Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 39

• 46 670
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
П.П. Това в краткосрочен план. В по-дългосрочен не съм оптимистка, ама нищо не мога да направя. Икономиката, а от там и цялото човечество, а от там и Земята се развиват на принципно грешна основа - стремеж към непрекъснат растеж в ограничена среда. Сега и с климатичните промени кой знае какво ще стане - Африка може да стане пустиня, милиони озверели от глад африканци ще тръгнат да мигрират и няма как да бъдат спрени хуманно, ако се опитаме да спасим нещата някак си това може да стане само с лишения и спад на благоденствието, което няма да се приеме добре в богатите страни и какво ли още не. Ама се надявам да не стане в близките десетилетия Twisted Evil
В дългосрочен (а може би не чак толкова дългосрочен) план залагам на световна война. Няма друг начин за съжаление. Световната финансова система е чиста проба финансова пирамида, а една финансова пирамида е устойчива докато расте, т.е. докато има балами, които да се включват в играта. Само дето нашата пирамида вече няма накъде да расте ...
Та при тоя твърде вероятен развой недвижимите имоти в най-големите градове ще се окажат купчина строителен отпадък. Но има време дотогава де, поне 4-5 години още.Neutral Face

# 91
Не мисля, че е съвсем така. Май бях чела, че 50% не са с кредит, а това е много. Освен това именно акълът и сметката правят кредита по-малко рисков. В кредита няма нищо лошо, ако е обмислен и премерен. И ако имаш все пак нещо за самоучастие. Естествено, има и такива, които ще изгърмят, но последствията ще са си само за тях, няма да катурнат системата, ако бройката име  нормална.

# 92
  • София
streetz, пепел ти на езика за нова Световна война. Завършила съм Исторически на СУ, гаранция, няма по -страшен сценарий. Най-кървавата страница от човешката историята е 20-сти век със световните войни, съвсем скоро даже е било това, дано 21-ви век да не е по -лош. Confused

# 93

Грешиш, кризата става заради задлъжнялост, а в момента се трупа огромна задлъжнялост, защото е супер лесно да изтеглиш кредит. Малка корекция на крехкия баланс и всичко рухва. Хората с парите са си отделна работа - тях не ги касае. Масовият купувач е с кредит.
Ти грешиш. Само 1/3 от жилищата се купуват с кредит (не можах да намеря статията в която го споменаваха). задлъжнялостта не е проблем ако си плащаш заемите. Щом масово продават на зелено, даже преди да е почнал строежа не може да се говори за потенциална опасност. Когато апартаментите на строителите почнат да залежават, намалят продажбите на зелено, а после трудно се продават след акт 16 тогава вече може да се говори за криза или начало на криза. Този период може да трае 2, 3, 4 годили или 1-2 месеца.
А колко процента от инвеститорите участват със собствен капитал при строежа не знам, но си мисля че всички са на кредит.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 12:33 от vanqivanova

# 94
Скрит текст:
И аз си мисля, че криза от вида "срив на всичко" е малко вероятна, освен ако не се случи нещо извънредно и форсмажорно. И мисля така, защото макар хората да са тъпи по принцип, тъпите като цяло не забогатяват трайно (има изключения разбира се) и затова парите за имоти са в ръцете на тези, които общо взето мислят и си правят сметката. Освен това миналата криза все пак беше скоро и относително умната част от населението (тази с парите) се предполага да не е забравила съвсем какво може да стане и ще вземе някакви мерки за подсигуряване. И накрая миналата криза се стовари много рязко и отникъде, а за тази се готвим от години. И понеже от години я чакаме вече свикнахме с идеята и ефектът на внезапна паника няма да го има, както беше преди, а всъщност паниката е тази, която задълбочава кризите и ги прави наистина разрушителни - паниката води до разпродажби на акции, до кеширане и излизане от инвестиции, до отмяна/замразяване на договори и поръчки, съкращения на персонал и прочее. Ако я няма паниката, нещата ще минат съвсем гладко.

П.П. Това в краткосрочен план. В по-дългосрочен не съм оптимистка, ама нищо не мога да направя. Икономиката, а от там и цялото човечество, а от там и Земята се развиват на принципно грешна основа - стремеж към непрекъснат растеж в ограничена среда. Сега и с климатичните промени кой знае какво ще стане - Африка може да стане пустиня, милиони озверели от глад африканци ще тръгнат да мигрират и няма как да бъдат спрени хуманно, ако се опитаме да спасим нещата някак си това може да стане само с лишения и спад на благоденствието, което няма да се приеме добре в богатите страни и какво ли още не. Ама се надявам да не стане в близките десетилетия Twisted Evil

Грешиш, кризата става заради задлъжнялост, а в момента се трупа огромна задлъжнялост, защото е супер лесно да изтеглиш кредит. Малка корекция на крехкия баланс и всичко рухва. Хората с парите са си отделна работа - тях не ги касае.
Масовият купувач е с кредит.
На какво стъпва твърдението ти? Има ли статистика, която го потвърждава?

# 95
  • София, Bulgaria
За пореден път съм в шок: Един бг гражданин с 2 ЕГН-та. Остави това, но в картона му от ЕСГРАОН, всъщност в двата му картона е отбелязан един брак и един развод, а човекът се женил 4 пъти, 3 в Бг и 1 в Швеция.
И въпросът е: имотът по време на брак ли е придобит? - "Питам аз и отговор не чакам".

# 96
В такъв случай човек просто не купува, защото щом нещата са под въпрос, независимо какво уверение изнамериш сега, пак нямаш гаранция, че в бъдеще някой съд няма да реши наобратно. Та като е прекалено забатачено човек не се навира. 

# 97
Не бих се занимавала с такава история. Дори в добрия случай - административна грешка, а не примерно гражданин, който си е сменил сам егн то заради присъда, екстрадиране или нещо от сорта, - пак не бих.
Колкото до брака - сигурно ли е, че бракът в чужбина изобщо е бил легализиран в Бг.
Изобщо - има доста озадачаващи моменти.

# 98
Мнения за този комплекс? Струва ми се доста близо до релсите на влака.
Бил най-продавания миналия месец.
Какви са потенциалните рискове от купуване на зелено?
Съжалявам за въпросите но тепърва навлизам в сферата.

https://www.stonehard.bg/imot/1052?utm_source=facebook&utm_m … _campaign=FB_1052

# 99
Като локация е перфектно ( тоест най-важното). От там нататък всичко са подробности. За релсите, не знам, ако е там където е посочено на картата едва ли ще се чува.

# 100
Мнения за този комплекс? Струва ми се доста близо до релсите на влака.
Бил най-продавания миналия месец.
Какви са потенциалните рискове от купуване на зелено?
Съжалявам за въпросите но тепърва навлизам в сферата.

https://www.stonehard.bg/imot/1052?utm_source=facebook&utm_m … _campaign=FB_1052
Намира се в Хаджи Димитър. Там си има цигани и самолетите прелитат ниско. Много е шумно и трудно се спи на отворен прозорец. Ако обявената цена от 850 евро/ м2 е актуална и важи за апартаменти с добро изложение и етаж значи минусите са отразени в стойността на имота и може да си заслужава. В хубавата част на Оборище такива цени не съществуват, но това също е нормално.

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 00:59 от Анонимен

# 101
  • София, Bulgaria
В такъв случай човек просто не купува, защото щом нещата са под въпрос, независимо какво уверение изнамериш сега, пак нямаш гаранция, че в бъдеще някой съд няма да реши наобратно. Та като е прекалено забатачено човек не се навира. 

Не е въпросът, какво да се направи,  то е ясно. Въпросът е, че въабще не трябва да има такива недоразумения...Ако, има толкова големи бъгове в служби, които трябва да са наша защита,  как да вярваме на всеки документ, който излиза от там. В конкретния случай, продавачът ни уведоми, че има няколко брака, а не 1.

# 102
Масовият купувач е с кредит.
Аз оставам с впечатлението, че не е така тъй като в момента съм в процес на търсене и виждам, че доста голям процент купуват кеш. Мен това ме изненадва! От къде имат хората спестявания от такъв мащаб...хора с много деца, където разходите са големи по принцип! Отделно всеки почти влага, за да инвестира и дава под наем жилище...Странно е, да не се окаже изведнъж че всеки има по едно жилище поне да дава под наем или две, но няма кой да ги наеме!

# 103
Няма да има кой да ги наеме ако са в лоши региони, или в много лошо състояние. Иначе хора като вас, които не са си купили, все ще има.

# 104
Аз оставам с впечатлението, че не е така тъй като в момента съм в процес на търсене и виждам, че доста голям процент купуват кеш. Мен това ме изненадва! От къде имат хората спестявания от такъв мащаб...хора с много деца, където разходите са големи по принцип!
Живеем в държава, в която се крадат (източват, както е модерно да се казва) държавни и европейски пари на поразия, за чисто криминалния бизнес пък да не говорим какъв оборот прави.

Общи условия

Активация на акаунт