ЛОНДОН - 11

• 41 042
  • 731
  •   2
Отговори
# 495
  • Варна
Въпрос на лично мнение, но Батърсий парк е изключително незабележителен, там не бих завела приятели на гости в Лондон. Холанд Парк и градините на мен много ми харесват. Освен японска, има и холандска с лалета, целият парк е много готин. Ако излезете от задния вход на парка (откъм тенис кортовете), имате кратка и много приятна разходка до двореца Кензингтън. Аз бих препоръчала с две ръце.

Да, въпрос на лично възприятие е . Като ходих в Холанд парк , нямаше нито едно цъфтящо растение , освен няколко поувяхнали вече розови храста . Тъкмо ровеха и подготвяха парка за новите растения. Та от тази гледна точка Батърси ми хареса повече . За мен лично най-хубавият парк е Сейнт Джеймс парк , но последните години е пренаселен откъм хора , та и там вече не ми харесва чак толкова. Както писах, за градини топът ми е Кю гардънс.

# 496
Кю на мен също ми е любимо място в Лондон. Не е в центъра и по-трудно се стига. Може да е плюс или минус, в зависимост от това кой как приема и какво търси като изживяване. За мен маршрутът в тази част на Лондон е Нотинг Хил - Холанд Парк - по Duchess of Bedford Walk - пеша до Кензингтън. За растения, въпрос на сезон, естествено Simple Smile)) Но самият район е адски благороден и красив и на мен ми е удоволствие да ходя там. Батърсий е на хубаво място, може да се съчетае с разходка покрай реката, но на мен хич не ми е фаворит Simple Smile и пак разбира се, собствено мнение

# 497
  • Great Britain
Кю ми е на пешеходно разстояние за това не го споменах.Като даденост ,но хубаво е да .

# 498
Наистина въпрос на предпочитания. Аз живея в Лондон вече доста години, но още не съм сигурна къде ще хареса на племенниците през април (на 11 и 18 години, момчета).

# 499
Здравейте,
дали все още има възможност  да се купи 7 дневна хартиена травълкард за TFL със снимка от железниците  с идеята да се ползва 2 на цената на 1?

# 500
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте.
В Нац.галерия прегледах настоящите и предстоящи изложби.Но как може да се види къде са известните платна,и в кои зали са,и на кои художници,да си направя план,да не се лутаме из залите,както прочетох че е направила Голд от разказа и на първа страница?
Детето решило да ми направи подарък за Осми март и пролетта,🤗 имало евтини билети и ще имаме два пълни дни в Централната част ли,ако мога така да кажа.
Даже може и да ме остави и малко сама да се разхождам, защото има лекции в университета.
Четох и чета темата,и първа страница,но като за първи път и с малко време това мисля  е ок- Разходка, Бъкингамския дворец,музей,пазар/такъв дето ходи Джейми да купува продукти,и място,където да пия чай,сервиран по английски тертип,-скоунс,сандювчета,и всичките му мурафети..
А някой ходил ли е на къщата на Шерлок Холмс или в Уайтчапъл?
Извинете за въпросите,то и аз искам на мач да ида,както беше обсъждано по назад в темата,не че съм фен на лондонски клуб,ама то сложна работа,ей тъй за атмосферата да почувства човек...

# 501
Обиколката на Бъкингамския дворец включва възможност да се пие чай там, с тортички и т.н. в градината отзад.

За Националната галерия - ако не ме лъже паметта имат мобилно приложение, а също така и безплатни брошури на входа, в които са отбелязани най-известните произведения и в кои зали са.

# 502
Здравейте, планираме пътуване до Лондон в края на март за една седмица(3 възрастни и 2 деца на 6 год и 8 год). Кацаме на летище Лутън, някой може ли да ме ориентира как да се придвижим до хотела ни. Това е адреса ни Flat 1 10 Woolwich New Road,  Greenwich, SE18 6AB. Ако е възможно по-подробно, понеже съм много зле с ориентацията. Транспорта с картите Oyster важи ли и за трансфера от и до летището. Искаме да посетим и Стоунхендж, може ли идеи как да се придвижим до там, дали има някакви организирани екскурзии. Спрямо мястото ни на настаняване има ли наоколо какво да видим?
И на последно място да попитам дали отпаднаха ПСР тестовете при влизане(всички сме ваксинирни, без децата)

# 503
  • В офиса
trun40, в гугъл мапс могат да се зададат всички маршрути и да се види най-удобния транспорт според часа на пристигане и т.н. дава ти и колко спирки има, колко е ходенето пеша и т.н. По-добре сама си го вижте.
Ето един вариант за Вашото място за настаняване към днес:
Luton Airport Shuttle bus до Luton Airport Parkway Rail Station
После влак Thameslink Gatwick Airport до London Bridge - не може с Ойстър, трябва с билети
После влак Southeastern - Slade Green до Woolwich Arsenal - може с Ойстър

До Стоунхендж го дава над 3 часа в посока.
Oколо самото място за настаняване аз не виждам нищо интересно. Даже намиращите се в Гринуич Cutty Sark, или O2 са на 1/2 час с метро, или час ходене пеша.

Но вижте в гугъл. Не си представям как ще се оправите в Лондон без гугъл карти, още повече че пишете, че не се ориентирате.

Да, няма PCR-и за ваксинирани вече, неваксинираните пускат 1 на 2-ри ден, като не са в карантина до тогава. Децата се третират като ваксинирани.

# 504
  • София
Планирам семейна априлска ваканция в Лондон за 5 дни - 2 възрастни и дете на 15 г. Някой, който е бил сравнително скоро може ли да препоръча хотел/апартамент за нашата конфигурация, от който е доволен?

# 505
Зависи до какво искате да сте близо, като цяло гледайте да имате локация в зона 1 или макс 2, за да сте лесно мобилни и да не ви отнема тонове време пътуването.

# 506
  • В офиса
Лондон не е идеалното място за настаняване. Последните пъти като ходих - 2019 и 2020 точно преди локдауна, бях в Премиер Инн. Има на много места, на удобни локации, цените са ок като за Лондон. Малки кутийки са, но това е Лондон. Тази година пак запазих в един премиер инн. Цената за 2 възрастни и 2 деца бе същата като за само 2 възрастни. Не съм човекът с най-голям, или най-скорошен опит в темата, но все пак е някакъв опит. Ще ми е интересно да прочета други предложения (още имам кошмари от един хотел от преди 15 години, където чучурите за топла и студена вода бяха отделно, бррр.)

# 507
  • София
Ахахаха, Тинки, аз още не мога да забравя шока си в един хотел в провинциална Англия преди 25 години, в който чучурите за топла и студена вода за ваната бяха отделни. И нямаше душ. Не ми стана ясно как да се изкъпя..., честно, пълних на 2 пъти ваната, плакнах се там...Joy Само да отбележа, че това беше някакъв скъпарски хотел в голф клуб, в който всяка стая беше мебелирана различно и самият хотел беше страхотен, но това с къпането ме съсипа.
Точно защото не съм стъпвала в Англия от близо 25 години, съответно и в Лондон, моля за съвети. Ясно ми е, че ако искам по-бюджетен вариант, колкото по-близо до център/забележителности, толкова по-скъпо, но вчера ми се изви свят от цени, наистина.
тези 2 хотела например ок ли са като местоположение? На мен ми се струва, че да:
1. Бейсуотър, на 5 минути пеша от Хайд Парк
2. 2-minute walk of Earl’s Court Tube Station, in the Royal Borough of Kensington and Chelsea

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 08:12 от Olive

# 508
Здравейте, планираме пътуване до Лондон в края на март за една седмица(3 възрастни и 2 деца на 6 год и 8 год). Кацаме на летище Лутън, някой може ли да ме ориентира как да се придвижим до хотела ни. Това е адреса ни Flat 1 10 Woolwich New Road,  Greenwich, SE18 6AB. Ако е възможно по-подробно, понеже съм много зле с ориентацията. Транспорта с картите Oyster важи ли и за трансфера от и до летището. Искаме да посетим и Стоунхендж, може ли идеи как да се придвижим до там, дали има някакви организирани екскурзии. Спрямо мястото ни на настаняване има ли наоколо какво да видим?
И на последно място да попитам дали отпаднаха ПСР тестовете при влизане(всички сме ваксинирни, без децата)

Ходили ли сте досега в Лондон? Съдейки по написаното (избора на хотел, Стоунхендж, организирани екскурзии) - НЕ, но може и да греша.
Tози хотел е много, ама много! далеч от всичко, заради което човек отива в Лондон на екскурзия.
И от обсерваторията в Гринич е далече - 30 мин с градски транспорт, a тя е най-близката забележителност за туристи.
До центъра на Лондон - поне час със смяна на превозни средства.
До Стоунхендж - 3 часа. По-добре идете в Бат, до там е два часа и половина, и поне си струва пътуването.
Ако обаче вече сте били в Лондон и сте видели някои забележителности, Стоунхендж може и да е добра идея.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 11:25 от cool_witch

# 509
В Лондон бяхме при роднини и съответно нямаше как да си избираме местоположение. Пътят ни беше час, час и нещо като сменяхме автобус и метро задължително, за да стигнем до централната част.
Губи се време и вечер е много изморително.

Ако съм турист и мога да избирам, определено ще избера настаняване максимум на 30мин път до основни неща, които искам да видя, или придвижване само с метро.
Няма как да сте на такова разстояние от всички забележителности, защото някои са си далеч и с метро на по час, час и нещо едно от друго.
Аз ползвах само гугъл за навигация и се справяше отлично.

Общи условия

Активация на акаунт