Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 831
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
И Амели😢

Стига сте напускали оттук, оттам, Фанси, моля те. Там си е фраш с петгодишни, то ти стига да четеш и да се радваш, че имаш по-големи деца. Очаквам скоро в Игрите на глада да включат трети кръг с В2 на суахили, скок от място и 100 м. бягане с препятствия.

# 271
  • София
Ти пък, оптимист! Joy Аз интегралните уравнения отдавна ги очаквам.

# 272
  • в страната на чудесата
Сега е пик, след три-четири години ще предлагат бонус за записване. Вероятно СС и Питагор ще са с изпит, но значително по-лесен.

# 273
  • София
Айде, айде, интегралните уравнения са за слабаци Joy

Всъщност съм склонна да се съглася с Лейка.

# 274
  • София
Много ме дразнят потребители, особено нови, които се държат така, все едно влизат в ресторант и трябва другите потребители да са като сервитьори и готвачи, които да ги обслужат бързо, качествено и без пари. И такива има и в живота много - не стига, че не са си написали домашното, ами и се държат така, все едно другите са им длъжни. Навремето, когато моите трябваше да кандидатстват за гимназия, изчетох всички седмокласни теми и темите за школите за две години назад, някои постове наизуст ги знаех.

# 275
  • В офиса
А аз не. Финансовите възможности на хората растат, ЧУ излезе от зоната на мутренската репутация и вече по разните корпоративни офиси стандартна тема е в кое ЧУ учи детето. Отделно ДУ се е запътило да дълбае дъното. Отделно алтернативните родители и фенси модите. Още, сега вече родители стават масово завършили/учили в чужбина и проекти, екипна работа, липса на агресия, здравословна храна и прочее хубавини на ЧУ са дето се вика изконна ценност на съвременния родител. Тепърва ще растат клиентите на ЧУ.

# 276
  • София
Не е задължително само ЧУ да се спряга. Едната линия на офисните разговори е "не знам дали ще стане с регистрацията за еди-кое-си ДУ и ще трябва да ходим в частно, а там май се кандидатства...". Хората не се отказват току-така от държавното, ако имат шанс за някое от читавите. Същото е и после за гимназиите.

# 277
Сега е пик, след три-четири години ще предлагат бонус за записване. Вероятно СС и Питагор ще са с изпит, но значително по-лесен.

Защо смяташ така? Випуските са по-малки или по друга причина?

Аз пък се надявам ако се позасили конкуренцията между училищата (че сега само родителите се конкурираме), да обърнат малко повече внимание на битовизмите като: сграден фонд, оборудване на стаите, транспорт и храна. Сега малко училища могат да покрият критериите на родителите, които споменавате, че са завършили в чужбина и очакват определени условия.

# 278
  • София
Много ме дразнят потребители, особено нови, които се държат така, все едно влизат в ресторант и трябва другите потребители да са като сервитьори и готвачи, които да ги обслужат бързо, качествено и без пари. И такива има и в живота много - не стига, че не са си написали домашното, ами и се държат така, все едно другите са им длъжни. Навремето, когато моите трябваше да кандидатстват за гимназия, изчетох всички седмокласни теми и темите за школите за две години назад, някои постове наизуст ги знаех.
Абсолютно! А и същите въпроси с базова информация могат да зададат на ден на отворените врати. В темата могат да те ориентират наистина опитни и препатили потребители - точно както стана при комуникацията с Пипи. Тя споделя какво й е важно, другите й наливат акъл и така. Ама да ти казва някой “-Кажете сега какъв е изпитът, моля! И без спам, моля!” Dizzy Face Добре, че се сдържах да не отговоря.

# 279
Добре де, като отивам да си купувам панталон имам поне 10 изисквания за :цвят, материа, дължина, кройка ...Защо като избираме училище на детето си да нямаме  newsm78 Общо взето малко ме интересува формата на собственост, интересува ме какво се предлага, вкл транспорт, храна, допълнителни занимания, квалификацията на учителите и куп други неща. 3 години преди да се приберем съм започнала да търся училище за детето, в набелязаните съм била няколко пъти, дори съм стояла и съм гледала отвън, какви деца влизат, какво става по време на междучасията.
Училищните теми ги следя от 3 години, че и записки си водя. Да не казвам колко пъти съм чела хандбук ( в момента не се сещам българската дума) на училището, което сме избрали за сина ми.

# 280

Защо смяташ така? Випуските са по-малки или по друга причина?

Защо тя смята така, трябва тя самата да отговори, но и аз смятам така и мога да ти кажа защо.

Като четеш Нот и Тинкърбел, може да си помислиш, че София е пълна с милионери. А не е баш така, пък и съмнявам се, че основно милионерите са клиенти на ЧУ. Повечето родители са работещи хора с нормални доходи, а не със свръх- доходи. Таксите вече надхвърлят границите на приемливото. Приемните процедури стават все по-безумни. Индивидуалното внимание, което се очаква да получите, след като плащате, става все по-малко и почти напълно липсва точно в най-желаните училища, които вече са на принципа - изобщо не си мисли, че ни пука, дето плащаш, тъй като за твоето място чакат още 10, готови да плащат, та и с тебе, и без тебе - все ни е тая.

Не съм особено съгласен с Тинкърбел, че било на мода в офисите да се обсъжда кое дете в кое ЧУ е. Обратното, на мен всички ми разправяха, че съм луд да плащам за ЧУ. Работех в международна фирма и бях единствения с дете в ЧУ, а и от колегите на жена ми на всички децата им са в ДУ. Форум тук съвсем не е представителна извадка.

А продължават да вдигат таксите. Разбира се, в София има достатъчно хора, които ще ги плащат, без клиенти няма да останат, но силно ще се редуцира броя на тези, които хем са талантливи и умни, хем могат да плащат. И изпитите ще станат лесни, щото иначе клиенти няма да има. Според мен в момента ЧУ вече са се самозабравили. Включително и някои от най-добрите.

# 281
Добре де, като отивам да си купувам панталон имам поне 10 изисквания за :цвят, материа, дължина, кройка ...Защо като избираме училище на детето си да нямаме  newsm78 Общо взето малко ме интересува формата на собственост, интересува ме какво се предлага, вкл транспорт, храна, допълнителни занимания, квалификацията на учителите и куп други неща. 3 години преди да се приберем съм започнала да търся училище за детето, в набелязаните съм била няколко пъти, дори съм стояла и съм гледала отвън, какви деца влизат, какво става по време на междучасията.
Училищните теми ги следя от 3 години, че и записки си водя. Да не казвам колко пъти съм чела хандбук ( в момента не се сещам българската дума) на училището, което сме избрали за сина ми.

Разбирам да има 10 поне добри училища, да ги избираш .... много се впрягате, слободни сте, както викаха бабите.

Мецане, ще плащат и хоро ще играят, ако не ги тресне някоя криза. И ще се увеличават и търсенето, и таксите. Инфлация. Ако един двустаен кимизарник в ливадите е 100000Е, без да ми пука за имотите, колко да е таксата цяла учебна година да ти учат, возят и хранят детето?

# 282
Титина, а в БГ действителността собственика трябва да те интересува много. Точно толкова колкото и другите неща.

Аз лично си признавам, че например собствениците и на Изи, и на новото английско ще ги заобикарям от 100 км.

# 283
  • София
В момента всеки си предлага всичко - кеф ти цвят, кеф ти дължина. И като гледам мераклии има за всички.

# 284
А после колко % от предлаганото е осъществено наистина или поне в срок е една друга басня.

Общи условия

Активация на акаунт