Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 39

• 46 791
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Ако е за ликвидност, златото (инвестиционно, в добре познати навсякъде продукти) е по-добре от имот, плюс че можеш да избираш колко да превърнеш в пари, докато при имот винаги ще е на цяло, плюс че можеш да го местиш.

# 166
Румка, я си живейте живота, момчетата ще се оправят и без да им тъкмите равни дялове имот.
Не знам, моето дете е много малко, но не мисл да не и давам,  нищо на готово, освен образование.

# 167
Не мисля, че какъвто и да е имот (включително и апартамент) е бързо ликвидна стока. Бързо ликвидни са влоговете, акциите на борсите (може би и облигациите, но за тях не знам) и инвестиционното злато. Наблягам на ИНВЕСТИЦИОННОТО, защото някои хора купуват бижута за инвестиция...

# 168
Прави сте, момичета. Обаче аз ви бях писала, че като има пари, и мм става с Много широки пръсти. Знаете ли как изтичат пред очите ми пари с хиляди, и насреща няма нищо. След няколко яки скандала стигнахме до решение, че вложенията ни ще са в имоти. Та...тъй

# 169
Скрит текст:
Е, то никой не може да ти каже дали ще паднат. Аз мисля, че няма да паднат, а по-скоро ще спрат да поскъпват така главоломно.

Скрит текст:
Аз злато или акции никога не съм купувала, и не съм наясно какъв е пазарът. И в общи линии, ме е шубе.
Да, малки са моите, ама пустото време как лети... Ако купим например двустаен, ще е единственият двустаен, който имаме за момента. Другите ни са или малки, или големи(големите не са равностойни, а броят на малките не се дели на 3). И в един момент ще се чудим как да ги разделяме. И пак ще сме пред същата дилема.
Аз съм наясно, че то еднакво като капки вода ме може да бъде. И от синовете ми не се притеснявам. Мисля, че са "широко скроени" и ще са благодарни ще успеят да се разберат
. (Притеснявам се от бъдещите снахи, но не се смейте).
Скрит текст:
Аз, примерно, не мрънкам на мм за подялбата на имотите на техните. Даже съм на мнение, че нито майка му, нито баща му, са ни длъжни да му/ни оставят  каквото и да е било. Да, обаче етърва ми не счита така, и голямо мрънкане падна, докато ни приписаха няколко тухли. И отделно, че едните тухли бяха ябълката на раздора. Добре, че не съм глупачка, и успях да успокоя ММ, а пък на мен не ми пука особено. Но иначе, в общия случай, е проблем.
И затова мм е малко нервен на темата какво оставаме на нашите деца.

Извинявам се за отклонението.
Румка, има за какво да се притесняваш. На мои близки, най-свестните момчета, които можеш да си представиш, породени, като близнаци бяха, неразделни, направиха заедно огромна къща на хубаво място, и като дойдоха снахите, се изпокараха и сега едва си говорят.
На момичетата още им е широко около врата Simple Smile Пък и са с момичета, не с момчета. При момчетата е важна снахата.
За инвестициите, със сигурност имотът не е бързоликвидна инвестиция. Казали са ти кои са бързоликвидните, но разбира са, всяка инвестиция е свързана с риск от загуба. Другото е кеш в банката.

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 10:26 от Анонимен

# 170
Най-бързоликвидни са си парите в кеш Simple Smile Особено сега, когато банките вдигат такси за поддръжка, а и на имотите ще вдигат данъците...

# 171
Най-бързоликвидни са си парите в кеш Simple Smile Особено сега, когато банките вдигат такси за поддръжка, а и на имотите ще вдигат данъците...
Парите в кеш не са инвестиция, за да е бързо или бавно ликвидна. Но си права, че много бързо мога да ги ликвидирам, ако реша  LaughingLaughingLaughing И аз като на Румка мъжа.
А като вдигат банките такси за поддръжка, значи, се увеличават разходите по парите в кеш, тоест, не само че не нарастват, ами и намаляват, ако ги държиш в банка.
Горното не е препоръка за покупка или продажба...., на каквото и да било Simple Smile

# 172
Парите в кеш не са инвестиция, за да е бързо или бавно ликвидна. Но си права, че много бързо мога да ги ликвидирам, ако реша  LaughingLaughingLaughing И аз като на Румка мъжа.
А като вдигат банките такси за поддръжка, значи, се увеличават разходите по парите в кеш, тоест, не само че не нарастват, ами и намаляват, ако ги държиш в банка.
Горното не е препоръка за покупка или продажба...., на каквото и да било Simple Smile

В кеш - имам предвид да не са в банка Wink

# 173
Румка, харчете си парите и си живейте живота. Като гледам достатъчно сте инвестирали в имоти.

# 174
  • София
Аз не познавам човек, който е забогатял като държи кеш. И да имаш голяма ликвидност не виждам как това ще спомогне за икономическото ти благосъстояние.
А ако ни трябва Кеш - ето ги банките - изтеглих потребителски 20к лева за около 30 минути...

# 175
  • София, Bulgaria
chiana2003, добре си завърнала, нищо не си изпуснала...няма и нови " муцунки" в темата... ей така дори за освежаване.
Поздравления за финала на сделката важното е, че са се случили нещата.

pe4enka, и колко и да се дигнат данъците, няма да има отражение. Колко да станат и двойно... това е годишен данък. Виж ако станат 2000- 3000-5000 лв., че 10 000 лева за най-скъпите локации и големи имоти, това би имало някакво отражение.

# 176
Скрит текст:
Горното не е препоръка за покупка или продажба...., на каквото и да било Simple Smile
В кеш - имам предвид да не са в банка Wink
Където и да са, кешът не е инвестиция, а е кеш. А като не са в банка, могат да са в трезор (пак разходи по поддръжката) и в Бурканбанк. Като далеч по-зряла (да не кажа направо "стара" Wink) от теб отлично знам какво е Бурканбанк, защото съм преживяла масовите банкови фалити в тази държава. За разлика от теб. Преживяла съм и времето на масовите обири по къщите. Изобщо, да не дава Господ голяма криза...
Аз не познавам човек, който е забогатял като държи кеш. И да имаш голяма ликвидност не виждам как това ще спомогне за икономическото ти благосъстояние.
А ако ни трябва Кеш - ето ги банките - изтеглих потребителски 20к лева за около 30 минути...
Именно, парите в кеш не са инвестиция, за да се сравняват с други инвестиции.

# 177
  • София
chiana2003, добре си завърнала, нищо не си изпуснала...няма и нови " муцунки" в темата... ей така дори за освежаване.
Поздравления за финала на сделката важното е, че са се случили нещата.

pe4enka, и колко и да се дигнат данъците, няма да има отражение. Колко да станат и двойно... това е годишен данък. Виж ако станат 2000- 3000-5000 лв., че 10 000 лева за най-скъпите локации и големи имоти, това би имало някакво отражение.
Благодаря Томева  bouquet
Нещо не успях да срещна много твои постове, докато четях назад. Постарай се малко повече да пишеш, че си най-близко до нещата и винаги си полезна, дори и за постоянно мрънкащите от брокерите.
Иначе за данъците (колкото и да не харесвам ГЕРБ, меко кзано) Горанов е абсолютно прав. За апартамент 65м2 в гетото без тротоари, градини площадки и абсолютно никакви нормални условия плащаме близо 300лв местен данък, а за близо 300м2 нова къща с декар двор плащаме 85лв (преди да построим беше под 20лв данъка...). И като изгори крушка на улицата се обаждаме и я сменят на следващия ден. Еми не е честно  Wink

# 178
Както не съм със широки пръсти, пак кеш гледам да не държа под ръка. Ей го днес е черен петък в някои сайтове. Като нищо мога да ликвидирам доста кеш. Друго си е парите да са ти в имот, хем имаш, хем нямаш пари.  Laughing

# 179
Пази Боже от майки инвеститорки Grinning

Общи условия

Активация на акаунт