Любители на Котки - Тема 139

• 29 084
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Маци пък много обичаше кашони. Мърчо - кашон да не види.

Ани, ми гладни сте... Joy, това моя да се качи нещо да изяде, не не и не.

# 106
  • на брега на морето
Яяяяяя, Майчето седнало и се облизва  Joy Joy Joy

# 107
С Мъри нямам проблеми, само сменям мястото на клетката и той веднага се намърдва вътре. Явно смята, че е нещо ново и трябва да си го запази.
Един любопитко, нищо не пропуска...😉

# 108
Панта, когато беше мъничка Пантичка. ❤️

# 109
При мене и с двамата е страшно, когато трябва да влзат в клетка да ходим на вет. Истински кошмар. Два дена преди това мажя с успокоителни кърпички. Изобщо не помага. След това се почва едно страховито гонене от мене и ММ из целия апартамент. Първо гониме големият, че той ако успее да се скрие няма вадене, дере, хъска, абе нищо не помага. Обикновенно най-малко 40 мин. е гонитбата, страшен стрес, аз изпадам в нервна криза. Последният път тъкмо успяхме да вкараме Дзаг в клетката и малкият се появи изневиделица и реши да спасява батко си. Като се метна върху клетката, рев, бой, мъчи се да я отвори, мяукане. Ужас. Не мога да ги заведа на профилактични прегледи. Голям проблем ми е.

# 110
Здравейте, имам котарак от година и нещо. Започвам историята от както го взехме.
Тогава беше на 2 месеца, отидохме, взехме го и си го прибрахме. И още при първата вечер се изходи и то на приятелят ми, и от тогава започнаха проблемите. Имаше си тогава тоалетна, и ни го дадоха с изречението "котето няма грешка, има си и хигиенни навици и не е пакостлив а много гальовен", имам чувството че това изречение се отнася за друга котка ама не и за нашата. До преди няколко месеца живеехме в квартирата, където той съсипа всичко. Тапети, пердета, матраци и какво ли още не. Пикаше навсякъде, дори и на нас докато спим. Накрая заплатихме всичко (което е нормално в чужд дом сме) и това ни излезе 1200 лв разход, с матраци, килими, пердета и т.н. Откакто се нанесохме в нашата си къща при майка ми, направихме пълен ремонт ами котарака пак съсипа всичко.... Дори пикае и в на майка ми стаята ( ползва си и неговата тоалетна). Понеже съм и бременна и трябваше да приготвим всичко и за бебето. Както не знаех че това ще се случи, съсипа матрачето на бъдещото ни бебе няколко пъти, пикае на плочки абе навсякъде. Скача ми няколко пъти на корема, скочи ми и на главата и започна да ме дере, никого не слуша, абсолютно никого. Извикахме и семейният ветеринар, понеже имаме големи породи като кавказец и московска стража и му имаме доверие само на него. Взе изследвания на котарака да не би да има проблем някакъв с пикочния канал и т.н. Няма. Ходихме и на скенер, нищо,нищо и нищо. Съвсем здрав. Мислихме че е от препаратите нещо, сменихме ги, с препарат където да няма тези добавки дето ги привличат котките. Нищо не се промени. Вече не знаем какво да правим, чувстваме се затворници на една котка. И в нашата къща мирише на котешка тоалетна, охарчихме се доста за матраци и т.н. а сега трябва да имаме събрани пари и за бебето....уви.... Дайте ми съвет моля ви, вече не знаем какво да правим с него.

# 111
liqmarinova,
първото и най-важно нещо, което трябва да направите е да го кастрирате. Ще спреда препикава извън тоалетната. Само имайте предвид, че тъй като вече има лоши навици, ще трябва да изчакате след кастрацията 1-2 месеца максимум, за да се уталожат хормоните. Това ще го направи и по-кротък.

Второ, почнете вашите взаимоотношения отначало. Не го наказвайте, когато направи беля. Просто, когато го хванете, че прави нещо нередно (дере, хапе и т.н.) му кажете едно много строго и сериозно "НЕ!", можете да му размахате пръстче, но не го удряйте. Ако го пошляпвате, той ще тръгне да ви отмъщава. Обръщате се на другата страна и пълен игнор, докато не дойде да ви се гали. Тогава го възнаградете (погалете, дайте му наградка, нещо такова). Според мене котето иска да ви привлече вниманието, младо е, игриво и буйно. Освен това според мен ви отмъщава.

Трето, отделяйте му специално време за игра (с въдичка, топчета) и т.н. Знам, че отнема време, но 20 мин. на ден не е проблем. Ще стане много по-кротък и ще ви спести другите проблеми.

Четвърто, вземете му или направете (има примери как на първа страница на темата) драскалка, или му оставете един стар стол. Напръскайте го с котешка трева, за да го привлича. Занесете го там и му покажете, че е за драскане. Когато почне там да си точи ноктите го похвалете/наградете. Когато ги точи на друго място - (виж това, което съм писала по-горе за поведението, когато направи беля.).

Изчистете всичко в къщата добре, за да не му мерише на урина. Има много хубав съвет за чистене на матраци и мебели с естествени съставки на първа страница.

Накратко, показвайте му, че е обичано, кастрирайте го и ще се кротне.

# 112
  • Шумен
Аз също мисля, че котаракът маркира. Въпросният ветеринар не е ли предлагал кастрация? Колкото повече отлагате, толкова повече ще се затвърждава навикът да маркира.

# 113
Хоп от мен една полу— запала Лола, в панерче,което изобщо не беше предвидено за легло нооо котето по—добре знае..Stuck Out Tongue Winking Eye
Има си и котешко легло но не иска и да го доближи него.

# 114
Не мога да не споделя снимката, която му щракнах току що. 😍

И въпрос, какво мислите за гранулите Пурина Про План. За сега му купувам от тях, уточнявам, че и бюджета ми е ограничен. А паучове взимам всякакви Уискас, Феликс, Ките Кат, каквото има.

# 115
  • Варна
Прекрасен Панта, Късметка яде само.гранули Про План, за кастрирана котка и тук таме някой пауч или лакомство. Тях обича и си ги търси. Аз съм ок с тези гранули, но признавам не се задълбочавам.в състава много. Питах док - тези каза - тях яде котката и си е тип топ ...

# 116
Лола най-добре си знае каде е най-добре 😜 ти нищо не разбираш.
Познато ми е и на мен!
Те принцесите сами си избират трон 😅, харесва ли ни или не.
vermilion21 не давай на това красиво коте Уискас, това са лакомства пълни със захар.

Ей ги и моите двама мързеливци.
Тя и Той спят 🤗😁

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 11:38 от AnMary

# 117
  • Шумен
Уискас, Киткат - категорично не! Нито гранули, нито паучове . За Про план нищо не мога да кажа, но дори и при ограничен бюджет е по-добре да му даваш само уикенда консервирана храна, но да е свястна. Некачествената храна води до здравословни проблеми и там плащането вече е сериозно. Доколкото зависи от храната поне да се предотвратяват...

# 118
Eichkatzl, така е то:blush:,мнение си има за всяко нещо и никога не съвпада с нашето😊😊.
Много гушливо пухче е това твоето:heart_eyes:
За храната и аз давам Пурина за малки котета,гледаме с ММ поне да няма захар допълнителна.От първия ден в който я взехме при нас Лола,купихме всякакви паучове и консервички, от хубави ,по—хубави, нито една от тях не искаше да яде. Но пък се нахвърли на тези които бяха най—евтини и със гадна според мен миризма.С гранулите е същото, колкото са по— смръдливи, по и харесват. Опитах се да смеся храната от хубавата консерва със тази която си хапва та да хапне уж и малко месо ама не се излъга, не го близна даже. Та не се втелявам токлова много вече. :grinning
Уискас обаче и ние не даваме,нито храна в която има захар, гледаме и процента месо да е по —висок.

# 119
  • Шумен
Нахвърлят се, защото са овкусени с разни боклуци, джънк, като храната за хора с натриев глутамат например. И се пристрастяват точно като нас.

Общи условия

Активация на акаунт