ЛОНДОН - 11

• 41 054
  • 731
  •   2
Отговори
# 480
Не бързайте да купувате тестове, от 11 февруари отпадат тестовете за ваксинирани и се очаква от края на Март да отпаднат всички други ограничения.
Последно, отпаднаха ли тестовете за ваксинираните при пътуването до Англия?

# 481
  • UK
От вчера, напълно ваксинираните не трябва да правят тестове преди и след като влязат в ЮК. Попълват само passanger location form.
 Неваксинираните, трябва да имат негативен тест и закупен тест за ден 2, попълват passanger location form.
https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-count … onavirus-covid-19
 Информацията сигурно е и акуализирана на сайта на посолството ни в Лондон.

От няколко дни се заговори, че всички мерки ще отпаднат края на Февруари, а не края на Март, както беше планирано.

# 482
Благодаря много, беше ми много полезна информация!

# 483
  • В офиса
Това са само хубави новини. Дано слуховете за отпадане на всички мерки от края на февруари се сбъднат.
И да се върнем на планирането на какво да видим, вместо на коронавируса.
1. Децата (моите са на 7 и 9 г.) как пътуват до Хамптън Корт? Стига се със South Western Railway, където Oyster важи за възрастните, но май трябва да се купуват допълнително 1/2 билети за децата под 11 години. Това така ли е и предполагам се случва на гише/автомат на гарата?
2. Някой, който каца на Лутън да е ходил от летището до Whipsnade Zoo? С такси е 22 пауда в посока и е само за 15-тина минути. Дали си струва да я посетим в деня на пристигане, или да ходим директно към Лондон ми е чуденката. В Лондонската зоо градина не планираме да ходим.
3. Четох сега за две японски градини в Holland park. Донякъде ни се връзва с разходка след Портобело маркет към Кенсингтън. Ако някой е ходил, да каже дали е красиво, дали си струва да минем от там.
4. Четох и за The garden at 120, което доста прилича на Sky Garden като идея, също е безплатно, но даже не се резервират билети. За съжаление не съм се качвала и в Sky Garden (т.е. няма аргументи нито "за", нито "против"). Като място иначе и двете са ни е удобни.
5. Някой да е срещал кога ще отворят Кралската обсерватория след ремонта?
И последно 6. Някой да е ходил скоро да гледа четвероевангелието на Иван Аленсандър в British Library. Не мога да намеря дали е изложено. А самата библиотека не ни се връзва с нищо друго, т.е. ще отидем специално заради това, а не е да сме в района по принцип и ако не е изложено, ще умра от яд.
Всъщност последно 7. Приемам препоръки за ресторанти в централен Лондон на нормални цени и с вкусна храна.

# 484
Здравейте мами,връхлитам в темата.
Резервирах за началоно на април - апартамент  в Chelsea Cloisters в квартал Кенгсингтън Челси,моля за мнение ако някой е бил там,да каже как е ,че прочетох противаречиви коментари.Ще летим на връщане с  Райъреър през Станстет,мисля да се пидвижи с автобус от Ливърпул стейшън.Ще сме пълни три дни в Лондон/събота-понеделник/още не съм направила програма,но не отказвам идеи да възможно най-оптимално уплътняване на времето,като мисля да видим задължително Историческия и Британския музей,евентуално аквариума и стадиона на Челси,Гринуич и Скай Гардън,останалото е бонус.Двама възрастни сме.Давайде идеи

# 485
  • Great Britain
Здравейте мами,връхлитам в темата.
Резервирах за началоно на април - апартамент  в Chelsea Cloisters в квартал Кенгсингтън Челси,моля за мнение ако някой е бил там,да каже как е ,че прочетох противаречиви коментари.Ще летим на връщане с  Райъреър през Станстет,мисля да се пидвижи с автобус от Ливърпул стейшън.Ще сме пълни три дни в Лондон/събота-понеделник/още не съм направила програма,но не отказвам идеи да възможно най-оптимално уплътняване на времето,като мисля да видим задължително Историческия и Британския музей,евентуално аквариума и стадиона на Челси,Гринуич и Скай Гардън,останалото е бонус.Двама възрастни сме.Давайде идеи
Национална галерия ,Виктория и Албърт,Музея на науките,Тауър, Мадам  Тюсо, Окото на Лондон,Бъкингамски дворец има и много други задължителни ,но едва ли ще ви стигне времето.Тези са в централен Лондон.Силно препоръчвам Хаптъм Корт и градини на пролет градините са голяма красота,отделно всичко наоколо е в цъфнали нарциси плюс разходка по Темза около Хаптъм Корт,но това е в шеста зона на Лондон има директен влак от Ватерло. Паркове Хайде парк ,Гриин парк,Риджънс парк и още и още.Мегаполиса ще ви прегърне в обятията си .Отпуснете си малко повече дни обаче.Enjoy.

# 486
😀 Ще бъдете пълен един ден в Лондон. Освен ако не летите на отиване в 6 сутринта. Тогава ще имате ден и половина.
За това време ще разгледате част от Централен Лондон.
За British museum ви трябва около една седмица. 😀
А другите набелязани няма как да се планират заедно в еднодневна програма.
Предвид местоположението на хотела - Бъкингамския дворец със смяната на караула, Биг Бен, Уестминстърското абатство, St James's Park, Конюшните с конното "представление" (това не е must do, просто е много близо), London Eye, Аквариума и The Dungeons (за мен тези двете са напълно излишни за първо посещение в Лондон), South bank, корабче по Темза, St Paul's, The Tower и Tower Bridge (ако стигне времето)
Да влизате в музеи предвид краткия престой, не си струва. Твърде много забележителности има отвън и твърде малко от тях ще видите.
За Лондон си трябва време!

Или пътувате петък и вторник? Нищо не става ясно от поста. 🙄

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 07:16 от cool_witch

# 487
Природо-научния музей не е ли безплатен?
Някъде видях, че е с билети.

# 488
С безплатни билети е https://www.nhm.ac.uk/visit.html

# 489
Аха, значи си букваш билет, който е безплатен. Това е станало сега, по време на пандемията, с оглед да не става струпване на хора.

# 490
  • Варна
Тинкърбел , мога да отговоря само на няколко неща:
1. Както са писали до Хамптън корт може би ще хванете влак от Уотърло. Там има и гише за продажба на билети .Възрастните ще пътувате с Ойстер , а на децата ще вземете хартиен еднократен билет отиване и връщане . Ако купувате от машина, може би ще трябва да извикате персонал , който да ви въведе отстъпката за деца / поне преди беше така /. Другият вариант е от гише, както вече писах на Уотърло има такова.

3. Японската градина в Холанд парк се разглежда за 5 минути, красива е , но не е нещо уау. На децата може и да им е безинтересно. Ако все пак отидете, в парка има и площадка за игра на деца , може да прекарате известно време там.

5. Влизах в Обсерваторията през октомври, не знаех че е в ремонт в момента. Но мисля , че няма да е интересна за малки деца . Освен големия телескоп , другото е за по-големи хора. Ако ходите до Гринуич, по-добре влезте в Морския музей, безплатен е, по-интересен и преди имаше зала за игра на деца / нещо като детски кът, на морска тематика/. Има и кафене за кратка почивка.

7. За храната - по обяд можете да се храните и по пазарите, предлагат готови храни от всякакъв вид кухня.

За градини бих препоръчала Кю гардън , платени са обаче и половин ден спокойно може да се изкара в тях.Също  на Канари уорф направиха нещо като закрита зимна градина , но е на втори етаж и няма изглед. Безплатна малка зоологическа градина има в Батърси парк , но са основно домашни животни. Самият парк е много красив и има нещо като "тайна градина " в едната част.

wilwil , за конкретните апартаменти незнам, но Кензингтън и Челси са хубави райони , каквото и да е настаняването, само ще спите там. Какво да разгледате освен набелязаното - пред Бъкингамският дворец, разбира се и района около Уестминстър.

# 491
  • В офиса
Сребърна паричка, страшно благодаря!
За Батърсий парк бе абсолютна новост и много интересно предложение.
Kew ги мисля отдавна и вече два пъти ми отпадат от плана. Дано времето да е хубаво, че да имаме повече опции.
На второ четене и зоологическата градина ще отпадне и portobello, била съм там, страшно ми харесва, но ще се върна друг път, сега ще е повече фокусирано около децата.
Ще съм аз с един младеж на 15 и двете малки девойки, та ще ни е малко трудно да балансираме интересите, гледаме да има за всеки по нещо. Друг въпрос: Младежът се интересува от манга, за сега сме набелязали една книжарница в Сохо, чудехме се за Japan House в Кенсингтън, но по-скоро би отпаднало, защото е повече фокусирано върху Япония и май няма никаква манга.

# 492
Привет! Не е точно по темата Лондон, но все пак да питам! Върти ми се идеята да гледаме съзтезанието на Ф1 на Силвърстоун. Само идея ми е, но все пак ми се иска да имам някаква подготовка. Някой дали знае как се купуват билети и ориентировъчна цена? Заслужава ли си? Ще съчетаем и с екскурзия до Лондон разбира се.
Много благодаря!

# 493
  • Sofia
Купувала съм билети през сайта на F1, може и през посредник, излизат много опции в гугъл.
https://f1experiences.com/calendar-of-events?gclid=Cj0KCQiAmKiQB … a_cam=14399218277

# 494
Въпрос на лично мнение, но Батърсий парк е изключително незабележителен, там не бих завела приятели на гости в Лондон. Холанд Парк и градините на мен много ми харесват. Освен японска, има и холандска с лалета, целият парк е много готин. Ако излезете от задния вход на парка (откъм тенис кортовете), имате кратка и много приятна разходка до двореца Кензингтън. Аз бих препоръчала с две ръце.

Общи условия

Активация на акаунт