Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 39

• 46 586
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Аз се опитвам да подминавам, но "замърсяването" в темата почва да минава нормите.

# 631
Трия се, защото наистина няма общо с темата. Мръсният въздух в София не е от топлофикациите, нито е от ТЕЦ-овете, обаче, причината си е в живеещите в града.
За възмущаващите се, пазарът на НИ на дадено място (в случая, София) не е ли свързан с качеството на живот на това място, а качеството на въздуха не е ли част от качеството на живот, според вас?

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 22:08 от Анонимен

# 632
Всяка сутрин минавам покрай Влдая. И въпреки че е малък град в подножието на Витоша има дни в които половината град не се вижда от дим, дори си спирам парното че почва да мирише на чад в колата. А пътя е доста встрани от града.
В Бояна и Драгалевци също е много зле. Там масово са на локално парно и гледката от околовръстното не е много приятна.
Ако бяхме нормална държава с уреден транспорт нямаше изобщо да стоя в София.

# 633
Някакни отзиви за "Явлена"  - сайта изглежда добре, но как са иначе?

Момичета, моля Ви, върнете се към темата, ако искате си отворете тема в Клюкарник относно чист и мръсен въздух.
Има запитване относно отзиви за "Явлена", аз не мога да кажа нищо, отговорете на запитването на съфорумката, Моля, който може нещо да каже.

# 634
На мен ми прави впечатление, че техните обяви са със завишени цени.

# 635
Някакни отзиви за "Явлена"  - сайта изглежда добре, но как са иначе?

Момичета, моля Ви, върнете се към темата, ако искате си отворете тема в Клюкарник относно чист и мръсен въздух.
Има запитване относно отзиви за "Явлена", аз не мога да кажа нищо, отговорете на запитването на съфорумката, Моля, който може нещо да каже.

Хадзапи, аз спирам офтопика.
За Явлена - мисля, че в темата за брокерите имаше мнения - може би едно положително, но и повече от едно - отрицателно. Ако там пусне на търсачка, вероятно ще излязат.

# 636
  • София
 На Явлена комисионната за отдаване под наем е 1 цял наем, докато на повечето други агенции е 1/2. Иначе нищо лошо не мога да кажа за тях - любезни, отзивчиви и дават вид на професионалисти. На мен лично обаче не можаха да ми свършат работа.

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 16:31 от miramar

# 637
Явлена си е много стара фирма, наложила се е на пазара, и има претенции да работи добре.
За брокерите - имам поглед само за един, на ниво беше. Дойде даже в събота. Внимавайте какво подписвате, бутат договор за правото си да продават имота ви едва ли не доживотно, или, докато съществува, забравих... И няма прекратяване. Simple Smile Добре, че продадох с друга фирма.

# 638
Момичета, продадох жилище като брокера беше и на  двете страни - на мен като продавач и на купуваче на имота ми.  Ако Ви е възможно избягвайте този вариант. При мен поне определено не защити моите интереси, а определено тези на купувача. Но за съжаление  бях притисната от време и сега разигравайки в ума си детайли от сделката виждам как през цялото време го е играл брокер на КУПУВАЧА. Но нали "къорав карти не играе" то и аз определено  съм си виновна.  И може би наивно си мисля, че ситуацията е различна при брокер на  продавач  и брокер на купувач. Не  че и сам човек не може да свърши тази работа при начиличност на ВРЕМЕ, което при мен липсваше.

# 639
Всъщност най-често брокерът просто играе в свой интерес, а той е да има сделка, бързо. С две комисионни, ясно, че ще натиска за сделка точно с този купувач. Обикновено купувачът е по-уязвимата страна - ако има някакви проблеми с имота, евентуално с документите и собствеността, брокерът по-скоро гледа да ги прикрие или да ги омаловажи. При вас сигурно е натиснал за сваляне на цената под необходимото за постигане на сделка.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 10:14 от TafTaf

# 640
И аз мисля, че брокерът е играл за себе си. Като купувач ми се е случвало брокер от голяма агенция да поиска пари на ръка, за да натиска продавача да свали цената. Те не ги правят благотворително тези неща.

# 641
И още нещо да добавя– едни златни думи "ще помисля до утре или до няколко часа" за всякакви детайли по сделката. А не моментален отговор, защото думите тежат поне за мен като оловни гюлета, макар и не ненаписани на хартия.  Бързина на отговор с която нищо не се печели.

# 642
Всъщност най-често брокерът просто играе в свой интерес, а той е да има сделка, бързо. С две комисионни, ясно, че ще натиска за сделка точно с този купувач. Обикновено купувачът е по-уязвимата страна - ако има някакви проблеми с имота, евентуално с документите и собствеността, брокерът по-скоро гледа да ги прикрие или да ги омаловажи. При вас сигурно е натиснал за сваляне на цената под необходимото за постигане на сделка.
Точно така е. И двете страни трябва сами да си защитават интереса.

# 643
Здравейте,
Можете ли да ми кажете какво мислите за този апартамент /ателие/
https://m.imot.bg/details/1c157876086885189
В момента попаднахме на тази оферта, но ме притеснява статутът на ателие. Вие какво мислите за него? Дали би било проблем след време да се промени статутът? Чела съм също така, че токът може да бъде промишлен. Как бих могла да проверя предварително това, защото и в много ателиета си ползват битов ток.
Как ви се струва местоположението? За момента се чудим дали ще го купим с цел инвестиция за отдаване под наем или ще живеем в него. И двата варианта са възможни, но мислим че и в двата случая покупката си заслужава. Дали бихме имали много главоболия с този статут и при двата варианта? Всякакви коментари и мнения ще бъдат от полза.
Благодаря!

# 644
Защо статута е такъв? Ако сега преди акт 16 не може да се смени, забравете че някога ще може.

Общи условия

Активация на акаунт