ЛОНДОН - 11

• 41 226
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
Имаше едни планери за 2-3-4 дни в някой град и какво може да се види. Дали някой има сайта?

Искам да видя кои забележителности са близо една до друга и как да ги съчетая за оптимално разглеждане.

# 256
  • Бургас
Ние заминаваме другия уикенд и искам да попитам за времето в Лондон-приемам съвети как да сме облечени предвид че ще сме навън през по-голямата част от деня. вали ли? Много или не? Дъждобран, чадър...от полза ли ще са ни?
От около 10 посещения в Лондон мога да кажа , че времето е изключително динамично. Вали често, но рядко дъжда е силен, по скоро неприятно лигав дъждец, който както започва , така и спира. В един ден се сменят дъжд, слънце, мъгла.... всичко. Винаги има ветрец от към реката и хладнее около нея. Подготвени е хубаво  да бъдете с по топло облекло и дъждобран, ръкавици  и шапка....все пак всичко е късмет  и може да уцелите приятно време.

# 257
  • София
Скрит текст:
Ние заминаваме другия уикенд и искам да попитам за времето в Лондон-приемам съвети как да сме облечени предвид че ще сме навън през по-голямата част от деня. вали ли? Много или не? Дъждобран, чадър...от полза ли ще са ни?
От около 10 посещения в Лондон мога да кажа , че времето е изключително динамично. Вали често, но рядко дъжда е силен, по скоро неприятно лигав дъждец, който както започва , така и спира. В един ден се сменят дъжд, слънце, мъгла.... всичко. Винаги има ветрец от към реката и хладнее около нея. Подготвени е хубаво  да бъдете с по топло облекло и дъждобран, ръкавици  и шапка....все пак всичко е късмет  и може да уцелите приятно време.
Хубаво е да са свободни ръцете и да не тежи багажът. Обувките да не са от плат, якето да е непромокаемо и с качулка - вятърът е по-неприятен от хладината.

Не съм видяла много от необхватния Лондон
Скрит текст:
, затова само чета и не се включвам с препоръки.
Но пак ще се върна да поседя при мемориала на Даяна.

# 258

Ние снощи се върнахме от Лондон, бяхме там 6 дни. За тези 6 дни уцелихме един-единствен ден без дъжд и малко слънце. Направо изгнихме от дъжд и студ, а бяхме с дълги и дебели якета, имахме и чадъри. Но толкова много валеше и вятъра го разнасяше, че нямаше никакъв смисъл ни от чадъри, ни от нищо. Това остави у нас много неприятно усещане и за първи път нямах търпение да хвана самолета за България. Просто беше ужасно да висиш по спирки и да чакаш градския транспорт в такова време, тъкмо се стоплиш в автобуса и като слезеш те очаква същото, за да стигнеш до дадената дестинация. Бяхме принудени да се крием в разни молове и магазини, обиколихме повечето музеи и галерии, за да не сме навън в дъжда. Това от една страна добре, защото видяхме доста неща Британския музей и Националната галерия, Мадам Тюсо, качихме се и на окото, но в един момент ти писва и искаш да си навън в сърцето на града.
Явно Лондон през Февруари не е добра идея.
Вземете си най-дебелите и непромокаеми якета, които съхнат бързо и обувки, които не се мокрят. Задължително шапки и чадъри.
Лондон е един огромен космополитен град, пълен със всякакви нации и религии.
Шарен и интересен и всеки е добре дошъл.
Определено, обаче не е моят град и може би няма да повторя.

# 259
  • UK
Февруари е най- гадния месец от годината тук.
За следващата седмица прогнозата е 99% дъжд, по- принцип около реката винаги духа.
Топли непромокаеми обувки, топли якета, шапки, ръкавици задължително.

# 260
Направо изтръпвам.
Ние ще сме началото на март месец там с две деца.
Мислех да тръгнем с по леки якета, но... Май ще взимам дебелите.

# 261
  • UK
Включих се по темата, защото преди малко обсъждах времето в началото на Март с ММ.
Няма да е повече от 10 градуса, но непрестанния дъждец и вятър те карат да го чувстваш поне 5 градуса по малко.

# 262
Според скромното ми мнение, с дъждобран тип "пончо" е много по-удобно. Хем е лек, хем ръцете са свободни, хем покрива раница или чанта, не заема място. Дори в някаква степен пази и от вятър. Всъщност аз ненавиждам чадърите Laughing

# 263
  • UK
Лондон от високо може да се види безплатно от Гринуич ( където е меридиана). До там може да се отиде с лодка от Уестминстър бридж примерно ( както туристическа, така и на градския транспорт)- така по пътя се виждат и много други забележителности, в които примерно не планирате посещение, но бихте искали да видите. На Гринуич също има какво да се види освен меридиана и обсерваторията:
https://www.visitgreenwich.org.uk/

# 264
  • Варна
princes86 , май сте улучили  урагана  Денис, който удави западните части на Великобритания и затова е валяло и духало толкова много.

По принцип, през зимните месеци и денят е къс , рано се стъмва и след 18.00 ч няма какво да се прави , освен да заседнеш в някой пъб или ресторант.

# 265
Ами в Англия климата е прословут с неговите дъждове. Не се чуете дали ще вали- ще вали. Времето се сменя на два часа, може да имате късмет и с хубаво, но не се надявайте. Бъдете готови за дъжд. Принцеса, случили сте на бурята. Иначе не е чак толкова гадно. Мен ми помагат кожени маратонки, полар и вълнен клин под дънките. Чъдър който е вятър устойчив. Минус не става, но се обичайте. С дъждобран не съм виждала да ходят освен децата.

# 266
Здравейте! Към тези които живеят в Лондон: Какво ще кажете за времето в средата на април? Дъщеря ми заминава на ученическа екскурзия 10.04.-18.04. и малко се притеснявам дали ще подберем подходящи дрехи.

# 267
Април е на късмет. Дебело яке за всеки случай, + тънко и не особено дебели дрехи.

# 268
princes86 , май сте улучили  урагана  Денис, който удави западните части на Великобритания и затова е валяло и духало толкова много.

По принцип, през зимните месеци и денят е къс , рано се стъмва и след 18.00 ч няма какво да се прави , освен да заседнеш в някой пъб или ресторант.

Възможно е и урагана да сме улучили.
Имаше доста отменени полети, докато бяхме там. Цялата другата седмица го дават 99% дъжд, който ще ходи да го има предвид.
Аз отидох здрава и се върнах болна, много намръзнахме. Иначе пък за 6 дена Лондон го изръчкахме, успяхме да видим почти всичко.

# 269
Ние бяхме в началото на февруари-беше слънчево и приятно. Последният ден в неделя-дъжд, силен вятър и отменени полети. Слава на Бога, нашият полет беше вечерта и се прибрахме. И април съм била-два слънчеви и два дъждовни дни. Ноо много го харесвам Лондон. Архитектурата е по-различна, много е зелено, островна държава и народности от цял свят. Именно защото е много шарен Лондон затова е толкова хубав.

Общи условия

Активация на акаунт