ЛОНДОН - 11

• 41 039
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Лятото на 2019 бяхме в този апартамент

https://www.booking.com/hotel/gb/studio-city-of-london.en-gb.htm … total;ucfs=1&

Много бяхме доволни, на пешеходно разстояние до Тауър, долу на улицата имаше супермаркет, в близост две метро станции, с които на практика имаш достъп до всички линии на метрото. За 20 минути макс си до големите забележителности. Цената беше разумна, даже ниска предвид условията и местоположението.

Ако се разцъка из букинг и други собственици предлагат апартаменти в сградата.

# 511
  • София
Няма наличност за нашите дати.

Момичета, това как е като локация - твърде далеч ли е от центъра, не мога да се ориентирам? Не гледам самия хотел, а един апартамент в Аърбнб в неговия район:
https://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g186338-d192086-Revie … ndon_England.html

Въбще района на Шепърдс Буш ок ли е? Не искам да съм точно в центъра, в най-туристическите места, а да има удобен транспорт и да стигаме сравнително бързо.

# 512
  • Бургас
Олив, погледнах го в букинг и там пише, че на 200м имате метро станция.
ето и какво пише за част от забележителностите
Скрит текст:
Eventim Apollo
1.4 км
Бъкингамският дворец
5.2 км
Пикадили Съркъс
5.8 км
Площад Трафалгар
6.2 км
Уестминстърски дворец
6.4 км
Биг Бен
6.4 км
Лондонско око
6.8 км
Стадион „Уембли“
7.3 км
Лондонската кула
9.8 км
O2 Арена
15.2 км
Аз обаче за град като Лондон, по-скоро бих направила компромис с хотела /т.е. може и да не е супер лъскав/, но бих предпочела да е в центъра. Много от забележителностите са на пешеходно разстояние и е супер да не ти се налага постоянно да ползваш метро.
Предишният път /преди 10 години/ бяхме в Travelodge London Covent Garden, хотелът беше реновиран, стаите макар и не луксозни бяха големи /доста големи/. За съжаление обаче сега сме с две деца, едното на 17 и искат да ни отделят в две отделни стаи и цената не е приемлива.  /обърках хотела и го поправих. Този е висок и от горните етажи има страхотна гледка, London eye ......
Избрахме друг хотел, по-късно мога да напиша името.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 15:07 от . Яна .

# 513
Olive, района който си избрала е ок  и няма да сбъркаш .  С метрото си за 4-5 спирки до центъра и спокойно можеш да стигнеш до почти всички туристически места .

# 514
Яна, добре е че сте избрали друг хотел. Бях ноември месец в Travelodge London Covent Garden - положението е зле. А цените на нощувките са... като за Ковънт Гардън Grinning
Olive, предвид разстоянията в Лондон и удобния транспорт, добре е местоположението.

# 515
  • Бургас
Такаааааа, както казах, за мен в случая локацията е най-важна. В Лондон сме за 3 дни и половина, нямаме време за далечни дестинации,  дори до Гринуич не зная дали ще стигнем, а Обсерваторията ще е любопитна за дъщеря ми /17 г./, а морският музей за малкия /9г./. Била съм в Лондон няколко пъти и понеже повечето забележителности са, както вече написах на пешеходно разстояние бих предпочела да ползваме транспорт само по изключение . Когато сме на почивка, тип Спа, затворен комплекс, някъде където да релаксираме и аз търся максимум удобства, но като планинари свикнали да спят и при далеч не добри условия за мен е без значение къде ще си оставя багажа и ще се прибирам само за една нощувка.  Хотелът е Mermaid Suite Hotel избран основно  заради местоположението му.
Скрит текст:
Най-популярни атракции
Карнаби Стрийт
0.6 км
Пикадили Съркъс
1 км
Бъкингамският дворец
1.4 км
Площад Трафалгар
1.5 км
Биг Бен
2.1 км
Уестминстърски дворец
2.2 км
Лондонско око
2.3 км
Лондонската кула
4.9 км
Стадион „Уембли“
10.3 км
O2 Арена
10.4 км

# 516
  • София
Яна, принципно си права, локацията е важна. Аз обаче съм за 5 нощувки - пристигам в сряда наобяд и си тръгвам в понеделник следобяд, освен това ми се иска по-скоро да съм в апартамент и да се "потопя" в атмосферата на типичнен лондонски квартал, затова се загледах по тези райони.

А и в твоя хотел няма места за нашите дати, всъщност.

# 517
Здравейте, идвам с добри новини. Великобритания отменян всички ограничения за пътуващи от петък.

https://www.travelnews.bg/bg/news/16473293975350/-velikobritaniy … radi-koronavirusa

# 518
  • Варна
Копирам пост на съфорумка  от друга тема :

"Всички правила за пътуване в UK приключват в петък, казва правителството

Транспортният секретар потвърди, че всички останали мерки за пътуване ще бъдат премахнати.

Понастоящем всеки, който пътува до UK, трябва да попълни формуляр за локация преди да пристигне.

Пътуващите, които не са напълно ваксинирани, трябва да направят тест за Covid преди заминаване, да попълнят формуляра и да резервират и заплатят PCR тест след пристигане.

Грант Шапс потвърди в туит, че тези правила ще приключат в 04:00 часа в петък.

Неговото съобщение означава, че пътниците, които не са напълно ваксинирани, вече няма да трябва да правят тестове за Covid преди и след пътуване до UK. Формулярът за локация на пътници също няма да е необходим.
https://www.bbc.co.uk/news/business-60741158 "

Който ще пътува тия дни, нека разкаже после как е минало пътуването Simple Smile

И информацията в официалния правителствен сайт :

https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-count … o-england-changes

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 19:08 от Сребърна паричка

# 519
  • София
Страхотни новини, благодаря! Това означава ли, че няма да искат сертификат и в ресторанти, хотели и театри? Аз имам ваксина, но трябваше и да се бустна, сега се чудя дали да го правя, на 6.04. летим.

# 520
...
Който ще пътува тия дни, нека разкаже после как е минало пътуването Simple Smile
...
Кои дни Wink ? Преди или след 18 март? Grinning
Като се замисля пътуването до UK и досега не е било проблем, само неудобство и напрежение заради похарчените излишни пари за тестове.

...Това означава ли, че няма да искат сертификат и в ресторанти, хотели и театри? ...
Сертификати не са искали и досега.
Бустерите са за ЕС, не за UK.

# 521
  • Great Britain
Страхотни новини, благодаря! Това означава ли, че няма да искат сертификат и в ресторанти, хотели и театри? Аз имам ваксина, но трябваше и да се бустна, сега се чудя дали да го правя, на 6.04. летим.
Никога,никъде в UK никои не е искал никакви сертификати.

# 522
  • Варна
...
...
Кои дни Wink ? Преди или след 18 март? Grinning
Като се замисля пътуването до UK и досега не е било проблем, само неудобство и напрежение заради похарчените излишни пари за тестове.

Хах Simple Smile , първите дни след 18 -ти ме интересуват Simple Smile. В последните 2 години повечето постове в темата бяха за непрекъснатите промени в условията за пътуване .Четат ми се истории за нормални преживявания, предполагам,че като паднат ограниченията, повече хора ще поискат да пътуват , надявам се и да споделят как са изкарали почивката си .

# 523
  • София
Никога,никъде в UK никои не е искал никакви сертификати.
Олеле, аз през цялото време си мислех, че ако в Европа искат бустер за влизане и за всякакви услуги - хотели, ресторант и музеи, искат го и в UK.
Тоест, никакъв смисъл няма заради пътуването вече да слагам бустер?
Изтекли са ми 9 месеца от слагането на ваксината - в Европа вече не ми е валидна, мислех, че затова и в УК не важи.

# 524
Няма, пътувайте спокойно. Моля за съвет - какво според вас би допаднало на момчета, посещаващи Лондон за първи път - 11 и 18 години. Говоря извън големите забележителности, които са ясни.

Общи условия

Активация на акаунт