3 възела на ЩЖ, които засега не растат и МАт над нормата, и всичко като че ли е свързано... И откъде да почна незнам...

Общи условия

Активация на акаунт