Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 741
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
ССФ = средностатистическа форумка или Идеалът за свръх жената, която винаги знае кое е най-доброто за нея и за другите.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 12:04 от Аш

# 556
  • София
OuterSpace, много точно казано, че няма правило за красив-тъп и грозен-умен. Обаче съществува такъв стереотип за съжаление... И колкото и да е глупаво в определен тип области, красотата по-скоро може да се окаже спънка, тъй като често мъжете (а и жените) виждайки хубава жена, която ги конкурира в тяхната област са склонни да й лепнат етикета "тъпа или парашутистка, или др." или просто да я подценяват.

ССФ = средностатистическа форумка или Идеалът за свръх жената, която винаги знае кое е най-доброто за нея и за другите.

Благодаря, човек вярно се учи докато е жив Joy

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 13:16 от sadlady

# 557
  • София
Каква съм аз - Русалка. Как се нарича това същество във филмите  на Дисни - Ариел.  Едно перилно средство носи същото име, та за него иде реч.

Попея, ха-ха, наивна. Така да бъде. Научила съм се да преценявам хората всъщност относително точно, дори и само виртуално. И срещи с някои от тях после в реала само са доказвали правотата ми. Нотарис лично не познавам, но съм убедена в предположенията си за него и дъщеря му. След само няколко месеца ще видим как щерката на  изпусанлия влака ще следва някъде навън и то не  в университет в 9-та глуха, в който приемат тройкаджии. И няма да снове като муха без глава в търсене на мъж, неуморно подтиквана от тате, а ще си седи на задните части и ще учи. Времето ще го докаже, стига той да реши да сподели къде ще учи девойката. Само няколко месеца..

# 558
Скрит текст:
Каква съм аз - Русалка. Как се нарича това същество във филмите  на Дисни - Ариел.  Едно перилно средство носи същото име, та за него иде реч.
Скрит текст:
Попея, ха-ха, наивна. Така да бъде. Научила съм се да преценявам хората всъщност относително точно, дори и само виртуално. И срещи с някои от тях после в реала само са доказвали правотата ми. Нотарис лично не познавам, но съм убедена в предположенията си за него и дъщеря му.
След само няколко месеца ще видим как щерката на  изпусанлия влака ще следва някъде навън и то не  в университет в 9-та глуха, в който приемат тройкаджии. И няма да снове като муха без глава в търсене на мъж, неуморно подтиквана от тате, а ще си седи на задните части и ще учи. Времето ще го докаже, стига той да реши да сподели къде ще учи девойката. Само няколко месеца..
Русалка, и бебе ще разгадае загадката на Аш Simple Smile
Най-вероятно ще е някъде навън, това е така, нали тайфата се цели навън, някак срамно ще е да не е там, според Нотарис, в ЕС университети бол, и на много места приемат и с тройки. Ама това не е върхът на сладоледа, пак според Нотарис, така че какво от това Simple Smile За четящите по диагонал, всичко това са цитати без кавички, да не стане пак недоразумение. Ще видим, ако реши да сподели Simple Smile
Скрит текст:
Попеа,

Разликата мъж-жена в това отношение е огромна, по мое мнение. Може да съм прекален в това си мнение, обясних защо. Това първо.
Второ, ако ми намериш някъде да съм дори намекнал нещо за брак/връзка без любов, ще ти изпратя каса шампанско. Златотърсаческият уклон в моите скромни мисли си е твоя теза.
Трето, парите наистина са важно нещо в живота. Цените дори на кимизарниците, където живееш, се изстреляха в Космоса. Моето дете в Люлин по любов ли го пращаш?😀
Или в някое предградие на 40 км. от Мюнхен?

Скрит текст:
Четвърто, най-важно. Темата е за образование, развитие, кариера, възпитание, реализация. Опитвам се да се придържам в малко разширен вариант. Тук съм, защото се възхищавам на нещата, които всички вие правите или искате да направите за децата си. Не всяка майка има визията (сигурен съм, че тази дума не е на място, ама така са я възприели, че пасва), познанията, енергията и жертвоготовността относно време и сили да прави максималното за децата си.

Малей, как се подмазвам. Но е истина.

ПП Песен, нали. Същата асоциация ми дойде. А за проблемите и разходите ми е любим
.
Една истинска история, специално за Нотарис по повод Люлин и любовта. Млада, хубава мома от град Н, умна и с магистратура по търсена професия, много държи на красотата си и наистина хваща око. Залюбва се с млад хубав момък от град М, с баща с добър бизнес (не хотели, а производство), и бащата им плаща наема за едноспален в Лозенец, на супер място и в чудно състояние. Бащата им плаща и пътувания, и други екстри като голяма скъпа кола, някакво БМВ беше.  Добре, обаче в един момент бащата решава да купи на сина апартамент, но в Люлин. Защо в Люлин, не знам, не ме питайте. И познайте каква е развръзката - в момента, в който трябваше да се изнесат от Лозенец и да идат в новото жилище в Люлин, момата заряза момъка и си намери друг с квартира пак в Лозенец. Ово е стАндарт Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 14:32 от Анонимен

# 559
  • София
Ох, Попея, за всяко нещо се ловиш, ей така да си напреки, за спорта. За да го напиша, съм имала причина. Представи си, че не всички са гледали анимацията с Ариел. И това не ги прави тъпи...

И си продължаваш с развалената грамофонна плоча. Нека да забравим временно за девойката на Нотарис, поне докато той сподели (ако въобще сподели при такъв змиярник) къде ще следва дъщеря му. Нямам идея как без да познаваш някого, се изкаваш от последна инстанция в какъв треторазряден университет ще учи нечие дете след прием с потенциални тройки. Бележника ли й имаш, достъп до електрония дневник ли, момичето ли познаваш, врачка ли си.... Подчертавам, не познавам Нотарис и децата му, не  защитавам и позициите му, някои са доооста далеч от моите. Но ми се струва крайно нередно да се коментират шансовете за  успеваемост/ посредствеността на чуждо дете, без значение дали е  на Нотарис или на друг. Падаш в собствения си капан. Винаги си заставала срещу Ежко с  голословните му твърдения (с право), че извън АК децата с изпусанлаи влака, зад оценките им не стоят знания, зубрили са, нямат умения, съответно и шансовете да успеят навън в добри университети са малки и сие. И съм съгласна с теб, говори си той наизуст, ама сега ти правиш същото, адресирано към конкретно дете.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 14:42 от пенсионирана русалка

# 560
Ох, Попея, за всяко нещо се ловиш, ей така да си напреки, за спорта. За да го напиша, съм имала причина. Представи си, че не всички са гледали анимацията с Ариел. И това не ги прави тъпи...

И си продължаваш с развалената грамофонна плоча. Нека да забравим временно за девойката на Нотарис, поне докато той сподели (ако въобще сподели при такъв змиярник) къде ще следва дъщеря му. Нямам идея как без да познаваш някого, се изкаваш в какъв треторазряден университет ще учи нечие дете след прием с тройки.
Анимацията с Ариел и аз не съм я гледала, тя е на един клик разстояние Simple Smile
Пак казвам, че само цитирам Нотарис по този повод - самият той написа, че Холандия е новата Англия, там приемат всички. Тоест, и в Англия, и в Холандия приемат всички. И че да учиш някъде си в ЕС и да завършиш, и да почнеш работа, не е никакъв връх на сладоледа, дори не е ставало въпрос в какъв университет в ЕС, първо, второ или треторазряден. Толкова ли ти е къса паметта, се питам, или пък толкова ти е симпатичен, че си готова да не забелязваш малките злобнички захапвания, като например за инженерите и лекарите, завършили в Германия, което не било върхът на сладоледа, всъщност. Може и да е нищо за него, ама аз знам как се завършва инженерство на немски в Германия и го предпочитам това нищо пред всички други опции, и в България, и в ЕС, и отвъд океана. Както вече много пъти се повтарям, върхът на сладоледа за всеки е различен, за Нотарис дотук от изнесеното от самия него не съм разбрала кое е върхът на сладоледа за него, всъщност, разбирам, ама кликата от клакьорки пак ще скочи, та да приемем, че не разбирам Simple Smile .
Но ми се струва крайно нередно да се коментират шансовете за  успеваемост/ посредствеността на чуждо дете, без значение дали е  на Нотарис или на друг. Падаш в собствения си капан. Винаги си заставала срещу Ежко с  голословните му твърдения (с право), че извън АК децата с изпусанлаи влака, зад оценките им не стоят знания, зубрили са, нямат умения, съответно и шансовете да успеят навън в добри университети са малки и сие. И съм съгласна с теб, говори си той наизуст, ама сега ти правиш същото, адресирано към конкретно дете.
Изобщо не коментирам дъщерята, нещо си се объркала. Коментирам само и единствено изказванията на бащата, това, което той сам е изнесъл тук по този повод. Ако той е излъгал, естествено, че и моите коментари са далеч от истината. Нещо конкретно по повод цитатите без кавички имаш ли да кажеш или само по принцип и изобщо колко ти е симпатичен Нотарис?

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 14:51 от Анонимен

# 561
  • София
Нито паметта ми е къса, нито защитавам по симпатии. Да не съм в детската градина? Нито, пак казвам, съм съгласна с всичките му писания.  Очевидно, ако не си разбрала, това негово изказване с инженерството в Германия беше с явната цел да ти върне закачката/да те подразни. Иначе, ако детето му се интересува от мат/удава му се/знае немски, не би го спрял да учи инженерство в Германия, ако това е желанието му.

# 562
  • в страната на чудесата
Изумително е до какво води ниската самооценка и липсата на чувство за хумор.

# 563
Нито паметта ми е къса, нито защитавам по симпатии. Да не съм в детската градина? Нито, пак казвам, съм съгласна с всичките му писания.  Очевидно, ако не си разбрала, това негово изказване с инженерството в Германия беше с явната цел да ти върне закачката/да те подразни. Иначе, ако детето му се интересува от мат/удава му се/знае немски, не би го спрял да учи инженерство в Германия, ако това е желанието му.
Разбира се, а за лекарите вероятно пак беше, за да ми върне закачката и да ме подразни Simple Smile Е, малък реверанс - за лекарите е в пъти по-трудно, ама пак не е кой знае какво. Човекът е адвокат, все пак Wink
Не знам дали щеше да го спре или не, ама след като това не е никакъв връх на сладоледа, какво значение има дали щеше или не? Все тая.
И ако тези изказвания са към мен и си се закачкаме с Нотарис ей така, по приятелски, аз него и той мене, какви ги дъвчат многобройните му клакьорки в този диалог, всъщност?

# 564
  • София
Последен опит, Нотарис играе своята планирана игричка, пуска стръв и гледа кой и колко ще клъвне. И се хили зад монитора манипулаторски....

# 565
Последен опит, Нотарис играе своята планирана игричка, пуска стръв и гледа кой ще клъвне. И се хили зад монитора...
Добре, нека е така. И каква е целта на тази планирана игричка, според теб? Забавление, извличане на информация или събиране на лайкове? Или просто си няма друга работа, лаф да става....
П.С. Историята с Люлин и любовта е истинска, обаче.

# 566
Оф!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 567
  • София
Трите в едно, а може и още цели да има, знае ли човек. Питай го Simple Smile

# 568
Трите в едно, а може и още цели да има, знае ли човек. Питай го Simple Smile
А, то пък като ще ми каже... Адвокатин Simple Smile А и смея ли да питам, глутницата от верни фенки само чака Нотарис да й отвърже каишката и да хукне да лае, да се зъби и да се опитва да ръфа. Виртуално, де. Laughing

# 569
Попея, не е лошо да поработиш над страховете си, че някоя жена ще отмъкне апартамента в Лозенец  и богатството на синковеца, защото фактът, че постоянно въртиш около шегите (или сериозните намерения, няма значение) на Нотарис, без никой, дори той, да е споменавал темата няколко страници, говори, че много лично те засяга.
Всеки си има някакви страхове, обаче не е нужно да занимава останалите н-на брой страници с тях. Може една тема в Семейни отношения да пуснеш.

Общи условия

Активация на акаунт