Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 833
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Fancy, да не те отчайвам, но като изключим карането измежду идиоти и намусените хора, стресът в другите, посочени от теб, общувания си го има навсякъде. Подозирам, че не си общувала много с американска администрация. Joy Аз по-голяма концентрация на малоумие не съм срещала другаде. И за тези от европейските, с които съм общувала, не мога да кажа много добро. И с банковите служители е приблизително същото.

# 301
  • София
Мен пък ме изумява концепцията за градския транспорт в София и нищоправенето на отговорните власти по повод подобряване на качеството на въздуха в тази посока. Трамвай с разписание на 20 минути в час пик???? Rage

В САЩ наистина в банковите клонове работят супер нискообразовани хора. Възможно е да попаднеш на всякакви.

# 302
  • София
sanaka
Стигам до извода, че и тук, и там, ако не е твой човек да ти свърши работата, значи служителя (администратора) е полу или пълен идиот.

# 303
Да ти кажа, имам впечатления от гръцка, германска и най-вече УК администрации. Дори чисто балканския манталитет в гръцката ми е на светлинни години от тук. То е ясно, че простотия все има. Но аз тук тръгвам да върша работа с ясната мисъл, че ще ми се наложи едно от тези: молба, малък рушвет, скандал. Тази година за продажба на апартамент данъчните сгрешиха данни в оценка два пъти. И искаха пари от баща ми и трети път. Наложи се да ходя да обяснявам, че за тяхна грешка трети път такса баща ми пенсионера няма да плаща. Да си помислят дали искат да ескалирам случая.
Братът на мъжа ми живее много спокойно в УК. Не е в Лондон обаче, а в околностите и живее и му е офиса.

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 21:49 от .♥.Fancy.♥.

# 304
  • София
Фенси, мен дори и това не ме напряга, защото целенасочено съм го свела до абсолютен минимум: разстоянието дом-офис е едва 1.5 км;  с данъчните имам вземане-даване веднъж годишно след като им хвана поредния бъг. От възрастта е, вероятно, но хич не позволявам на нещо да ме ядосва.

В Щатите в Уелс Фарго ме попитаха дали съм сигурна, че България е държава, нямало я в списъка им с телефонните номера за телефонен съпорт.
...
Титина, на мен ли го казваш, дето грам български клиент нямаме Simple Smile.

"Двете" Българии не се засичат, защото съзнателно не искат да се засичат.  
...

Нотарис, и аз съм от тези дето лично не метат, не перат, не гладят - техниката го прави вместо мен. Техниката е затова, да ни "аугментва".

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 21:50 от Sharky*

# 305
Тукашните са научени да си мълчат за всичко. Не знам как го правят, но са ужасно некомпетентни.
В банките е...ужас. Онзи ден такава разправия им спретнах за моргиджа, наложи се да искам супержаизорът да поеме нещата. И то защото попитах кога ще полича чист НА. Момето взе да ми обяснява, че трябвало да изплатя моргиджа. Казах и да погледне фейла ми и че е платено преди месеци....явно доста съм ги постреснала, след 3 дни имах официално писмо от тях с извинение.

Знаете ли кое е интересното тук. Липсва персонална отговорност. Нямам право да кажа, че лицето "Х" не си е свършило работата, трябва да потърся начин, за да подобря процесът.

# 306
  • София
Нотарис, и аз съм от тези дето лично не метат, не перат, не гладят - техниката го прави вместо мен. Техниката е затова, да ни "аугментва".
А, Шарки, дай жокер моля за марката на техниката, че да спестя една определена сума на месец. Моята ютия не ще да глади сама, пералнята не събира и не сортира дрехите, а за простиране и дума не дава да се издума Joy , а печката хич не готви без предварителни заготовки. Frowning1 Прахосмукачката пък отказва да качва стълби сама.

# 307
  • София
Sanaka, за простирането и гладенето използвай хубава сушилня и няма да ти се налага да извършваш упоменатите дейности. Може да купуваш дрехи от wrinkle resistant материи, но и с други става.

# 308
с две ръце за И-робот ( имам и за чистене и за миене). Метнала съм око и на един за чистене на прозорци.
Чтията е без кабел ( родих се откак я имам). За стилбите - прахосмука пак без кабел.
Пералня, сушилня (на газ, за да не мачка прането) и миална са ми първи дружки.

# 309
  • София
Не гладя заради сушилнята Миле, преди ми се налагаше да приглаждам с пара ризи и тениски, обаче откак "кракнах" програмата "нежна грижа" в комбинация с вълнени топки за сушилня, вече и това не правя. Робота прахосмукачи, лек е, та по стълбите не тежи, за разлика от старата прахосмукачка, а  мисля на Черен Петък да си подаря и робот-моп. Сортирам прането само аз, но и докато имах чистачка пак аз си го правех, нямам доверие на никой друг. Реално, ако мъжете вкъщи възприемаха цветовете като мен, нямаше да ми се налага и да сортирам, биха могли и сами да си пускат бялото в един кош, черното в друг и останалите цветове дрехи  - в трети. А печката работи със заготовки Simple Smile (пример: маринованите ребра в Лидл). Аз и не преигравам да готвя, опитваме се да се храним кето, та "контакта" с печката е сведен до печене на месо (чугунена тенджера, кр. масло, сол, подправка, месо -  ангажимент от 3 до 5 мин).

# 310
Попея, аз съм виждала теста в Дорис Тенеди и тези в Питагор/Шилер/Света София през 2017 г. Тестът в Дорис Тенеди беше наистина по материал за училищна готовност и не беше сложен. Другите три бяха пълна противоположност - предимно логически задачи, коя от коя по-завъртяна. Ние се готвехме по книги за 6-9 г., а бяхме на 4.5 г., когато започнахме, и на 5 г. и малко, когато се явихме. Разликата между тестовете на отделните училища е колосална като сложност и тип материя.
Нямам идея какъв беше тестът на Дрита, не го и попитах след него. Но ти казваш същото, което и аз, че наличието на някакъв тест само по себе си нищо не значи. А и сложен да е, защото задачите за Еразъм Ротердам бяха доста сложни, поне по разказа на сина,  това пак нищо не значи. Ако не знаеш колко са се явили и колко от тях са взели, и има ли неприети, тоест, какво е съотношението кандидатствали/приети, не знаеш дали има изобщо подбор или всичко е про форма. В този смисъл, ако няма никъде изнесено надеждно независимо инфо по въпроса в което и да е училище, за мен въпросът с рестриктивния подбор си остава открит. На форумни легенди отдавна не вярвам.

# 311
Недей моп, не вършат работа ( тези със сменящите са патове). И робот имат серия, която е за миене на подове- препоръчвам ги.

# 312
  • София
iRobot Jet M6 мислех.

# 313
Добре де, тези сушилни не ви ли правят дрехите на нищо? Мачкат ги и им разказват играта. Пералнята ни е със сушилня, май че е Аристон, ми никога не ползваме сушилнята.
Ох, кето не знам какво е, ама и не си представям как може да 3 до 5 мин. да се сготви. Освен ако е някакъв полуфабрикат, те са ужасни на вкус и въобще.

На форумни легенди отдавна не вярвам.
А тук само такива четем Grinning

# 314
Браава серията са с едни матчета отдолу, които трябва да се сменят ( и хич не са евтини). Пробвах го, не ми хареса и го продадох.
Аз имам Скууба, те са железни (да си призная слагам и ароматни масла във водата и мирише страхотно къщата.

Татко Мецан , моята е с газ и остава остатъчна влага. Която от своя страна спомага дрехите да не са намачкани

Общи условия

Активация на акаунт