Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 832
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Рейни, Изи са на етап в който могат да си позволят подобен тип изпит. Така са били "изпитите" и в редица от старите училища, когато са били новички и без грам наплив. Ежко твърдеше, че в КО няма изпит. Но се оказа, че и те вече имат. Неизбежно е. Ако си ме чела преди години, аз съм последния поддръжник на каквито и да било изпитни процедури. Но в настоящото състояние на нещата нямам идея как различно би могло да се органзират нещата.
Преди години се наложи да присъствам на първи кръг на изпита за 1 клас на Питагор. Не за моето дете. Имаше безброй мъници с родители, натъпкани във фоайето на училището. Голяма част от децата гледаха с един такъв уплашен и стресиран поглед, че ми идваше да вия на какво подлагаме децата си. Имаше поне 3-4 ревящи дечица.

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 11:03 от .♥.Fancy.♥.

# 256
  • в страната на чудесата
Много тъпо съсипаха другата тема. Толкова труд отиде по дяволите заради свръхего...
Чудя се пък дали не се е засегнал нЕкой бизнесмен в сектора Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 257
  • В офиса
Аз колко наивно съм изтървала какво е ставало в другата тема. На кого е пречила? Егати скуката.

# 258
  • София
Фенси, нали стигнахме до извода, че не ти знам предишния ник Simple Smile Но аз чета от миналата година, така че от тогава съм чела. Това, което описваш е точно това, на което не исках да подложа детето ми. Това е прекалено за 6-7 годишно детенце Sad Тъпото е, че наистина при голям наплив и аз не се сещам за друг начин за "избиране" на децата. В интерес на истина в БШ изобщо не видях дете да плаче, напротив- всички се забавляваха и нямаха търпение да бъдат извикани и да си "играят" горе. Може би техния начин да ОК, но не съм била в Питагор или СС да знам какво е различното. Детето ми много се забавлява на "изпита" на БШ.

Лейка и аз изтървах какво се е случило, кой кого е засегнал? (бтв май ме беше питала дали съм завършила НПМГ- да, там завърших, то навремето само ние и НГДЕК май имахме това за успеха).

# 259
Това, което разказвам е изпит за 1 клас. По мое време имаше отчетлива разлика между изпит за ПУК и 1 клас. Сега не знам как е и в СС, и в Питагор.
Тогава в ПУК си седяха по няколко часа в клас, правеха упражнения и после имаха разговор с психолог. Моето дете хич не беше натоварено, когато кандидатстваше в ПУК.

И да ми знаеш ника, вече излизам като Анонимен.

Тинки, гледам си питала в другата тема. В ПУК ще имат очаквания за материал касаещ цифри и букви подобен на този в Моливко. Но примерно целият материал за годината, а не само до януари/февруари, когато са изпитите. Вземи една книжка на Моливко за предучилищна група и ще се ориентираш. Иначе всичко допълнително е така както го беше обяснил Мецан.

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 12:28 от .♥.Fancy.♥.

# 260
Преди години се наложи да присъствам на първи кръг на изпита за 1 клас на Питагор. Не за моето дете. Имаше безброй мъници с родители, натъпкани във фоайето на училището. Голяма част от децата гледаха с един такъв уплашен и стресиран поглед, че ми идваше да вия на какво подлагаме децата си. Имаше поне 3-4 ревящи дечица.

Направо се радвам, че и двете ми деца минаха цедката за ПУК преди нещата съвсем да излязат от релси. Не мога да повярвам колко бързо се променят нещата - наскоро разбрах, че и Увекинд, което се слави с лежерност, има приемна процедура с присъствен ден за ПУК.

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 12:29 от change my mind

# 261
  • София
Спокойно може да си пишем тук значи, на мен също "страничните" теми са ми интересни и полезни.

# 262
  • София
Много тъпо съсипаха другата тема. Толкова труд отиде по дяволите заради свръхего...
Чудя се пък дали не се е засегнал нЕкой бизнесмен в сектора Simple Smile Simple Smile Simple Smile

To ако се замислим, нелицеприятните факти, които се пишат изобщо не засягат само един бизнесмен в сектора, а някой си важат с пълна сила за целия сектор. Как да им е приятно? Много по-удобно е да хващат мушиците, които са си сложили розови очила, пък после и да се усетят вече е късно. Нали виждам как новодошлите в другата тема тръгват с ентусиазъм и оптимизъм (и аз бях така), пък после лека-полека им спихва ентусиазма, като разберат че не всичко е цветя и рози. Ама трябва за целта и повечко от темите да си следил, та да ти светне лампичката.

Аз винаги съм писала от позицията на препатил родител. С идеята, ако успея да предпазя някой друг от моите грешки. Само защото става въпрос за интереса на деца. Защото срещу този интерес вече има сериозна бизнес машина, която много често се управлява от доста безкрупулни и немногоморални хора.

Ей под тези думи и аз се подписвам с две ръце!

# 263
  • В офиса
Е, Уве имат приемна процедура от време оно. От 12 години поне Simple Smile Даже една от задачите си спомням - картинка с момиченце, нарязана хоризонтално по вертикала Simple Smile на, да кажем 7 или 9 парчета, които са разбъркани и трябва да ги номерираш в правилния ред. Т.е. не толкова проста задача

# 264
А защо се засягате от призив на един човек да не пишете в другата тема на един въпрос? Все пак един човек написал нещо... Не е единствен, на когото да разказвате...

# 265
Аз винаги съм писала от позицията на препатил родител. С идеята, ако успея да предпазя някой друг от моите грешки. Само защото става въпрос за интереса на деца. Защото срещу този интерес вече има сериозна бизнес машина, която много често се управлява от доста безкрупулни и немногоморални хора.

Ей под тези думи и аз се подписвам с две ръце!
И аз.

# 266
  • в страната на чудесата
А защо се засягате от призив на един човек да не пишете в другата тема на един въпрос? Все пак един човек написал нещо... Не е единствен, на когото да разказвате...

За какво говориш?
Май всички сме чели в различна МЕТЛова фаза Simple Smile

# 267
Явно Simple Smile
Имаше особена молба от нов потребител(като мен) да получи отговори на два три въпроса, но не от редовно шишештите Simple Smile но както и да е... Най-вече за Фенси и Татко Мецан се отнася въпросът ми с нажеджа да не спират да пишат в другата тема заради един потребител.

# 268
  • София
съжалявам за вече "вехтия" цитат, ама някак не мога да не си го кажа и аз (а едва днес успях да ви изчета и тук, и оттатък)

Да си поспамя тук наволя, че в другата тема рязко смятам да прекратявам участие. Накрая няма да има кой да им отговаря на въпросите. И ще се налага да си четат назад.

... ама баш, и уж питат/молят за информация, но с тоя назидателния тон, че и обвинителен. Наистина не проумявам как очевидно хора с претенции не могат грам да се погледнат отстрани как звучат и какви ги пишат Flushed че и много са такива, ве, да му се не види...

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 17:44 от Milenita

# 269
  • в страната на чудесата
Те точно тия са с двата крака. После нямат кураж да се преместят Simple Smile
Чудя се Фран къде изчезна.

Общи условия

Активация на акаунт