Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 783
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Странно как оцелява това училище, аз само силно негативни отзиви съм срещала.

# 346
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според мен там отиват и остават точно "толерираните" деца на определени родители..в много малко училища биха ги търпяли такива. Съответно свестните деца в един момент "бягат".

# 347
Има много нормални семейства вътре, които са се подвели като нас по приказките на директорката на срещата. Освен това за учителката ни в ПУК ние имахме отлични препоръки от много хора. Които препоръки се потвърдиха стократно. Т.е. за едната година в ПУК ние бяхме изолирани и видяхме съвсем дребни и пренебрежими недостатъци. Драмата дойде в 1 клас с новата класна.
Познавам доста семейства, които смятат да се местят след 4 клас, защото началната им учителка е добра. Там са с един учител по МОН-ските правила до 4 клас.  

Ако погледнете, те изкарват по един 7 клас само. Т.е. разчитат на масовката в ПУК и 1 клас като приходи.

# 348
  • София
Аз минавам покрай ПБ напът към Иззи (там най-малко задръстване..) , винаги съм се впечетлявала от автопарка отпред. При нас има коли и на по 20 години (в това число и моята), ама там под порше не съм виждала.
Иначе на приятелка децата й завършиха ПБ преди 5-6 години, съвсем нормални хора, че и много доволни бяха

# 349
Е, това е силно преувеличено. За автопарка и в двете училища. Зависи с какви очи го гледаш. Моите са непредубедени. И казвам, че и в двете училища има и от едните, и от другите. А и едва ли това е критерий. Поне за мен лично други неща са важни. Подобни коментари не понасям от ден първи в тази тема.
Изи за мен има сериозни дефекти. Просто оперират от два месеца. Wink Има време да се видят. Трябва поне година да се понатрупат. Както ние ги видяхме в ПБ след година.

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 09:18 от Fancy

# 350
  • в страната на чудесата
Ами това се отнася за всички, които не са минали през 7-класното НВО. Което може да не Мери подготовка от училището, но показва тази на децата като цяло. Тъй че чакаме Азбуки, прогресивно, ТЕ, монтесоритата - откривател мечтател и пр. Иззи, кой друг?

# 351
Абе, Фенси, докога ще ми четеш мислите, да му се не види Grinning Точно за автопарка щях да кажа, че не е повод да се правят изводи.
В ДШ всички бяха с изключително скъпи коли-змейове, то не бяха джипове, ЕС класи, лимузини от екстра клас, какво ли не. А хората бяха изключително фини, възпитани, никой не парадираше никога с нищо и като седнеш с тях - примерно на рождените дни на децата, ще кажеш, че са най-обикновени хора, учтиви, интересни. Никой от тях не беше нито мутра, нито парвеню. Изключително висока класа, в интерес на истината никъде в друго училище аз такава класа на родителите не видях. И нямам предвид парите, а истинска класа, интелект, възпитание, образование, начетеност. Духовитост, финес. А че бяха милионери, бяха, немалко от тях май бяха дори мултимилионери, но никой не парадираше с това.
Смея да твърдя, че що се отнася до родителската среда, никъде няма такова високо ниво, както в ДШ.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 21:32 от Татко Мецан

# 352
Ами това се отнася за всички, които не са минали през 7-класното НВО. Което може да не Мери подготовка от училището, но показва тази на децата като цяло. Тъй че чакаме Азбуки, прогресивно, ТЕ, монтесоритата - откривател мечтател и пр. Иззи, кой друг?

Принципно съм съгласна. Тогава ще се види, макар да знаем, че една година НВО никак не е достатъчно да се направи извод, че едно ЧУ е добро или лошо.
Но аз говоря, че два месеца впечатления са на практика едното нищо. Тепърва ще си вижда организация, комуникация и ниво на обучение.

Аз познавам деца в Азбуки. Ходят на уроци по математика. Simple Smile от 6 клас. Уроци не за fine tuning.

# 353
  • в страната на чудесата
И част от шестокласниците на ТЕ ходят. Нищо.

# 354
Така де. Ние вече ще сме с деца в гимназията, когато митовете и реалностите за тези училища ще се излезли наяве.

# 355
  • София
разбирам ги родителите, че не им се рискува точно за НВО и искат да се застраховат с допълнителни курсове. Аз също бих направила така,  особено ако целта е някоя от държавните с космическите балове.
Прогресивното май още не е изкарало седмокласници, а мантесори не зная как ще изкарат високи оценки, ако се придържат към основната монтесорска концепция.
Признавам, че лежерни училища за силно НВО някак не мога да си го представя как ще изкарат, защото голяма част от високата оценка в седми клас се дължи и на тренировка и свикване на натоварване. Там половината изпит е решаване за време, без много-много мислене, трябва да е автоматизирано. А завързаните задачи на втория модул и те искат тренинг.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 22:24 от Andariel

# 356
Не са още толкова високи баловете за ДЕГ, не се шашкайте.

# 357
  • София
Такива, които се презастраховат с школи и уроци има и в ЧУ и в ДУ. Също както има и от двата вида представители, които пък не са ходили на уроци. Та презастраховането си е факт, независимо от училището. Ето моята щерка вече в осми клас не е ходила на нито един извънкласен урок по мат, пък изкара доволен резултат за добра гимназия. Същевременно дете от нейния клас се презастрахова с уроци и резултата бе по-нисък. Та много често си е до дете , ако щете и до прегаряне.
Нотарис, миналата година баловете за ДУ бяха много високи, изглежда не си следял ситуацията.

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 07:20 от звездица

# 358
Само, че аз не казах презастраховане. Wink

# 359
  • София
Много е трудно да се разбере кое е нужно и кое е презастраховане, защото е възможно самото ниво да е по-ниско, а е възможно и самото дете да среща затруднения или да учи по-трудно или нещата да са ок, но да се затвърждава материала и така детето да получи допълнителна увереност в знанията си. В личния ми опит, второто ми дете тръгна в шести клас на курс доброволно покрай голямото в седми, а не защото имаше пропуски в материала, а и аз не знам защо, питах "искаш ли и ти на курс, има и за шести клас" и отговорът беше "искам". При много добра училищна подготовка и двамата като крайна преценка казаха, че курсовете са им се отразили много добре, а за шестокласния "бяхме 15 деца, учихме нещата за садмицата предварително и имахме повече упражнения". Така че всеки допълнителен час има положително влияние, дори само за затвърждаване на материала.

Общи условия

Активация на акаунт