Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е Zoladex и какви са неговите ефекти?
Какво представлява портът и защо е предпочитан при химиотерапия?
Какви са препоръките за укрепване и поддържане на имунната система преди и по време на химиотерапия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е Zoladex и какви са неговите ефекти?
-
Какво представлява портът и защо е предпочитан при химиотерапия?
Портът е малък медицински уред, поставен под кожата, който се използва за улесняване на достъпа до вена за прилагане на химиотерапия и други лекарства. Той е предпочитан, защото улеснява венозния достъп, намалява риска от увреждане на вените и позволява по-удобно и безболезнено приложение на лекарствата.
-
Какви са препоръките за укрепване и поддържане на имунната система преди и по време на химиотерапия?
За да поддържате имунната си система по време на химиотерапия, консултирайте се с онколозите относно приема на добавки, поддържайте добра хигиена, мийте плодове и зеленчуци със сапун, мийте ръцете често и избягвайте контакт с потенциално заразени материали. Поддържането на здравословен начин на живот чрез консумация на сок от цвекло, моркови и ябълки, прием на витамини и добавки като спирулина и избягване на контакт с болни хора също може да помогне.
-
Какво представлява сканирането с контраст и има ли полза от извършване на ехография на млечната жлеза преди сканиране?
-
Каква е разликата между скенер и ехография и кой специалист извършва интерпретацията на скенера?

Утре ще сглобявам. Подвързии за книги също правя. Предложиха ми от един магазин да продават мои неща, да се поФаля
Иска ми се да не съм чела нищичко и да забравя всичко...Обещах си повече да НЕ се самопреглеждам. Ако имам тревоги - на лекар. Само се надявам тревогите и внушенията ми да не са нон стоп защото финансово ще го загазя...Ще си дам още няколко дни, ако не се успокоя отивам на психолог ! Осъзнавам че всичко ми е в главата и всичко си измислям, но не мога да се преборя със страховете си...лежейки сега се замислих че не се храних почти през последните дни...плаках плаках и сега пак ще заплача пишейки, не исках да навредя на бебчо. Толкова искам да го прегърна и да му се радвам, просто нямам търпение...в същото време пак рева и се страхувам да не получа следродилна депресия....Чувствам се като побъркана, психически нестабилна...осъзнавам го, но изведнъж не мога да погледна на нещата както бяха преди. Винаги съм била много позитивен и усмихнат човек, разочарована съм сама от себе си.... !